Connect with us

Összefoglaló

Daniel Jones és az elveszett Super Bowl csapat temploma

Kansas City városában rátaláltak az Elveszett Super Bowl csapat templomára, melynek bejáratát senki nem tudta kinyitni. A város a neves régészprofesszorhoz, Dr. Joneshoz fordult segítségért, aki rövid időn belül megfejtette a bejáratot őrző kapu titkát, és a lakosok beléphettek a templomba. Ott azonban nem az Elveszett Super Bowl csapatot találták meg, csupán pár kegytárgyat, ami halványan őrizte emlékét az egykor legyőzhetetlen gárdának. A kutatás tovább folytatódik az elveszett csapat után.

New York Giants @ Kansas City Chiefs 17 – 20

A Chiefs múlt héten egy hatalmas pofonba szaladt bele, most viszont egy olyan ellenfelet kapott a Giants személyében, amely ellen adott volt a lehetőség, hogy visszazökkenjen a játékba. Az első drive úgy is indult, hogy simán kiüti a hazai csapat ellenfelét. Mahomes összes passza jó volt a drive-ban, a Giants védelme pedig tehetetlenül nézte, ahogyan a Chiefs 7 percet elégetve eljut az 5 yardosig. Ott azonban érkezett egy játék, ami tökéletesen szimbolizálta a Kansas City idei szezonját. Mahomes kiosztott egy jó passzt, de az elkapója sisakjáról felpattant a labda, egyenest egy Giants védő kezébe.

Ezzel a szerencsésen alakuló játékkal a Giants lélektanilag hatalmasat lépett egy esetleges győzelem felé, csakhogy a vendégcsapatnál is érkezett egy play, ami tökéletesen szimbolizálta az idei szezont. Alig hogy megkapta a labdát, Daniel Jones azonnal vissza is adta, mivel a legelső passzával INT-et dobott. Ez pedig teljes mértékben az irányító hibája volt, egyszerűen nem vette észre Willie Gayt.

A Chiefs azonnal vörös zónából támadhatott, és még egyszer nem szórakozta el ezt az esélyt, Mahomes megtalálta Tyreek Hillt a célterületen belül. Kisebb meglepetésre azonban Jones viszonylag hamar túltette magát az INT-en, és végigvitt egy TD drive-ot még az első negyedben.

A meccs ezek után két egyenlő fél harcaként folytatódott, de nem azért, mert mindkét csapat olyan jól játszott volna, hanem mert mindkét csapat hasonlóan sokat hibázott. A Chiefs támadósor az első drive után csak árnyéka volt önmagának, sok volt az elrontott blokk a támadófaltól, Mahomes rendre a Giants védői elől futott, és az elkapók is sokszor rosszul helyezkedtek. Egyedül Hill volt megbízható célpont, aki 12-szer is labdát kapott, de “csak” 94 yardig jutott. Sokszor vette őt célba Mahomes, de a nagy játékok teljesen hiányoztak az elkapótól.

A Giants támadói sem voltak sokkal jobbak, igaz Jones mentségére szóljon, hogy egy idő után a TE-ken kívül gyakorlatilag nem volt senki, akinek passzolhatott volna. Golladay és Barkley nem öltözött be, Penny és Shepard még az első félidőben kiesett, majd Toney is megsérült a harmadik negyedben. Bármennyire is volt gyenge a Chiefs védelem, egyszerűen nem lehetett senkivel hosszú útvonalakat futtatni.

A harmadik negyed közepén a Chiefs 14-10-re vezetett, de egy újabb nagy hiba esélyt adott a Giantsnek. Az egész meccsen szürke Kelce kezéből kiütötték a labdát, és félpályáról kezdhette meg a támadást a Giants. Ezt a helyzetet végül TD-re sikerült váltania Jonesnak, és átvette a vezetést a vendég gárda.

A Chiefs számara fontos volt, hogy a következő drive-ból pontot szerezzen, és bár a nagy játékok továbbra sem érkeztek, de apró lépésekkel sikerült eljutni mezőnygól távolságba, Butker pedig nem hibázott. Az egyenlítés után 9 perc maradt még az órán, de okos time managementtel a Giants meg tudta volna oldani, hogy úgy szerezzen pontot, hogy kevés időt hagyjon az ellenfelének. 4 percet sikerült is lepörgetni az órából, de csak félpályáig sikerült eljutni. Elkapók nélkül a rövid játékok sem működtek mindig, így vissza kellett adnia a labdát Mahomesnak.

A Chiefs lényegében lemásolta a Giants tervét, csak nagyobb sikerrel. 4 perc alatt sikerült mezőnygólig ismét eljutni, és Butker ismét nem hibázott. A Giantsnek pedig egy perce maradt csupán időkérés és elkapók nélkül, hogy hosszabbításra mentse a meccset. Nem sok esély volt a sikerre, és nem is történt meglepetés. Nemhogy előre nem sikerült haladni, de egy sack miatt még messzebb kerültek a mezőnygól távolságtól. Végül a 4&15-re érkező újabb Chiefs sack lezárta a mérkőzést.

A Kansas City megnyerte a meccset, de egyáltalán nem volt meggyőző a csapat játéka. Mind offense, mind defense terén nagyon sok volt a hiba, és ha egy kicsit erősebb ellenfél ellen hozzák ugyanezt a játékot, akkor abból biztos vereség lett volna. Kis túlzással azt lehet mondani, hogy a Chiefs inkább túlélte a Giantset, és nem legyőzte. A másik oldalt sem lehet igazán dicsérni, rengeteg esélyt kapott a New York-i gárda a győzelemre, de egyiket sem tudta megragadni. Igaz, az elkapók kiesése árnyalja egy kicsit a képet, de ez egy nyerhető meccs lett volna még így is.

A mérkőzésről még annyit érdemes megemlíteni, hogy nagyon sok volt a szabálytalanság. A két csapatra több mint húsz sárga zászló repült. Többnyire a Chiefs volt szabálytalan, de a Giants is kivette a részét bőven ebből a rengeteg zászlóból. Az egyik szabálytalanság ráadásul egy INT-et is érvénytelenített, amivel akár győztes pozícióba is kerülhetett volna a Giants.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!