Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Így épít egymásra játékokat a Rams

Egy jól összerakott offense esetében a legtöbbször azt látjuk, hogy nem csak úgy random hívnak be játékokat egymás után a koordinátorok / főedzők, hanem egymásra építenek bizonyos playeket, koncepciókat. Először behívnak X játékot, majd egy kicsit később felállnak ugyanabba a formációba, ugyanúgy csinálnak mondjuk egy shiftet, a snap pillanatában egy motiont, ugyanarra indulnak el snap után az emberek, a védelem pedig elhiszi, hogy tudja, mit következik… aztán boom! Irány a másik oldal és jöhet a nagy játék.

Erre mutatok egy példát a Ramstől a Seahawks elleni csütörtök esti meccsről. Az első játék, amire majd később építünk az egy split zone play kicsit megbonyolítva. A split zone játékokról már írtam korábban, lehet érdemes felfrissíteni a tanultakat ebben a cikkben.

Ha ez megvolt, akkor nézzük meg, mi is történt itt:

Ez egy jet WR split zone, ami annyit tesz, hogy van egy jet motion balra (Robert Woodstól), illetve hogy nem egy tight end, hanem egy elkapó (Cooper Kupp) adja a keresztező blokkot jobbra.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!