Connect with us

Minden ami NFL

A Jon Gruden-ügy

11 napja a Raiders veretlen volt, többek között a Ravenst is sikerült legyőzni és úgy tűnt, hogy 2016 után ismét összejöhet a playoff. Most már 3-2-vel áll a gárda, de ami nagyobb probléma, hogy rasszista, homofób és nőgyűlölő e-mailek miatt lemondott Jon Gruden. Miről szól ez az egész, miért volt elképzelhetetlen a főedző maradása és mihez kezd most a gárda – a Jon Gruden ügy.

Az 58 éves Jon Gruden az elmúlt pár napig az NFL egyik legnagyobb köztiszteletben álló szakembere volt. A Raidersszel 38-26-os mérleget ért el négy év alatt 1998 és 2001 között, majd miután elcserélték a Tampa Bay Bucshoz, azonnal megszerezte a franchise történetének első Super Bowl-győzelmét. Ugyan a későbbiekben elkerülték a nagyobb sikerek, de a következő hat évben azért két NFC South győzelmet még sikerült elérnie, majd az ESPN szakértője lett.

Tévésként is jól teljesített, folyamatosan kapta az újabb és újabb szerződés-hosszabbításokat, majd 2018-ban elfogadta az akkor még Oakland Raiders 10 éves, 100 millió dolláros ajánlatát. Évről évre javult a kezei alatt a Raiders és úgy tűnt, hogy idén végre összejöhet a rájátszás. 2021. október 8-án aztán elkezdett összedőlni a kártyavár, ma pedig már ott tartunk, hogy Gruden karrierje véget ér, soha többet nem lesz semmilyen módon köze a futballhoz.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

A történet kronológiája

2020-ban az NFL vizsgálatot indított Dan Snyder és a Washington Football Team ellen az ottani mérgező, szexuális zaklatásoktól terhelt munkahelyi kultúra miatt. Emiatt több mint 650 ezer e-mail került az ellenőrök kezébe, amelyek tartalma alapján megerősítést nyertek a korábbi vádak, és a franchise kapott többek között egy 10 millió dolláros büntetést is.

A csapat lezüllesztésében a tulajdonos Snyder mellett aktív szerepet vállalt Bruce Allen, aki 2010 és 2019 között General Managerként és elnökként tevékenykedett Washingtonban. És hogy ez miért fontos? Allen 1995 és 2003 között a Raidersnél dolgozott, majd 2004-ben azért nevezték ki a Bucs GM-ének, mert nagyon jó viszonyt ápolt Jon Grudennel. (És bár ezt nyíltan nem nagyon hangoztatja senki, de alighanem ennek a barátságnak is köze volt ahhoz, hogy Jon öccse, Jay 2014 és 2019 között a Washington főedzője lehetett.)

Gruden és Allen barátsága a Bucstól való távozásuk után sem romlott meg, gyakoriak voltak közöttük a levélváltások. Az e-mailezéshez Gruden ugyan a saját fiókját használta, de Allen a team accountját, így a levelezésük bekerült a közé a 650 ezer közé, amit átvizsgált az NFL. Ebből készített aztán egy riportot a Wall Street Journal október 8-án, bár ebben első körben csak arról volt szó, hogy Gruden a 2011-es játékos lockout idején rasszista jelzőkkel illette DeMaurice Smith-t, a játékosok szakszervezetének elnökét.

Ezután Gruden még védekezett. Azt állította, hogy borzasztóan fejezte ki magát és egyetlen rasszista csont sincs a testében, ezt pedig már 58 éve bizonyítja. Ekkor még úgy tűnt, hogy megúszhatja a dolgot, bár október 10-én kénytelen volt elismerni, hogy Roger Goodellt ,,tanácstalan futballellenes puncinak” nevezte, de a rasszista vádakat ismét visszautasította, és a Bears ellen ő irányította a csapatot (bár az más kérdés, hogy nagyon nem ment a játék a gárdának).

Október 11-én viszont véget ért a történet. A komisszár kritizálása egy dolog (még ha a nyelvezet nem is volt túlságosan elegáns), illetve Smith (akinek szerinte akkora ajkai vannak, mint egy ,,michellin (sic!) abroncs”) leidiótázása is talán kimagyarázható lett volna. A New York Times viszont rengeteg olyan e-mailt tett közzé, amiben Gruden megnyilvánulásai rasszisták, homofóbok vagy nőgyűlölők. Egy botlás még beleférhetett volna, hét évnyi mocsok viszont már túl sok volt, így végül Gruden bejelentette a lemondását, amit Mark Davis csapattulajdonos elfogadott.

Miért volt vállalhatatlan Gruden?

A hozzászólások között többen is felháborodtak azon, hogy valaki privát üzenetek és egy nem is ellene irányuló vizsgálat miatt veszítette el a munkáját. Bár ezt túlzás így leegyszerűsíteni, de ebben van némi jogosság: bizonyára egy zárt, biztonságos közegben mindenki mondott vagy írt már olyat viccből, iróniából, szarkazmusból vagy indulatból, amit nem gondolt komolyan. (Különösen az utóbbi lehet gyakori, hisz elsősorban a szemünkkel érzékeljük a világot, így ha hirtelen felindulásból valakit sértegetünk, akkor előbb jut eszünkbe a bőrszíne, a testsúlya, a haja, a bőre, a kora stb.)

A kontextusból kiragadott megnyilvánulások bárkit bármikor rossz színben tüntethetnek fel, így túlzás valakit keresztre feszíteni egy rosszul sikerült megnyilvánulásért. A legegyszerűbb persze az lenne, ha soha senki nem kritizálna mást az etnikai, vallási, fizikai vagy bármilyen tulajdonsága miatt, de alapvetően jó szándékú emberek is fogalmazhatnak rosszul egy gyenge pillanatban. És épp itt a probléma Gruden esetében: ő nem csak egyszer hibázott.

Bruce Allen az NFL egyik legaljasabb, legmocskosabb szereplője volt a fővárosi regnálása alatt, aki konkrétan egy kuplerájt csinált a Washingtonból. Egy ilyen emberrel jóban lenni eleve nem túl nagy pozitívum, de az, hogy Gruden hét éven keresztül rendszeresen levelezett vele, hogy folyamatosan tolta a rasszista, homofób és/vagy nőgyűlölő szöveget, azt már nem lehet botlásként vagy viccként értelmezni. A teljesség igénye nélkül:

  • Roger Goodellt köcsögnek nevezte, és szerinte Jeff Fisher azért draftolta le a ,,buzi” Michael Samet 2014-ben, mert Goodell kényszerítette rá.
  • Amiatt is kritizálta a komisszárt, mert az megpróbálta csökkenteni az agyrázkódások számát. Ezzel ugyanis előtérbe került, mennyire veszélyes is a sport, amivel szerinte elrettentette a fiatal fiúkat attól, hogy a focit válasszák.
  • Olyan nőkről készült fotókat osztottak meg Allennel és levelezőtársaival, akiken csak bikinialsó volt, és mint kiderült, az egyik fotón a Washington két pompomlánya is szerepelt.
  • Tetszését fejezte ki egy olyan szexista mémmel kapcsolatban, ami az egyik NFL-ben bíráskodó nőt figurázta ki.
  • Kijelentette, hogy a rendőri brutalitás ellen térdeléssel tüntető Eric Reidet ki kellene rúgni az NFL-ből.
  • Több újságírót, tulajdonost és edzőt is offenzív jelzőkkel illetett.

Nem egy szép lista, de összességében ennyi alapján még nem biztos, hogy beválasztanák tiszteletbeli tagnak a Ku-Klux-Klanba. Etikailag, morálisan és erkölcsileg ugyanakkor ez semmilyen módon nem védhető: ahogy jobb helyeken a politikusoknak, úgy egy milliárd dolláros üzlet egyik arcaként is közel makulátlannak kell lenni (vagy legalábbis annak tűnni). Egy ilyen botrány után a meleg Carl Nassib (akinek egyébként nyilvánosan dicsérte a bátorságát a coming out után), a szervezetnél dolgozó nők vagy a fekete játékosok, edzők, személyzetisek aligha érezték volna magukat kényelmesen a munkahelyükön.

Az ugyanakkor egy sokkal nehezebb kérdés, hogy amennyiben nem történt Gruden regnálása alatt semmilyen nemi vagy faji alapon történő megkülönböztetés – és erről egyelőre nem tudunk –, úgy el kell-e ítélni valakit valami olyanért, ami szimplán a magánvéleménye. Amennyiben jól végezte a dolgát és tisztességesen bánt az őt körül vevő emberekkel, akkor nem túlzás, hogy magánvéleményének nyilvánosságra kerülése miatt büntetik? A felszínre került gondolat van olyan káros, mint maga a tett? (Valószínűleg lehet olyan káros, de ezzel alighanem sok ember tudna vitatkozni.)

Hogyan tovább?

Grudennek befellegzett, az biztos. Mindent kipipált, ami a mai világban – különösen az Egyesült Államokban – elitélendő és egyre inkább vállalhatatlan, garantáltan nem lesz olyan csapat vagy tévécsatorna, amelyik alkalmazná (ahogy Urban Meyer sem tudta sokáig alkalmazni a rasszista edzőspanját). Éhen halni valószínűleg nem fog, de az NFL-, sőt jó eséllyel az amerikai futball karrier is véget ért számára, szem előtt legalábbis aligha lesz.

Ami a Raiderst illeti, az már nem olyan egyszerű, mivel ez ízig-vérig Gruden csapata. Ő volt a de facto GM, csak olyan játékos érkezett, ami az ő kissé old school/idejét múlt felfogása alapján megfelelő volt. Ezek az igazolások/draftok emiatt egyébként nem is nagyon váltak be, így Mike Mayock alanyi jogon aligha marad a szezon után, ahogy a Gruden helyét átvevő Rich Bisacciában sincs túl sok potenciál – már az is komoly siker lenne, ha nem esne darabjaira a csapat, de ilyen előzmények után ez kisebb csodával érne fel.

A 61 éves special team edző egyébként régi motoros, korábban a Bucsnál, a Chargersnél és a Cowboysnál is volt helyettes főedző, de főedzői tapasztalata nincs. Grudent jól ismerte, de ő világ életében a speciális egységhez értett csak, nem fogja tudni futtatni a korábbi főnöke rendszerét. Amire egyébként jó eséllyel a támadókoordinátor Greg Olson sem lesz képes, ugyanis ő Gruden alatt leginkább csak QB-edzőként tevékenykedett. Ettől persze benne van a pakliban, hogy felrázza az elmúlt két fordulóban szenvedő támadósort, de az eddigi karrierje alapján csodát tőle nem kell tőle várni.

A Raiders egy 10 éves tervbe kezdett Grudennel, mindent az ő igényeinek és elképzeléseinek vetett alá, így nélküle nyilván értelmetlen a folytatás. A szezon hátralévő része jó eséllyel arról fog szólni, hogy a franchise maga mögött hagyja a Gruden-fiaskót, aztán februárban jöhet egy teljesen új rezsim és egy teljes átépítés (ugyan a Las Vegas projektnek ez annyira nem tenne jót, de szakmailag alighanem ez lesz a helyes döntés). Ezzel kapcsolatos érdekesség, hogy sokak szerint a Raidersnek olyan új főedzőkben kellene gondolkodnia, mint Eric Bienemy vagy David Shaw (Stanford), akik nemcsak szakmai szempontok alapján lennének megfelelőek, de a bőrszín (fekete) is stimmel, ezzel bizonyítva a rasszizmus elleni elköteleződést. Azt már mindenki döntse el maga, hogy ez mennyire lenne etikus vagy jó befejezése egy ilyen történetnek.

[/ppp_patron_only]

30 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
30 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wide open
Wide open
2021-10-12 19:24

comment image

Fetyke
Fetyke
2021-10-12 19:03

“…ahogy jobb helyeken a politikusoknak, úgy egy milliárd dolláros üzlet egyik arcaként is közel makuláltannak kell lenni (vagy legalábbis annak tűnni). ”

Egy olyan liga esetében, ahol asszonyverőket, gyermekbántalmazókat, sőt köztörvényes bűnözőket mentegetnek, és adnak nekik mindig újabb és újabb esélyt, ez nem annyira tűnik hiteles állításnak.

“Grudennek befellegzett, az biztos. Mindent kipipált, ami a mai világban – különösen az Egyesült Államokban – elitélendő és már-már vállalhatatlan, garantáltan nem lesz olyan csapat vagy csatorna, amelyik alkalmazná …”

Szerencsére elnök még lehet belőle…

Ne alakoskodjunk. Gruden esetében nem az a probléma, amiket mondott. Hanem az akiről. És e miatt hiteltelen ebből a szempontból ez a liga. Szerintem jobb, ha az NFL annál marad, amihez ért…

Farubcek
Farubcek
Reply to  Fetyke
2021-10-13 07:19

Ez pont így van – csak a következtetéseddel nem értek egyet. Az NFL üzleti érdeke az, hogy
1., a lehető legjobb játékosok játszanak náluk, de
2., a fogyasztói piac egy jelentős szegletével szemben kényes ügyekben fel kell lépni – nem erkölcsi, hanem üzleti okokból.

Szerintem elég egyértelmű, hogy egy asszonyverő, gyermekbántalmazó, stb., az miért tudja megúszni. Felháborító, de nem sérti meg potenciálisan a fogyasztók egy nagyon nagy százalékát.

Gruden (és mondjuk Kaepernick) esete viszont épp arra példa, hogy az NFL nem akar piacot veszteni azáltal, hogy teljes fogyasztói csoportok számára problémás embereket hagy a rendszerben.

Hogy ez az elv szomorú? Igen, szerintem is az.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Farubcek
2021-10-13 07:24

Látod! Ez is mellébeszélés! :)
Na hadd kérdezzem már meg, hogy egy magánlevelezés, amiről csak azért tudhatunk, mert maga az NFL aljas módon kiszivárogtatta mégis milyen üzleti érdekeket sértett, sérthetett? Nem volt itt semmilyen ügy, amíg Goodellék személyes bosszútól vezéreltetve nem kreáltak egyet.

Laca86
Laca86
Reply to  Fetyke
2021-10-12 22:30

A többszöri visszaeső drogosokat kihagytad.

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2021-10-12 19:15

Azért az “amiket mondott” is probléma és nem kicsit.

Debreceni József
Debreceni József
2021-10-12 18:48

Nem áll szándékomban védeni, elítélendő amiket írt illetve szerintem nem lehet valakinek egy ma már nem elfogadott magánvéleménye és egy teljesen más szakmai hozzáállása valamihez. De ha a körme alá néznének a többi, főleg idősebb edzőknek és tulajdonosoknak, legalább a fele szedhetné a sátorfáját…

Snagal
Snagal
Reply to  Debreceni József
2021-10-12 19:46

Még szerencse, hogy régebben nem volt email.
Az összes legendás edző szobrát ledönthetnék – gondolom mennyire voltak akkoriban polkorrektek a mai mércével nézve…

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  Snagal
2021-10-13 12:15

Ha azok a legendás edzők a mai nap is aktívak lennének és ugyanazt a nézetet hirdetnék mint annó, úgy kivágnák őket mint macskát szarni. Vannak olyan munkahelyek, pozíciók ahol elvárás hogy példaértékű viselkedésed legyen. Az hogy valami, valamikor elfogadott volt az nem jelenti azt hogy az úgy jó is volt, csak senki nem emelte fel akkor ellene a hangját.

Pa. Ga.
Pa. Ga.
2021-10-13 07:23

“Ezzel kapcsolatos érdekesség, hogy sokak szerint a Raidersnek olyan új főedzőkben kellene gondolkodnia, mint Eric Bienemy vagy David Shaw (Stanford), akik nemcsak szakmai szempontok alapján lennének megfelelőek, de a bőrszín (fekete) is stimmel, ezzel bizonyítva a rasszizmus elleni elköteleződést.”
Nos a Raiders-nek ezzel nagyon nincs baja, sőt.
A Raidersnél volt az
– az első afro amerikai Coach
– az első draftolt afro amerikai QB
– az első latin QB és HC
– az első nő CEO
– az első nő assistant coach
– az első meleg játékos (aki pályára is lépett) a ligában.

Sok minden elmondható a Raiders-ről, mint szervezetről, de az hogy nem lenne kellően progresszív az nem. Nem hiszem, hogy bármit is bizonyítaniuk kéne ezen felül.
https://bleacherreport.com/articles/1086054-selected-oakland-raiders-who-made-history-as-african-americans

renningan
renningan
Reply to  Pa. Ga.
2021-10-13 13:55

Régen történt, talán igaz sem volt :D látod, hogy mégis vannak ilyen vélemények :(

ahanem
ahanem
Reply to  Pa. Ga.
2021-10-13 11:03

“- az első meleg játékos (aki pályára is lépett) a ligában.”
nyíltan meleg, gondolom

ClayMatthews52
Reply to  Pa. Ga.
2021-10-13 10:47

bocsi, de az “afroamerikai” kifejezés már rasszista, helyesen afrikai-amerikai

slowmotion80
slowmotion80
Reply to  Pa. Ga.
2021-10-13 08:13

meg hát Tom Flores says hello

Dadado9
Dadado9
2021-10-12 21:36

comment image

peter szabo
peter szabo
Reply to  Dadado9
2021-10-14 15:35

Ismerve viszonyát az ezekhez hasonló készülékekhez…https://youtu.be/wyhjUFcXgo0

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2021-10-12 21:29

Alig várom,h a Jewyork Times nyilvánosságra hozza a “demokrata” Clintonné,Obamaki,Podesta és társaik levelezését.Ja,h Clintonné véletlenül ráejtette néhányszor a kalapácsot a harddiskre,mielőtt lefoglalták volna.De azért megvan minden az NSA -nál.Kitörne a kognitív disszonancia a polkorrekt ódalon.

Farubcek
Farubcek
Reply to  Tibor Cseh
2021-10-13 08:10

Váó, sikerült ismét egy jót zsidózni egy sportfórumon. Nemes, bátor cselekedet, épp a megfelelő platformon.

peter szabo
peter szabo
Reply to  Farubcek
2021-10-14 14:38

Én tegnap úgy döntöttem hogy csak elírta… Jól jártam, időt,agysejtet spóroltam…😊

Farubcek
Farubcek
Reply to  peter szabo
2021-10-14 14:39

Te nyertél :(

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Tibor Cseh
2021-10-13 06:22

comment image

d zoli
d zoli
Reply to  Tibor Cseh
2021-10-12 22:06

Én kikérem magamnak, hogy rólam nem mondtál semmi rosszat!

d zoli
d zoli
2021-10-12 21:27

Most jöhetne a motor szerelős mém repülő székekkel, ordítozó bajszossal.

Gruden túl messzire ment.

Mindenki utálja godellt!

Az az idióta munkahelyi címekre küldte a szarságait.

Nem volt publikus!

Nem alkalmazhatsz vezető pozícióbam valakit akiről közismert, hogy egy toxikus faszfej!

MAGÁNVÉLEMÉNY VOLT!

Staten Island
Staten Island
2021-10-12 20:50

sokak szerint a Raidersnek olyan új főedzőkben kellene gondolkodnia, mint Eric Bienemy vagy David Shaw (Stanford), akik nemcsak szakmai szempontok alapján lennének megfelelőek, de a bőrszín (fekete) is stimmel

Hát persze, egy rossz gyakorlatot váltsunk fel egy másik rosszal! Az antirasszizmus arról szól, hogy nem nézem valakinek a bőre színét. Válasszák ki a szakmailag legalkalmasabb jelöltet a posztra – anélkül, hogy néznék a bőre színét. Ennyire egyszerű.

amennyiben nem történt Gruden regnálása alatt semmilyen nemi vagy faji alapon történő megkülönböztetés, úgy el kell-e ítélni valakit valami olyanért, ami szimplán a magánvéleménye.

Ez felmerült a Petry ügyben is, ahol az érintett adott egy interjút, amiben elmondta a magánvéleményét a migrációról, aztán ahogy a Hertha vezetősége tudomást szerzett az interjú tartalmáról, vizsgálatot indítottak, majd kirúgták. Felmerül ilyenkor, hogy mennyire van jogod a véleményedhez, ha jobb esetben kirúgnak, rossz esetben rámegy a teljes egzisztenciád, ha felvállalod azt? Én valahogy bolsevik tempónak érzem, valakit kirúgni a munkahelyéről a magánvéleménye miatt – függetlenül attól, hogy egyetértek-e vele, vagy sem. De akkor is felmerült – amit Józsi szintén felhoz a cikkben Gruden kollégáival kapcsolatban – hogy hogyan fog Petry egy ilyen nyilatkozat után dolgozni egy olyan csapatnál, ahol 11 migrációs hátterű futballista játszik? Mit fognak ők gondolni, milyen lesz nekik vele együtt dolgozni? Ez egy sarkalatos pont és itt igazából megértettem a Hertha döntését. Ettől függetlenül ez komoly polgárjogi és munkajogi kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy magánemberként mennyire van jogom a véleményemhez és ahhoz mi köze a munkáltatómnak, ill. másoknak (pláne akkor, ha nyilvánosságra sem hoztam, csak feltúrták a belső levelezésem).

Akit érdekel a téma, ajánlom Schiffer rádió interjúját a Petry ügyről, aki nagyon markánsan beleállt a témába, yt-on meg lehet hallgatni.

Pa. Ga.
Pa. Ga.
Reply to  Staten Island
2021-10-13 07:34

A Petry és Gruden párhuzam azért nem ideális, mert Petry a Herta alkalmazásában adott nyilvános interjút, míg Gruden az ESPN alkalmazásában állva (tehát nem NFL-ben) folytatott privát levelezést.

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  Staten Island
2021-10-12 22:37

Oké hogy van magánvéleménye valakinek, kell is, hogy legyen. De miért fontos az, hogy ezt mindenképpen kimondjuk magunkból, miért kell a munkatársnak, főnöknek, sajtónak azt elmondani, hogy kiről miről mit gondolunk? Ha középhíres valaki, akkor ez hatványozottan igaz, hogy mindenről elfossák a véleményüket. Ha már elmondja, az onnantól nem magán, hanem publikus vélemény. És megítélhető ez alapján*, és ha munkáltatóként nem tudok azonosulni a véleménnyel, sőt azt gondolom hogy az ügyfeleink nagyobb része sem, ami piacvesztést okoz mondjuk, akkor én is kirúgnám. Persze van pont a fordítottja is, ahol nem a véleményformáló a vállalhatatlan, hanem a munkáltató, de a lényeg hogy ellentétes véleményen vannak.
Értelmes emberként fel kell tudnom mérni mik azok a témák amik megosztóak a társadalomban, és ezekről nem formálok nyilvánosan véleményt.

*Harcolunk az előítéletek ellen, de persze elítéljük azt, aki előítéletes. Elég visszás, de ez van, ilyen a társadalom.

slowmotion80
slowmotion80
2021-10-12 18:43

én amúgy megértem, hogy amikor ez volt, már akkor is ötven körül járt, de… annyi esze nem volt, hogy az ilyenek mindig kiderülnek, főleg, ha egynél több ember tud róluk?

kb mint amikor valaki a faszát vagy a pináját fényképezi le a telefonján, aztán csodálkozik, hogy feltörik, és kikerül a zinternetre…

Kopi3.14
Kopi3.14
2021-10-13 15:14

A nagy szegény Grudent most hogy kicsinálta a mocskosligázás közben megkérdezném: az megvan, hogy a liga 10M$ büntivel a csapatnak letudta az egészet, s azt sem most, hanem korábban? S Gruden maga dobbantott most?

Everlast77
Everlast77
2021-10-13 09:53

Végtelenül gusztustalan ez az egész történet, Grudenestől, szivárogtatótstól, médiástól, ligástól, cancel culture-ostól együtt. Akit sajnálok a történetben az a Raiders meg a szurkolók. Viszont nem csodálkoznék, ha a közeljövőben még néhány tulajnak és HC-nak a magánlevelezése valahogy napvilágra kerülne. Sikerült egy újabb szellemet kiengedni a palackból.

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2021-10-14 20:10

Azért néhány óra alatt változott egy kicsit a narratíva a kommentfalon. Eleinte inkább az elítélés volt jellemző, mostanra pedig inkább a megengedés.
Ki merem jelenteni, hogy Gruden a cancel colture áldozata. Bizalmasan közölt magánvéleménye miatt lehetetlenült el, melyben sikerült a PC világ összes bűnét ráolvasni: rasszista, homofób, nőgyűlölő. Ráadásul fehér, heteró és tanlán még keresztény is. Ha még az is kederült volna róla, hogy Trump támogató, akkor már korábban le kellett volna mondania.
Itt tartunk.
Meg ott, hogy ha esetleg indít majd egy podcastot vagy vlogot, akkor lesz hetente pár millió hallgatója/nézője, akik személyes hősüknek tekintik majd. Ha pedig elnök akarna lenni, alighanem lennének támogatói.

Amúgy pedig ahány nőverő, drogos, kutyavidalos és egyéb balfasz játékos visszakerült a ligába, úgy Grudennek is lehet még visszaút ebben a szakmába. Persze gyorsabban megy majd a dolog, hogy milliókkal támogatja a BLM-et, önkénteskedik majd valamelyik drogrehabon, a felesége elválik tőle és viszi a lét és nyilvánosan megtagadja és tanuskodik a cimbije ellen.

Amúgy izgi lenne, hogy mi minden derülne ki más vezetők és tulajok levelezéseiből. De azt is tudjuk, hogy ilyen nem fog előfordulni, mert aki megszellőzteti, azt másnap a legjobb ügyvédek szedik szét.

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x