Connect with us

Prémium cikkek

A Steelerst is elérte a változás – A TJ Watt szerződés

A Steelers szakított a hagyományokkal és nagyon gazdaggá tette TJ Wattot. Nem úgy és azzal, ahogy az amerikai média gondolja, de ami tény az tény: ez sok szempontból bizony rekordszerződés. A győzelem már fontosabb, mint a csapat.

Kezdjük azzal, hogy az ég áldja a csapatot! Már belekezdtem egy hosszas elemzésbe, hogy miért nem célravezető a mai NFL-ben az az egyébként igen tiszteletreméltó, csapatközpontú politika, amit a Steelers képvisel. Szerencsére még azelőtt szakított a hagyományokkal és adott egy tisztességes szerződést TJ Wattnak, hogy mélyebben belekezdtem volna az elemzésbe, így nem ment a levesbe egy csomó befektetett idő, de ettől függetlenül azért beszéljünk egy kicsit a Steelers way-ről.

Bármennyire is furcsa, csúnya vagy tiszteletlen ezt leírni kívülállóként, de objektív tény, hogy a legtöbb franchise nagyon nem működik jól. Ennek rengeteg oka lehet: idejétmúlt felfogás, rossz játékospolitika, pocsékul megkötött szerződések, hozzá nem értő edzők, borzasztó scouting, önmagát helikopternek képzelő tulajdonos vagy GM, esetleg ezeknek valamilyen bizarr keveréke (és egyébként lehet ezt sorolni). Ezért van az, hogy bizonyos franchise-ok akár évtizedekig is képesek évről évre mélyebb gödörbe kerülni, míg mások évtizedekig állandó playoff-résztvevők (egy-két dinasztiát leszámítva a konstans pénzügyi és szakmai siker ebben mérhető).

A Steelers hagyományosan a jól működő franchise-ok közé tartozik. Szervezetileg és kulturálisan nagyon rendben van gárda, amit nemcsak a hat megnyert Super Bowl mutat, hanem az, hogy a csapatnak 1969 óta konkrétan három darab főedzője volt, miközben a korábbi tulajdonos Dan Rooney rengeteget tett a fekete edzők diszkriminálása ellen. A Steelersben a tisztelet, a lojalitás és az önzetlenség rendkívül meghatározó, és soha senki nem lehetett nagyobb a csapatnál. Mindez a franchise által ajánlott szerződéseken is meglátszott, ám ez az attitűd mára idejétmúlttá vált.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!