Connect with us

Minden ami NFL

Hogyan telik egy FK! szerkesztő átlagos hete a szezonban?

Nemrég írtunk arról, hogy hogyan zajlik egy NFL-játékos átlagos hete a szezonban, és nagy sikere is volt a cikknek. Ezen a lelkesedésen felbuzdulva, és a támogatóink egybehangzó érdeklődése mellett arra gondoltunk, hogy kicsit bepillantást engedünk a színfalak mögé és bemutatjuk, hogyan zajlik egy átlagos hete az FK! szerkesztőségének. Szóval mit csinál egy FK! szerkesztő akkor, amikor épp nem jachtokon lazul vagy lábát lógatja a tengerparton egy koktéllal a kezében? Most kiderül!

Hétfő

Dani: Az éjjel fél2-2 közötti lefekvés után kialvatlanul kelek fél5-kor, hogy átpörgessem az éjszakai meccset. A teljes 3 órát már nem szánom rá, hogy élőben megnézzem, mert valamikor legalább egy kicsit aludni is kell. Így körülbelül egy óra alatt megvagyok a mérkőzéssel, utána lassú pislogások közepette átnézem a Twitter feedem, kiteszek pár videót Facebookra, majd megírom az SNF összefoglalóját. Közben kitalálom, hogy a vasárnapi meccsek összefoglalói milyen csoportosításban, milyen sorrendben menjenek ki, és ha ez megvan, akkor a többi szerkesztő által megírt összegzéseket összevagdosom három különböző cikkbe, lektorálom őket és teszem ki reggel 8-9-10-re a Facebookra. Közben még a saját maradék 2-3 meccsem összefoglalóját is megírom ezekbe. Ha van fontos és érdekes hír éjjelről / tegnap estéről, akkor azt ezután megírom, illetve ha vasárnap nem lektoráltam a hétfő esti rangadó beharangozóját, akkor azt itt teszem meg.

Ezután következik a vasárnapi meccsek visszanézése. Mivel a 19 órás és a 22 órás sávból is kettő mérkőzést néztem, plusz az SNF-et is láttam teljes egészében, így ezeken túlvagyok, viszont minden másik meccset visszanézek a 40 perces verzióban GamePassen (előfordul, hogy a legrosszabb 1-2 meccset nem nézem vissza hétfőn, csak a hét további részében). Erre igazából el is megy az egész napom, közben figyelgetem a Twittert (és ha van fontos hír, akkor megírom), beszélgetek a Discordon a támogatókkal, így igazából egész nap a dolgozószobámban (vagy a nappaliban a kanapén) vagyok. Ha ezekkel megvagyok és van még időm, akkor elolvasok pár cikket vagy meghallgatok egy podcastet, és 6-7 körüli kezdéssel felvesszük a saját összefoglaló podcastünket. Ezt még gyorsan megvágom (intro, outro, stb), felteszem cikkbe és a Simplecastra, hogy azonnal hallgatható legyen, és 8-9 körül egy nagyjából 15 órás munkanap végén még feleségemmel megnézek valami sorozatrészt, hogy aztán hullafáradtan nyugovóra hajtsam a fejem.

Józsi: Általában hajnal 3-4-ig fent vagyok és megírom az összefoglalókat, hogy Daninak reggel már csak be kelljen tenni egy cikkbe. Ha eközben történik valamilyen fontos a futball világában, azt még megírom vázlatba, aztán 5-6 órát alszok. Ébredés után a program elég változó: amennyiben maradt még meg nem írt hír, akkor azokat megcsinálom, ha nem, akkor visszanézem a kimaradt mérkőzéseket, szükség esetén készülök az összefoglaló podcastre, feltöltök pár videót a TikTokra, illetve ha marad időm, akkor valamilyen saját projekten dolgozok.

Ez utóbbi alatt egyébként nem feltétlenül tartalomgyártást kell érteni, a weboldal üzemeltetése és fenntartása elég sok időt és energiát emészt fel a WordPress limitáltságai miatt. Emellett nem egy olyan fejlesztési projekt halad, amelynek a célja dedikáltan a felhasználói élmény javítása – ezeken már évek óta dolgozok, az utóbbi időben elég sokat is sikerült haladni, még ha egyelőre még nem is látszik meg az eredménye (ha beérnek a dolgok, akkor remélhetőleg mindenkinek óriási pozitív meglepetést okozunk). Ezzel egyébként folyamatosan foglalkozni kell, szóval része a napi rutinnak, de az utóbbi időben egyre többet foglalkozok a közösségi média platformokkal is, hogy mit, mire és hogyan lehet minél jobban és hatékonyabban használni.

Leonidasz007: Talán a hét legnehezebb napja a hétfő. Mivel tudom, hogy este összefoglaló pod, amihez minél több (lehetőleg szinte az összes) meccset érdemes lenne megnézni, ezért viszonylag korán kelek és még reggeli, öltözködés közben elkezdem visszanézni a találkozókat. Én utálom, ha a spoiler elrontja a meccsélményeket, ezért mindezeket úgy teszem, hogy amíg nem végzek a mérkőzésekkel, addig se Facebook, se Twitter, se semmi sportoldal. Mondanom sem kell, hogy ez nem túl egyszerű feladat. A melóba utazás, a WC-n ülés és boltban vásárlás közben is futnak a meccsek a mobilon, majd – ezt ne áruljátok el a főnökömnek – meló közben is mennek a meccsek. Mire nagy sokára ezzel végek, felnézek az órára és már 3 óra körül vagyunk. Ekkor kezdek válaszolgatni az üzenetekre, felmenni releváns oldalakra és kicsit olvasni a meccsekről és reagálni minden hülyeségre, amit a többiek írtak a szerkesztői chatbe korábban. Ezeket körülbelül 1-2 óra abszolválom és már várom is Dani hívását, hogy elkezdjük az összefoglaló podot. Ez nem ritkán azt jelenti, hogy vacsora közben, még egy fél hússal a számban jelentkezem be az adásba. Ez így elég sűrűnek hangzik (az is), de én szeretem. Egyrészt szeretek minden meccset látni, másrészt ilyenkor háttérbe szorul az összes közösségi média, amitől néha rosszul tudok lenni. Pod után általában hullafáradtan esem ki a hívásból, hogy még egy kicsit statokat nézegethessek a meccsekről.

alatriste: Bár a playoff ranking csak szerdán megy ki, Jarreddel és pár másik szerkesztővel már ilyenkor elkezdjük bedobálni a mémeket a csoportba. Napközben bármikor eszébe jut valami az embernek, akkor megcsinálja és megosztja, hadd fogyjon. Dani kulcsszereplő a dologban, mert elég sűrűn találni elgépelést a képekben, helyesírási hibát, amit jobb ha minél hamarabb felfedeznek, hogy tudjuk még cserélni. A kedd hasonlóan telik, míg szerdán a maradékok összekuporgatása jelenti a legnagyobb feladatot. Napközben fixálom a vasárnapi meccsmaraton oddsait, hogy az utolsó még meccs előtt elérhető verziójuk kerüljön elkönyvelésre.

Kedd

Dani: Ismét korán kelek (fél 5), hiszen meccs volt éjjel. Ezt átpörgetem, majd a Twitter feedet is, átnézem Jarred összefoglalóját, és pár videóval egyetemben kiteszem Facebookra. Ha kell (tehát Józsi nem írt késő este), akkor megírok pár hírt, emellett ránézek a fantasy eredményeimre és elkönyvelem a szerkesztőségi tippverseny eredményét, plusz összerakom a következő heti tippeldét. Ezután előfordul, hogy visszafekszek aludni még 1-2 órát, mert erre bizony néha szükségem van. Utána az elemzésé a főszerep, nekiállok a 7 játékai rovatnak. Ez egész napos munka a videózással, játékkereséssel, photoshopolással, írással. Jó esetben este 8 körül befejezem, de gyakran átcsúszik ez szerdára is – ha Kedd Esti Fények is van, akkor meg biztosan. Nap közben persze figyelgetem a híreket és ha van valami fontos, akkor írom azt is.

Józsi: Danival ügyeleti szempontból szinte tökéletesen kiegészítjük egymást: ő reggel és délután, míg én inkább délután és este/hajnalban vagyok aktív. Általában hajnal 2-3-kor fekszek le (ami ugye hivatalosan másnap), ami NFL-es szempontból pont jó, ugyanis az esetek többségében mindig tudok 2-3 hírt írni reggelre, illetve a délutáni műszakban is szinte folyamatosan gépközelben tudok lenni. A híreken túl a kedd szokott az a nap lenni, amikor a legtöbb időt szoktam a kötelező nagycikkekre (például a Patronok által kiválasztott témák megírása, vagy a saját “Random Józsi” cikkekre) fordítani, illetve Luca portréinak szerkesztésére is általában ekkor szakítok időt. A napot egy kis testmozgással zárom, 20.30-tól szokott egy focim lenni, ami hihetetlenül jól tud esni a hétfői virrasztás után.

Leonidasz007: Általában a nap eleje hasonlít a hétfőhöz. Minden erőmet bevetve küzdök a MNF spoilerek ellen, szerencsére itt egy meccset kell megnézni, amivel már addigra végzek, mire kilépek a lakásból. Így a munkába vezető út már inkább NCAA cikkek olvasásával zajlik, mivel az idei évben nagyon rákattantam az egyetemi focira, nem csak megnézek mindent, hanem amit tudok, el is olvasok a témában. Felmérem, hogy van-e elég érdekes mérkőzés, amiről Bálinttal esetleg beszélhetünk egy rövid pod keretei közt, hogy aztán konstatáljam, hogy úgy be van táblázva mindkettőnk hete, hogy erre akkor kerülhet csak sor, ha még melóban félig bejelentkezve nekikezdünk és megpróbáljuk a temérdek mondandót 30 percre sűríteni. Láthatjátok, hogy változó eredménnyel. Ezután a napot kényelmes olvasgatás váltja a TNF csapatairól, mert tudom, hogy szerda estére meg kell, hogy legyen a cikk, így pedig nem kell kapkodnom szerdán. Kéthetente rohanok a Tribün stúdiójába és még adás előtt keresgélek a telefonomon releváns adatokat, hogy aztán egy elég kötetlen beszélgetést folytassunk Áronékkal. Ez fura mód egyszerre tölt fel és szív le iszonyatosan. A nap zárásaként pedig még alvás előtt rálesek, hogy most éppen milyen megalázó módon kaptak ki a fantasy csapataim és elhatározom, hogy majd ezen a héten foglalkozom a waiverrel is, ami nyilván nem fog megtörténni.

Jarred: Talán nem túl nagy meglepetés, de nekem a kedd az gyakorlatilag hétfő az MNF miatt. Régi szokás nálam, hogy élőben nézem végig a meccset, ami apró tervezést igényel. Általában igyekszem hétfő este olyan 11 körül lefeküdni, hogy azért valamennyit tudjak pihenni előtte. Az ébresztőt kettőre állítom, így van nagyjából negyed órám rendesen felébredni, amibe beletartozik egy teakészítés, meg egy kis séta a lakásban. Aztán ha éppen nincs villámlás, a meccs elkezdődik 2:15-kor, és ideális esetben olyan 5 óra körül ér véget. Amint vége a meccsnek leülök megírni az összefoglalót. Ezzel attól függően, hogy mi történt a meccsen gyorsan megvagyok. Eddigre már általában Dani is ébren van, illetve már átpörgette a meccset, szóval gyakorlatilag amint én végeztem az összefoglalóval, ő már nézi is át, majd teszi ki az oldalra. Én azonban ezt már nem szoktam megvárni, eddigre már fáradt vagyok, és visszafekszek aludni. Az órarendemet direkt úgy alakítottam, hogy kedden ne kelljen sehova mennem, így még kényelmesen tudok aludni 10-11-ig. A nap további része pedig már alapvetően a PR készítéssel telik.

alatriste: Az idei évben használt oddsokkal kiegészített tippeldét én viszem, szóval kigyűjtöm a meccsek előzetes szorzóit és felviszem a táblázatba. Már ekkor látható 1-2 jónak kinéző underdog, amiket előszeretettel teszek is meg. Inkább kevesebb mint több sikerrel.

Szerda

Dani: A szerda egy nyugodtabb nap, végre nem kell extrém korán kelni, aludhatok fél 8-ig. Ha Józsi írt késő este / éjjel hírt, akkor könnyebb dolgom van, csak lektorálni kell és beidőzíteni, de ha nem, akkor én írok meg párat. Ezen a napon jut időm a sportolásra, délelőtt teniszezek egyet, este pedig focizok. A kettő között ha kell, befejezem a 7 játékait, vagy hírezek, vagy elkezdek valami extra nagycikket, bár ez azért ritkábban jön össze. Ilyenkor teszem ki a támogatók számára a hétvégi tippeldét is a a Discord csatornánkon.

Józsi: FK-s szempontból a szerda számomra a leglazább nap. Szokás szerint este hajnalig fent vagyok, és ha van érdemleges hír, azt megírom, majd 9 körül felkelek és megyek az egyetemre tanítani délután négyig. Délután átnézem a híreket és a fantasy ligákat (illetve a későbbiekben jó eséllyel minden második héten én írom a TNF beharangozóját), majd este a de facto munkaidő lejárta után (20.00) megint elmegyek egy baráti focira.

Leonidasz007: Ez a nap a TNF írásáé, amit általában úgy a hatodik hétre szoktam megunni, mert legtöbbször hasonló dolgokkal lehet megközelíteni egy mérkőzést, ha nagy beharangot kell írj róla. Sajnos időm nincs, hogy kreatívabb formába öntsem, így végigmegyek mindkét csapat egységein és keresem az érdekes pontokat. Ha ezzel megvagyok, akkor este elkezdek gondolkozni azon, hogy a csütörtöki podcastben mivel szívassam majd meg a résztvevőket, illetve milyen nagyobb témát lehetne felvetni, amiről az olvasók is szeretnének hallani.

Jarred: A szerda nálam FK szempontból a PR-ről szól. Nem egyedül csinálom, így szerencsére nem magamnak kell mind a 32 csapatra kitalálni valamit, de gyakran előfordul, hogy valamelyik csapat(ok)ra senkinek nincs ötlete, és ilyenkor kicsit pánikhangulat van. Az sem ritka, hogy a “határidő” 8 óra előtt még 6-8 csapat része üresen áll, és egy óra alatt rögtönözve hozzuk össze az utolsó meme-eket. Meglepő módon a kommentek alapján sokszor pont ezek a “gyorsan legyen valami” meme-ek tetszenek nektek a legjobban, ami kicsit furcsa, de végső soron win-win szituáció, szóval nem panaszkodok. A csütörtök – péntek (és félig a szerda is) viszont már teljes mértékben az egyetemről szól nekem, akkor az FK-hoz nem nagyon nyúlok.

Csütörtök

Dani: Ez sem a leghajtósabb nap feltétlen. Reggel ismét fél 8-tól dolgozok, megírok pár hírt, kirakom a nagycikkeket, a szokásos napi rutin. Ha van valami elintéznivalóm, akkor azt csütörtökön meg tudom tenni, ide be tudok időzíteni még valami egyéb elfoglaltságot nap közben, vagy épp este. Ezen a napon kezdek el készülni a hétvégi meccsekre és ezzel együtt a Preview cikk vázát is elkezdem összerakni. Elolvasok pár cikket hozzá és 1-2 podcastet is meghallgatok, amikből kiírok pár érdekesebb gondolatot, statisztikát a meccsekhez, amik megragadják a figyelmem.

Józsi: Ez így kezd már egy kicsit monotonnak tűnni, de a munkarend nagyjából ugyanaz, mint a többi napon. Virrasztás, hírírás, 6-7 óra alvás, majd újra ügyelet. Annyi a különbség a keddhez vagy a szerdához képest, hogy délután nemcsak átnézem a fantasy ligákat, hogy van-e jóvá hagyandó csere, hanem összeállítom a heti összegző cikket is. Este ismét jön egy foci, csak hogy el tudjak aludni időben a TNF miatt.

Leonidasz007: Talán ez a nap a leglazább, mert se meccset nem kell visszanézni, se nagycikket írni. A nap végén ha mindenki ideje úgy akarja, akkor felvesszük az Under Pressure podot. A nap végén pedig beállítom a fantasy csapataimat, hogy az éjjeli meccsen senki nem szívasson meg. Ilyenkor szoktam konstatálni hogy a waiverrel most sem törődtem, úgyhogy FA-ról felkapok néhány senkinek nem kellő játékost, akit a következő héten le is dobok.

alatriste: Az idei csütörtöki általános témákat és a statisztikás játékot felölelő podcastben szereplek időnként, így a témákra való felkészülés és az esti rögzítés az egyedüli említésre méltó esemény.

Péntek

Dani: Ismét korán keléssel (fél5-5), meccsnézéssel indul a nap, amit a szokásos videókirakás, hírezés, összefoglaló lektorálás, nagycikk időzítés stb követ. Ezután pedig a Preview-é a főszerep. Először meghallgatok még 1-2 podcastet, aztán a deles határidő után megcsinálom a tippképeket hozzá, és ebéd után nekilátok az írásnak is, amivel azért estig el szoktam lenni kisebb szünetekkel, hírolvasással, hírírással, lektorálással stb. Hogy mikor végzek, az attól is függ, hogy csütörtökön mennyi időm volt a Preview-ra, vagy épp mennyi egyéb elfoglaltság jött közbe, van amikor már 5-6 körül megvagyok, de van amikor 8-9-ig is dolgozok vele.

Józsi: Hajnalban kelek a TNF miatt: megnézem a meccset, megírom az összefoglalót, esetleg 1-2 hírt, majd kómásan kidőlök és kora délutánig fel sem kerek. Délután aztán szokás szerint ügyelet. (Illetve érdemes megjegyezni, hogy naptól függetlenül én vagyok az instant beugró és elemző a szerkesztőségben: ha történik valamilyen nagyobb volumenű dolog, mint például Jon Gruden lemondása, akkor általában én összegzem és elemzem ki a történteket, és általában én szoktam átvenni azoknak a cikkeknek is megírását, amire valamilyen okból valakinek nincs ideje).

Leonidasz007: Már-már az unalmas rituálé, felkelés, spoiler elkerülés, meccsnézés. Utána pedig nekikezdek az NCAA meccsek beharangozóinak, mert már alig várom a holnapot, amikor mennek az egyetemi csaták, így pedig még izgalomba is hozom magam. Az estéket persze szabadon hagyom, hogy némi alkoholos ital társaságába bevegyem a várost. Vagy húzom össze magam a kanapén és alszom be 10 órakor, mert végre van idő pihenni. Őszintén nem tudom melyiket élvezem jobban.

Szombat

Dani: A szombat nagy része a családé. Reggel persze kelek, hogy 8-ra már legyen kint valami hír az oldalon és Facebookon is, megírom a sérülésjelentést is egyéb hírek mellett, kiteszem a Preview-t és ha van, akkor más nagycikket. Ezzel általában 10-11-ig vagyok meg, attól függően milyen programom van a családdal utána.

Józsi: Szokásos hajnali hírírás, majd ügyelet. Offseasonben sokszor előfordult, hogy én vagyok egyedül egész hétvégén, ami elég fárasztó a hírínség miatt (messze többet böngészem a különböző oldalakat írható hírek után kutatva, mint amennyit maga az írás igényel), szezon közben szerencsére ez ritkább. Ilyenkor saját témákkal szoktam foglalkozni, vagy mivel úgyis lájtosabb a nap, így ez szokott lenni a családi program napja a héten (néha azt is kell).

Leonidasz007:  A hétvége nálam mindig a családé, de azért igyekszem az estéket szabaddá tenni és/vagy okosba megoldani. Így már igen korán megindul a program, hogy családdal közös ebéd, valahova utazás vagy valakinek a meglátogatása, az már változó. Bármilyen jó is szombaton sokáig aludni, én ilyenkor sürgetem, hogy már kezdődjön a program minél korábban, mert tudom, hogy akkor mindenki elfárad és van esélyem a hatos NCAA meccsekre hazaérni. Ha ez sikerül, akkor a program adja magát, kifulladásig nézem a meccseket, nem ritkán 2-3-at egyszerre. Ha nem sikerül, akkor attól függően, hogy milyen meccsek voltak vagy kerülök megint minden releváns csatornát vagy épp ellenkezőleg, ráragadok az NCAA portálokra és nézem mi történik.

Vasárnap

Dani: Szokásos reggeli rutin, hírezés, nagycikk kirakás, stb, plusz itt pár egyetemi focis videót is kiteszek a Facebookra. Ezzel is 10-11-re végzek, utána pedig ismét a családé a főszerep (legalábbis legtöbbször, van amikor otthon vagyok és nyugi van), egészen este 6-ig, amikor beülök a dolgozószobába, átnézem gyorsan a fantasy csapataimat, bekapcsolom a két tévét, előveszem a tabletet és felállítom a meccsnézős setupot.

És akkor jöhet 7 óra háborítatlan foci. Nagyobb tévén indul a RedZone, kisebb tévén egy meccs, laptopon másik meccs (amikről összefoglalót írok másnap, vagy ha csak egyről a sávban, akkor választok egy másikat), tableten twitter és messenger. A meccsnézés közben pedig csinálom a Facebook feedet, rakom ki a videókat, a történéseket, érdekességeket. A meccsek végén fél2-2-kor pedig fáradtan dőlök be az ágyba, tudva hogy három órám van kipihenni magam és indul a következő hét elölről.

Józsi: A már unalomig ismételt rutin, annyi különbséggel, hogy most már minden a hétvégi meccsdömping körül forog. Este 6-kor, ha jó az idő, akkor elgyalogolok a Kandallóba, ott a RedZone mellett megnézek 2-3 meccset (többnyire azokat, amiről írok), majd a 10 órás sávra irány haza. Otthon visszanézem azt, ami kimaradt, majd végignézem a későbbi sáv meccseit is. Ezután visszanézem azokat a mérkőzéseket, amikről én írom az összefoglalót (ha nem érkeztem élőben megnézni) és elkezdem az összefoglalókat írni, majd kezdődik minden elölről.

Leonidasz007: Izgalmas nap a vasárnap, mert ha minden jól sikerül, akkor nem csak este 7-től NFL, de reggel NCAA meccsnézés is belefér. Mivel sokszor a szombati tivornyázásokat sem sikerül elkerülni, így nem tudok minden érdekes meccset megnézni, így ébredés után minden erőmet bevetve még félig csukott szemmel keresem, hova tettem le a telefonomat, hogy belekezdjek az NCAA meccsek pótlásába. Rendszerint az első 10-15 percet fel se fogom, aztán egy 50 yardos Matt Corral játék térít magamhoz. Ekkor arra rá tudom venni magam, hogy az ágy helyett átmásszak a kanapéra és ott folytassam eme nemes cselekedetet. Nem vagyok egy nagy alvó, így még a legdurvább buli után is viszonylag korán kelek fel, így 11 óra tájékára be is fejezem a meccseket. Utána 6 óráig egyáltalán nem foglalkozom az amerikai focival, megpróbálom élni egy átlagos ember életét, aki soha nem találkozott az NFL-el, de már réges-rég elfelejtettem milyen is az.

18:00-kor azonban eszeveszetten próbálok elszakadni bármi programtól ami hátráltat, ragadom nyakon a rántott hús adagomat, amit mamám a családi látogatásból rám sózott és indulok haza vagy éppen a Kandalló felé. A hazaúton még egy utolsó simítást végzek a fantasy csapatokon, hogy senki ne legyen out, ami természetesen nem sikerül, mert 22:00-kor ezt már újra nem teszem meg a kései meccseknél. A meccsnézés élvezetét semmivel nem szeretem tönkretenni, így kaját, piát bekészítve 18:50-kor már el van indítva a tv, a laptop és készenlétben a telefon, hogy egyszerre menjen minél több mérkőzés. Ennél a szent rituálénál nincs is szebb pillanat nekünk. 5-6-7 óra (attól függ épp meddig bírom) meccsnézés, ami közben megszűnik a külvilág és teszem tönkre az egész hetes edzésadagot két pizzával, chipsszel, sörrel és minden egészségtelennel, ami a kezem ügyébe kerül, mert csak élvezni akarom a focit. Lefekvéskor aztán érzem, hogy az utolsó öt fogás már nem kellett volna és a Broncos meccset is ismét ki kellett volna hagyni, hogy a vérnyomásom rendben legyen, de ha szerencsém van, akkor a sok sörtől még kicsit szédülök és az elalvásra koncentrálok.

Jarred: A vasárnap értelemszerűen a meccseké. Általában két meccset szoktam elvállalni, egyet a 7 órás és egyet a 10 órás sávból, amiket a lefújások után azonnal meg is írok, hogy reggelre Dani ki tudja őket tenni. Bár biztos viccesen hangzana, ha azt mondanám szándékosan nekem osztják ki az olyan csodás meccseket, mint tavaly a Jets-Dolphins ahol a 4. negyedben még több volt a punt mint a first down, vagy idén a Ravens-Broncost, de valójában én választom ki őket. Hogy miért, azt én sem tudom. Biztos az MNF hatása. Ezeken kívül már túl sok mindent nem csinálok. Hétközben ha éppen van ötletem és van időm is, akkor hozzáállok valamilyen történelmi nagycikk megírásához, de ebben már semmi rendszer nincs.

alatriste: Ha szembejön 1-1 anyag hétközben, próbálom elmenteni őket és vasárnap nap közben megírom a másnapi MNF beharangozót. Ehhez pár statisztikát szeretek kigyűjteni és megnézni, lesz-e egy-két érdekesség. Egy pár órát igénybe szokott azért venni, de pont jó kis alaphangulatot csinál a későbbi maratonhoz. Nem sokban különbözik az esetemben sem az este a legtöbbekhez képest. Két, néha három meccs összefoglalóját vállalom be estére és a red zone követés mellett próbálok ezekre koncentrálni, hogy még este megírjam az összes összefoglalómat. A SNF-t már csak reggel nézem vissza 40′-es verzióban, ha felrakják 7-re.

chester (az egész hétről): Amióta aktív résztvevője vagyok a munkás emberek mókuskerekének, teljesen átalakult a meccsnézési szokásom siheder korszakomhoz képest. A legnagyobb változás, ami talán sokaknak furán hathat, hogy nem nézek élőben egy meccset sem, ami alól a vasárnap sem kivétel. Egyrészt már öreg kecske vagyok, nem bírom már úgy az éjszakázásokat mint az egyetemi boldog idők közepette, másrészt a kor előrehaladtával egyre inkább meg kell becsülnöd a szabadidődet. Ma már egy éjszakázás nekem 2 napi “regenerációt” követel, amit sajnos már nem engedhetek meg magamnak időhiány miatt.

Ami a korai meccseket illeti, ott szimpla matematika miatt döntöttem úgy, hogy nem nézek élőben semmit, maximum a londoni meccseket ha nincs programom. Ahogy írtam, a szabadidő a legértékesebb dolog egy ember életében, márpedig bármennyire is imádom a futballt, egy meccs alsó hangon elvesz ebből 3-3,5 órát, ami rengeteg, így azt inkább a barátaimra vagy saját magamra fordítom adott esetben. Másnap ebben a 3 órában simán vissza tudok nézni 3-4 meccset is a vágott verziónak hála, ami nekem jobban megéri mint egy meccsre ráfordítani ezt az időt. Az élményt megöli ugyan, de azt még el tudom érni, hogy a két sávból legalább 1-1 meccset tudok úgy élvezni, hogy nem tudom a végeredményét. Ezen a szokásomon sokat segített a home office, aminek köszönhetően mivel irreálisan korán kelő vagyok, akár munka előtt is belefér ez a 3 óra meccsekre fordított idő. Az MNF és TNF meccseket pedig másnap reggel, szintén a 40 perces verzióban pótlom.

A hétköznapok a follow upolással telnek, de ez is évről évre redukálódik nálam, sajnos. A reggeli barna áldás alatt átpörgetem a twitteremet (a követett embereim listája is folyamatosan csökken, hogy a fontos dolgokról ne maradjak le) az éjjeli híreket bogarászva, nap közben pedig ahogy időm engedi, úgy próbálom átolvasni a tartalmakat. Ha tudom, hogy egy podcastbe vagyok hivatalos, akkor igyekszem arra is legalább felsorolás szerűen összeírni mikről szeretnék beszélni, illetve ha megszáll az ihlet, akkor cikkírásra is rászánom magam, bár az inkább hétvégére jut most már.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!