Connect with us

Hír

Patrick Peterson: Hülyeség az új, cornereket érintő szabály

Az NFL idén új szabályt vezetett be a sérülések elkerülése végett: a cornerek (meg úgy általában senki) nem próbálhatják meg derék alatt blokkolni a falembereket (meg úgy általában senkit) az úgynevezett tight end boxon kívül, tehát a tackle-ök vonalán két yarddal túl, a line of scrimmage vonalán 5 yarddal túl. Ez a védőknél nem kicsit kiverte a biztosítékot, legutóbb Patrick Peterson szólalt fel az új szabály ellen.

“El fognak minket tiporni. Képzeld el, hogy egy 145 kilós guard jön feléd és blokkol a futónak. Te még két dolog közül választhatsz: vagy elé állsz, vagy megpróbálod kikerülni és valahogy elérni a futót. Szerintem egyszerűen a legtöbb cornert ki fogják lapítani”

– mondta PP (via PFT).

Az új szabály gyakorlatilag ellehetetleníti a defensive backek futás elleni védekezését. A legtöbb falember legalább 40-45 kilóval nehezebb a legnagyobb cornereknél is (Richard Sherman is csak 93 kg), gyakorlatilag fizikai képtelenség (ahogy a fenti képen is látszik), hogy derékon felül képesek legyenek megblokkolni egy guardot vagy OT-t.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!