Connect with us

Hír

A Bucsnál 100 százalékos az átoltottság

Míg a Vikings, a Bills és a Colts továbbra is jelentősen le van maradva az átoltottsági versenyben (ráadásul olyan játékosok nincsenek beoltva, mint Kirk Cousins, Darius Leonard, Carson Wentz vagy Quenton Nelson), addig a Bucsnál mindenki be van oltva. De konkrétan mindenki, a franchise minden egyes alkalmazottja, jelentette ki Bruce Arians.

A csapatnál eddig is nagy volt az oltási hajlandóság (azok után, hogy Brady bevállalta, aligha volt kérdés, hogy mi az egyetlen elfogadható döntés), a legnagyobb nevű ellenző pedig Leonard Fournette volt, aki azt mondta, hogy ő bizony biztosan nem oltatja be magát. Azóta viszont a futó is meggondolta magát, és megerősítette, hogy be van oltva.

A delta variáns terjedése és a várható negyedik hullám miatt az oltottság kulcskérdés az NFL-ben. A beoltott játékosoknak nem kell maszkot viselniük, szabadabban mozoghatnak, nem kell naponta tesztelni őket, nem kell karanténba menniük fertőzött személlyel való kontakt után, és ami a legfontosabb: egy esetleges Covid-para esetén az NFL mindent megtesz a csapat mérkőzésének megrendezéséért.

Az gyakorlatilag tehát kizárt, hogy egy oltott játékos például a meccs előtt pár órával kiessen a Covid miatt, az oltatlanok viszont már egy közeli kontakt miatt is azonnal 5 napos karanténra vannak ítélve, ráadásul őket a meccs előtti napon is tesztelik. Az oltottság tehát komoly versenyelőnyt jelenthet, és a Bucsnál ezt ki is maxolták.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!