Connect with us

Hír

Ryan Tannehill is koronavírusos, elég nagy Covid-para van a Titansnél

A főedző Mike Vrabel után a kezdő irányító Ryan Tannehill is koronavírusos lett, rajtuk kívül pedig még hét ember került a Covid-protokoll alá a Titansnél: a speciális egység koordinátor Craig Aukerman, a tight end Geoff Swaim, a linebacker Justin March-Lillard, a running back Jeremy McNichols, a linebacker Nick Dzubnar, a pass rusher Harold Landry és a defensive tackle Anthony Rush.

A GM Jon Robinson állítása szerint a csapat már 97-98 százalékos átoltottsággal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a fenti játékosok is minden bizonnyal be vannak oltva, így a szokásos 10 napos karantén helyett azonnal visszatérhetnek a csapathoz, amint produkáltak két negatív tesztet 24 óra különbséggel. Mike Vrabel sem aggódik különösebben, ugyanis legkésőbb a szezon kezdetére jó eséllyel mindenki visszatér.

A Titansnek már tavaly is meggyűlt a baja a Coviddal, de a magas átoltottságú csapatoknak pont az ilyen esetek miatt sem kell különösebben aggódni. Az NFL ugyanis az oltott játékosok/edzők fertőzöttsége esetén rugalmasan kezeli a kialakult Covid-parákat, és mindent megtesz azért, hogy az adott csapat valahogy lejátszhassa az alapszakaszmeccseit. Ezzel szemben egy oltatlan játékos által okozott Covid-para automatikus vereséget jelent.

Az NFL egészségügyi vezetői tegnap konferenciahívást tartottak egyébként, ahol többek közt kiderült, hogy az eddigi adatok alapján az oltott játékosok esetében 0,3%-os a koronavírus előfordulási aránya, míg a nem oltottaknál 2,2 százalék, tehát nagyjából hétszer akkora, mint oltott társaiknál.

9 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
csak ezt ne
csak ezt ne
2021-08-27 07:00

Cím: Elég nagy a Covid-para van a Titansnél. 5. mondat: Mike Vrabel sem aggódik különösebben, ugyanis legkésőbb a szezon kezdetére jó eséllyel mindenki visszatér.

peter szabo
peter szabo
2021-08-27 17:39

Szerintem nem is a játékosokat hozzák “kényszerhelyzetbe”az oltott vs.oltatlan kiindulópont szituval, mert nem szurizik,joga van hozzá. Ellenben a csapat mi tévő legyen. Kivágja,kerül amibe kerül,vagy kockáztatja hogy meccseket bukhatnak el játék nélkül? Ördögi kör,ki tudja mi a legjobb választás?! Mert mondjuk,egy ki-ki meccs elvesztése játék nélkül,még 1 by weeknek is felfogható,de egy “fix hazai” bebukása a rájátszásba is kerülhet.

piszokalfred
piszokalfred
2021-08-27 15:37

Nem vagyok jogász, ezért csak eljátszom a gondolattal. Ha a Pfizer végleges engedélyt kapott, akkor elvileg törvényileg szabályozható, hogy milyen szakmákban tehető kötelezővé. Ha ez így lenne a focival is, akkor jó eséllyel gond nélkül kivághatják azt, aki nem hajlandó oltatni. Gondolom, rögtön nőne az oltási hajlandóság évi pár milla bukta esetén.

Fetyke
Fetyke
Reply to  piszokalfred
2021-08-27 22:39

Itt nem hagyományos munkaadó-munkavállalói kapcsolatról van szó. A játékosok nem alkalmazott a szó klasszikus értelmében, hanem gyakorlatilag egy vagyoni értékű jogot, a saját jogát ahhoz, hogy játsszon az NFL-ben, engedi át a csapatnak a szerződésben foglalt feltételekkel és ellenértékért cserébe. Szóval nem olyan egyszerű ez, mint a sarki Tesco esetében.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Fetyke
2021-08-27 23:13

Szerintem ez nem így van, hiszen nincs a priori játékjog az NFL-ben, azt a játékos csak valamelyik franchise-zal történő szerződés útján szerezheti meg. Onnantól meg a szerződésbe foglaltak számítanak, annak alapján lehet vagy nem lehet a játékost bármire is kötelezni. Mivel a covid explicit módon biztos nincs a szerződésekben, viszont feltehetően valami olyan biztosan igen, hogy a játékos köteles magát alávetni a liga ilyen-olyan intézkedéseinek és szabályainak, a kötelezően előírt oltásból jó kis perek kerekedhetnének. Más kérdés, hogy a játékosok szakszervezete is berzenkedhetne (sztrájk), még akkor is, ha az oltásra a csapatok egyébként találnának valamilyen jogi utat.
Nem csoda, hogy inkább abba az irányba mentek el, hogy “ok, ne oltasd be magad, de azzal egy csomó kellemetlenséget okozol a társaknak, miattad lesz karantén, miattad nem játszhat a csapat és miattad veszít meccseket”.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  piszokalfred
2021-08-29 21:31

Gondolom elolvastad az FDA Pfizernek kuldott levelet,mint a tobbi virusrettego es vakcinaimado.

Satya
Satya
2021-08-27 12:23

Ez a 7x arány nagyjából egybecseng a CDC legújabb nagymintás felmérésével ahol kb. 5x esélyt számoltak a megfertőződésre, ha valaki nincs beoltva. Ha a beoltottakat is olyan gyakran tesztelnék, mint az oltatlanokat, akkor valószínűleg az NFL is közelítene ehhez az arányhoz. Fura, hogy a legtöbb játékos minden sz*rt magába tol, és sokan még mindig pont az oltástól tartanak.

camillo 7777
2021-08-27 12:14

Fura, kimondja meg kiokozza a fertőzést?
Feleségemmel kb egyszerre kaptuk el.
Ő hozta haza vagy én?
Ha 5en kapják el, ki volt az első.
Nyilván ha egy kapja el, akkor ok, de amúgy?

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2021-08-27 09:35

“az oltott játékosok esetében 0,3%-os a koronavírus előfordulási aránya, míg a nem oltottaknál 2,2 százalék, tehát nagyjából hétszer akkora, mint oltott társaiknál.”

Az oltottakat is kéne tesztelni minden nap,mint az oltatlanokat és akkor pont kiegyenlítődne.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x