Connect with us

Hír

Sean Payton még nem nevez ki kezdő irányítót, de nehéz elképzelni, hogy ne Jameis Winston legyen az

A külső szemlélőnek teljesen egyértelmű, hogy Jameis Winston az éjszaka folyamán megnyerte magának a Saints kezdő irányító posztját. Egészen kiválóan játszott az ex-Buccaneer QB, a lőlapján 9/10, 123 yard, 2 TD szerepelt két gyönyörű hatpontossal. Sean Payton azonban egyelőre nem nevez meg kezdőt, írja Adam Schefter.

Peter King hétfőn reggel még arról számolt be, hogy a Cardinals elleni harmadik előszezonmeccs előtt szeretne döntést hozni Payton, a főedző azonban a Jaguars elleni meccs előtt az ESPN-es Lisa Saltersnek azt mondta, hogy nincs semmiféle időhöz kötve, az első forduló előtt elmondja majd, hogy Winston vagy Taysom Hill vezeti ki a Saintset a pályára.

Taysom Hill tegnap egyébként 11/20, 138 yard, TD statisztikát tudott felmutatni, és múlt héten az első csapattal sem tudott kiemelkedni. Az edzőtáborban állítólag fej-fej mellett haladtak, bár ott is kicsit Winston felé billent a mérleg nyelve a beat writerek szerint, de nem annyira meggyőzően, hogy Payton ne dönthessen egy Hill-féle offense mellett. Winston Jaguars elleni játéka viszont elégnek kellene lennie ahhoz, hogy megkapja a kezdőt. És egyébként ha így játszana egész szezonban, akkor simán esélyes lenne a csapat a rájátszásra is.

A Saints 19 nap múlva játszik a Packersszel hazai pályán, és abban van valami, hogy minél később nevezi ki a kezdőjét Payton, annál kevesebbet tud rá készülni az ellenfél.

18 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
2021-08-24 07:54

JW mindkét TD passza elég rizikós volt, főleg az első, de vitathatatlanul jól dob a srác, ezt eddig is tudtuk. Azért az ő játékában még mindig érződik +10-15 INT, holott most elképesztően jó volt a srác. Hill viszont rettentően inkonzisztens a lasztival. Csóró Payton nagy szarban van.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
2021-08-24 07:07

“minél később nevezi ki a kezdőjét Payton, annál kevesebbet tud rá készülni az ellenfél.” – egyébként van erre valami szabály – például meccsek előtt x órával kötelező kihirdetni? Nem tehetné meg meg minden csapat, hogy az utolsó pillanatig ködösít a kezdővel kapcsolatban? Miért nevezne ki bárki kezdőt ilyen korán? A csapatnak jobb, ha ez fix, de belsőleg ez lehetne tudott, és nem publikusan. Vagy csak az ujságírók / szponzorok / szurkolók nyomása miatt csinálják?

katonadani
Reply to  Antal Kovacs
2021-08-24 07:22

legtöbbször (mindig) egyébként kiderülnek ezek már akkor is, ha csapaton belül elmondod :)

Farubcek
Farubcek
Reply to  katonadani
2021-08-24 07:45

Más sportban sem nagyon szokott ez előre kiderülni. Amikor igen, balhé is van belőle.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
Reply to  katonadani
2021-08-24 07:39

Amióta én dolgozok mindig benne volt a munkaszerződésemben, hogy vannak üzleti titkok, pedig sajna én sosem kerestem évi 100.000 – millió dollárokat :)

Azt értem egyébként, hogy a nyilvános edzések miatt nehéz lenne titkolózni, de találgatás szintjén tartani az nem megoldhatatlan (kérdés persze, hogy ezzel mennyit lehet nyerni). Viszont teljesen úgy tűnik nekem néha, mintha kötelező lenne ezt minél hamarabb bejelenteni, bár lehet csak a média hozza le így a híreket…

katonadani
Reply to  Antal Kovacs
2021-08-24 07:53

ráadásul edzőtábor után nem is nyilvánosak már az edzések

Fetyke
Fetyke
Reply to  Antal Kovacs
2021-08-24 07:45

Nincs nagyon értelme titkolózni azon, hogy ki lesz a kezdő irányítód. A Saints ellen amúgy is fel kell készülnöd erre is, meg arra is. Ez a korábbi években is így volt.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
Reply to  Fetyke
2021-08-24 07:46

Értem, de én általánosságban kérdeztem, azért vannak még más csapatok hasonló helyzetben, ahogy lentebb te is írtad.

Illetve leginkább arra vonatkozott a kérdés, hogy erre van e szabály, vagy csak ez a lett a szokás a média figyelem, stb. miatt.

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  Antal Kovacs
2021-08-24 08:47

pont a NFL egyébként az, hogy nem látom értelmét ennek a kezdő dolognak, max statisztikailag. ha igazán ködösítő akarnék lenni, akkor kinevezném Hill-t kezdőnek, aztán két snap után raknám be JW-t a meccs végéig. megtehetem, mert annyit, és akkor cserélek, amikor akarok. nyilván az ellenfél is tudja ezt, így hülye lenne a packers csak a kinevezett kezdőre készülni.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
Reply to  Hurrá Torpedó
2021-08-25 06:00

szerintem ez az NFL-el járó hype része, lehet miről beszélni, cikkezni, van miről vitatkozni meccsek között is :)

Farubcek
Farubcek
Reply to  Antal Kovacs
2021-08-24 07:15

Amúgy ez bennem is régóta pörög. Fociban egy órával előre kötelesek leadni a kezdőcsapatot, hokiban három óra a határ (bár ugye ott meccs közben is rugalmasan változnak a láncok), kézilabdában pedig nincs is ilyen. Mégis pont az amerikai fociban, ahol talán a legtöbbet lehetne nyerni a ködösítéssel irányítóposzton, ott szokás az, hogy napokra-hetekre előre le vannak osztva a szerepek. Pedig fociban is már a hét elején általában meg lehetne adni a kezdőt, edzéseken legtöbbször úgy játszanak együtt, ahogy hétvégén fognak, mégsem hozzák nyilvánosságra.

Miért van ez így az NFL-ben?

Fetyke
Fetyke
Reply to  Farubcek
2021-08-24 07:43

Nagyon egyszerű. A 32 csapatból, több mint 20-25-nél nem is kérdés,hogy ki lesz a kezdő, mert akkora a különbség az első számú irányító és a tartalékjai között. Tehát itt értelme sincs semmiféle ködösítésnek.
A maradék néhány csapatnál pedig pont azért lehet ködösíteni, mert nincs egyetlen karakteres, jó irányító sem a keretben. A sok gyengébb vagy rossz között már lehet hezitálni meg ködösíteni is, de minek? Ezekre az irányítókra általában nincs szükség olyan nagyon készülni, nagy varázslatot nem tudnak ugyanis bemutatni.
Jelen esetben: mind Winston, mind pedig már Hill is játszott karrierje során annyit, hogy azért föl lehessen belőlük nagyjából készülni. Persze új playbookal mindig meg lehet lepni az ellenfeleket 1-2 forduló erejéig, de aztán már annak is vége.

Farubcek
Farubcek
Reply to  Fetyke
2021-08-24 07:52

Nem tudom, szerintem ha nagyon eltérő karakterű a két irányító, akkor lehetne értelme, hogy az ellenfél ne tudjon célzottan az egyikre készülni. A Saints most tipikusan ez az eset, de a Broncos vagy a 49ers is ilyen. Persze, fel lehet készülni mindkettőből, de azért macerásabb két irányító játékát alaposan elemezni, mint egyet. Különösen, amikor nem elit QB-król beszélünk, akkor volna értelme segíteni őket ezzel.

playmaker90
playmaker90
2021-08-24 10:11

Ez a Winston-Hill kezdő kérés ugyanolyan zseniális ködösítés mint amit a 9ers tolt a draft előtt. Ők is nagyon jól tudták kiért mennek fel, ahogy Payton se hülye, egy pillanatig se járt a fejében hogy Hill legyen a kezdő.

katonadani
Reply to  playmaker90
2021-08-24 10:24

akkor tavaly miért Hill kezdett Winston helyett, mikor Brees megsérült?
Szerintem Payton nagyon is akarná Hillt kezdetni, nem véletlen adott neki új szerződést, nem véletlen kezdett ő múlt héten stb

playmaker90
playmaker90
Reply to  katonadani
2021-08-24 10:28

Ez egy nagyon jó kérdés és jogos érv is. Kipróbálta éles helyzetben, a rendszert évek óta ismeri míg JW nem. Neki kellett ez a holtszezon most a kezdőkkel. Én csak erre tudok gondolni. A hosszabbításra annyit tudok mondani hogy játszatni fogja nem is keveset de nem irányítóként.

Farubcek
Farubcek
Reply to  playmaker90
2021-08-24 10:22

Az utolsó mondatodra reflektálva: erről tavaly is mindenki meg volt győződve, aztán mégis így lett.

peter szabo
peter szabo
2021-08-24 15:35

Azt azért szögezzük le, hogy a Jaguars ellen”brillírozott”.🤔

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x