Connect with us

Minden ami NFL

A Jon Gruden-ügy

11 napja a Raiders veretlen volt, többek között a Ravenst is sikerült legyőzni és úgy tűnt, hogy 2016 után ismét összejöhet a playoff. Most már 3-2-vel áll a gárda, de ami nagyobb probléma, hogy rasszista, homofób és nőgyűlölő e-mailek miatt lemondott Jon Gruden. Miről szól ez az egész, miért volt elképzelhetetlen a főedző maradása és mihez kezd most a gárda – a Jon Gruden ügy.

Az 58 éves Jon Gruden az elmúlt pár napig az NFL egyik legnagyobb köztiszteletben álló szakembere volt. A Raidersszel 38-26-os mérleget ért el négy év alatt 1998 és 2001 között, majd miután elcserélték a Tampa Bay Bucshoz, azonnal megszerezte a franchise történetének első Super Bowl-győzelmét. Ugyan a későbbiekben elkerülték a nagyobb sikerek, de a következő hat évben azért két NFC South győzelmet még sikerült elérnie, majd az ESPN szakértője lett.

Tévésként is jól teljesített, folyamatosan kapta az újabb és újabb szerződés-hosszabbításokat, majd 2018-ban elfogadta az akkor még Oakland Raiders 10 éves, 100 millió dolláros ajánlatát. Évről évre javult a kezei alatt a Raiders és úgy tűnt, hogy idén végre összejöhet a rájátszás. 2021. október 8-án aztán elkezdett összedőlni a kártyavár, ma pedig már ott tartunk, hogy Gruden karrierje véget ér, soha többet nem lesz semmilyen módon köze a futballhoz.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!