Connect with us

Hír

Ryan Tannehill is koronavírusos, elég nagy Covid-para van a Titansnél

A főedző Mike Vrabel után a kezdő irányító Ryan Tannehill is koronavírusos lett, rajtuk kívül pedig még hét ember került a Covid-protokoll alá a Titansnél: a speciális egység koordinátor Craig Aukerman, a tight end Geoff Swaim, a linebacker Justin March-Lillard, a running back Jeremy McNichols, a linebacker Nick Dzubnar, a pass rusher Harold Landry és a defensive tackle Anthony Rush.

A GM Jon Robinson állítása szerint a csapat már 97-98 százalékos átoltottsággal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a fenti játékosok is minden bizonnyal be vannak oltva, így a szokásos 10 napos karantén helyett azonnal visszatérhetnek a csapathoz, amint produkáltak két negatív tesztet 24 óra különbséggel. Mike Vrabel sem aggódik különösebben, ugyanis legkésőbb a szezon kezdetére jó eséllyel mindenki visszatér.

A Titansnek már tavaly is meggyűlt a baja a Coviddal, de a magas átoltottságú csapatoknak pont az ilyen esetek miatt sem kell különösebben aggódni. Az NFL ugyanis az oltott játékosok/edzők fertőzöttsége esetén rugalmasan kezeli a kialakult Covid-parákat, és mindent megtesz azért, hogy az adott csapat valahogy lejátszhassa az alapszakaszmeccseit. Ezzel szemben egy oltatlan játékos által okozott Covid-para automatikus vereséget jelent.

Az NFL egészségügyi vezetői tegnap konferenciahívást tartottak egyébként, ahol többek közt kiderült, hogy az eddigi adatok alapján az oltott játékosok esetében 0,3%-os a koronavírus előfordulási aránya, míg a nem oltottaknál 2,2 százalék, tehát nagyjából hétszer akkora, mint oltott társaiknál.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!