Connect with us

Hír

Tom Brady: A támadókat túlságosan védik a szabályok

Kétségtelen tény, hogy az NFL egyre inkább a támadófutball támogatásának irányába mozdult el az elmúlt években, amit a legtöbb támadó természetesen örömmel fogadott. Tom Bradynek ugyanakkor nem tetszik ez az irány, szerinte az offense, és főleg az irányíó hibái miatt a védelmeket büntetik a szabályok.

“Az irányítóknak nem lenne szabad bárhová bedobni a labdát, mert ezzel kockáztatják az elkapóik épségét. Amikor annak idején Ray Lewis ellen játszottam, nem dobtam be a labdát középre, mert ő ott volt, és egyszerűen kiütötte volna az elkapókat a játékból. Ma viszont keményebb szerelésért büntetés jár. Úgy érzem, hogy a támadók hibái miatt a védőket büntetik”

– mondta Brady (via PFT), majd neveket nem említve ugyan, de kitért a Bills linebacker Andre Smith esetére, aki sárgát kapott azért, mert Justin Fieldset keményen ütötte meg (egyébként tényleg, sisakkel találta el a fiatal irányító sisakját).

“Vagy az irányító szúrta el, mert nem látta a blitzet, vagy a támadófal nézte be a játékot. Nem tudom, hogy pontosan ki hibázott, de a védőjátékos érkezett, kiosztott egy nagy ütést, és repült is a zászló. Az irányító feladata, hogy vigyázzon magára és a társaira, de most ez olyan, mintha az ellenfél védőinek a feladata lenne, hogy megvédjenek téged. Ez pedig rossz szokásokat szül, ugyanis azt hihetik, hogy bármit megtehetnek. Futnak a labdával, és nem kell lemenniük a földre, ha jönnek a védők. Oda dobhatják a labdát, ahová akarják, következmények nélkül. Az egyetlen dolguk, hogy egy keményebb ütés után mutogassanak a védőkre. Ez nagyon rossz irány”

Bradynek alapvetően igaza van, még ha a kiragadott példái nem is feltétlenül a legjobbak. Ma rengeteg olyan passzt engednek meg maguknak az irányítók, amik 10 éve még kórházpassznak számítottak. Egyre több a mobilis irányító, aki kihasználja azt, hogy az ellenfelek védői óvatosabban bánnak velük, mert ha pont a csúszás pillanatában érnek oda, az már büntetésnek számít. De egy szabályos szerelést is egyre nehezebb kivitelezni, mert szinte bármire rá lehet sütni, hogy szükségtelen durvaság.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!