Connect with us

Összefoglaló

Daniel Jones és az elveszett Super Bowl csapat temploma

Kansas City városában rátaláltak az Elveszett Super Bowl csapat templomára, melynek bejáratát senki nem tudta kinyitni. A város a neves régészprofesszorhoz, Dr. Joneshoz fordult segítségért, aki rövid időn belül megfejtette a bejáratot őrző kapu titkát, és a lakosok beléphettek a templomba. Ott azonban nem az Elveszett Super Bowl csapatot találták meg, csupán pár kegytárgyat, ami halványan őrizte emlékét az egykor legyőzhetetlen gárdának. A kutatás tovább folytatódik az elveszett csapat után.

New York Giants @ Kansas City Chiefs 17 – 20

A Chiefs múlt héten egy hatalmas pofonba szaladt bele, most viszont egy olyan ellenfelet kapott a Giants személyében, amely ellen adott volt a lehetőség, hogy visszazökkenjen a játékba. Az első drive úgy is indult, hogy simán kiüti a hazai csapat ellenfelét. Mahomes összes passza jó volt a drive-ban, a Giants védelme pedig tehetetlenül nézte, ahogyan a Chiefs 7 percet elégetve eljut az 5 yardosig. Ott azonban érkezett egy játék, ami tökéletesen szimbolizálta a Kansas City idei szezonját. Mahomes kiosztott egy jó passzt, de az elkapója sisakjáról felpattant a labda, egyenest egy Giants védő kezébe.

Ezzel a szerencsésen alakuló játékkal a Giants lélektanilag hatalmasat lépett egy esetleges győzelem felé, csakhogy a vendégcsapatnál is érkezett egy play, ami tökéletesen szimbolizálta az idei szezont. Alig hogy megkapta a labdát, Daniel Jones azonnal vissza is adta, mivel a legelső passzával INT-et dobott. Ez pedig teljes mértékben az irányító hibája volt, egyszerűen nem vette észre Willie Gayt.

A Chiefs azonnal vörös zónából támadhatott, és még egyszer nem szórakozta el ezt az esélyt, Mahomes megtalálta Tyreek Hillt a célterületen belül. Kisebb meglepetésre azonban Jones viszonylag hamar túltette magát az INT-en, és végigvitt egy TD drive-ot még az első negyedben.

A meccs ezek után két egyenlő fél harcaként folytatódott, de nem azért, mert mindkét csapat olyan jól játszott volna, hanem mert mindkét csapat hasonlóan sokat hibázott. A Chiefs támadósor az első drive után csak árnyéka volt önmagának, sok volt az elrontott blokk a támadófaltól, Mahomes rendre a Giants védői elől futott, és az elkapók is sokszor rosszul helyezkedtek. Egyedül Hill volt megbízható célpont, aki 12-szer is labdát kapott, de “csak” 94 yardig jutott. Sokszor vette őt célba Mahomes, de a nagy játékok teljesen hiányoztak az elkapótól.

A Giants támadói sem voltak sokkal jobbak, igaz Jones mentségére szóljon, hogy egy idő után a TE-ken kívül gyakorlatilag nem volt senki, akinek passzolhatott volna. Golladay és Barkley nem öltözött be, Penny és Shepard még az első félidőben kiesett, majd Toney is megsérült a harmadik negyedben. Bármennyire is volt gyenge a Chiefs védelem, egyszerűen nem lehetett senkivel hosszú útvonalakat futtatni.

A harmadik negyed közepén a Chiefs 14-10-re vezetett, de egy újabb nagy hiba esélyt adott a Giantsnek. Az egész meccsen szürke Kelce kezéből kiütötték a labdát, és félpályáról kezdhette meg a támadást a Giants. Ezt a helyzetet végül TD-re sikerült váltania Jonesnak, és átvette a vezetést a vendég gárda.

A Chiefs számara fontos volt, hogy a következő drive-ból pontot szerezzen, és bár a nagy játékok továbbra sem érkeztek, de apró lépésekkel sikerült eljutni mezőnygól távolságba, Butker pedig nem hibázott. Az egyenlítés után 9 perc maradt még az órán, de okos time managementtel a Giants meg tudta volna oldani, hogy úgy szerezzen pontot, hogy kevés időt hagyjon az ellenfelének. 4 percet sikerült is lepörgetni az órából, de csak félpályáig sikerült eljutni. Elkapók nélkül a rövid játékok sem működtek mindig, így vissza kellett adnia a labdát Mahomesnak.

A Chiefs lényegében lemásolta a Giants tervét, csak nagyobb sikerrel. 4 perc alatt sikerült mezőnygólig ismét eljutni, és Butker ismét nem hibázott. A Giantsnek pedig egy perce maradt csupán időkérés és elkapók nélkül, hogy hosszabbításra mentse a meccset. Nem sok esély volt a sikerre, és nem is történt meglepetés. Nemhogy előre nem sikerült haladni, de egy sack miatt még messzebb kerültek a mezőnygól távolságtól. Végül a 4&15-re érkező újabb Chiefs sack lezárta a mérkőzést.

A Kansas City megnyerte a meccset, de egyáltalán nem volt meggyőző a csapat játéka. Mind offense, mind defense terén nagyon sok volt a hiba, és ha egy kicsit erősebb ellenfél ellen hozzák ugyanezt a játékot, akkor abból biztos vereség lett volna. Kis túlzással azt lehet mondani, hogy a Chiefs inkább túlélte a Giantset, és nem legyőzte. A másik oldalt sem lehet igazán dicsérni, rengeteg esélyt kapott a New York-i gárda a győzelemre, de egyiket sem tudta megragadni. Igaz, az elkapók kiesése árnyalja egy kicsit a képet, de ez egy nyerhető meccs lett volna még így is.

A mérkőzésről még annyit érdemes megemlíteni, hogy nagyon sok volt a szabálytalanság. A két csapatra több mint húsz sárga zászló repült. Többnyire a Chiefs volt szabálytalan, de a Giants is kivette a részét bőven ebből a rengeteg zászlóból. Az egyik szabálytalanság ráadásul egy INT-et is érvénytelenített, amivel akár győztes pozícióba is kerülhetett volna a Giants.

 

14 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
csak ezt ne
csak ezt ne
2021-11-02 13:51

Ez már nem egy könnyen elállítható vérzés a KC-nél. A védelem egyszerűen pocsék, ez most a 3 legjobb skill playerét nélkülöző harmatos Giants O volt, és bizony eléggé haladtak. Az O-ban az a kis nyomoronc tartja a lelket, Mahomes önbizalma és Kelce-é is eléggé romos. Így nem olyan pontosak a passzok, nem mennek úgy az elkapások.

3 igen nehéz meccse jön a Chiefsnek a pihenő hétig, amikor alaposabban rendezni lehetne a sorokat Utána a várható 5-6-al, de a 4-7 se lenne megdöbbentő a jelen forma alapján, már nehezen lenne menthető az idény. Ráadásul a vége sem laza, csoporton belüli meccsek, meg a Cincin és a Steelers ha jól emlékszem. Nem lesz ez egyszerű. A mostani állapotban nem is sok teteje van egy PO-nak, ha a körbeverések miatt össze is jönne, ott kinéz egy hatalmas ruha.

Az O esetében szerintem rossz iúton indultak meg a változással. Mahomes nagy mértékben ösztönös zseni, tegnap látszott rajta a tudatos óvatoskodás, és nem nézett jól ki. Hozni kellett volna egy potens wr2-t, mert üvölt a híánya. És egy használható TE2 is kellene. Ebből a drága és szar védelemből bárki mehetne, sokkal rosszabbak már nem lennének. Aztán a holtidényben mehetne az új védelem megalapozása.

pritek
pritek
2021-11-02 12:41

Az offside technikailag nem ervenyteleniti az esetleges interceptiont, hanem szabad jatekot ad.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2021-11-02 10:39

A Giantsnek nem kellett volna erőltetnie a félig még sérült elkapók játêkát.Csak rosszabb lesz a helyzet.

Tamasi Antal
Tamasi Antal
2021-11-02 10:06

Tisztelt Jarred! A Giants második TD-je után a vendégek vezettek. A következő részben a Giants betűi összekeveredtek.

Kopi3.14
Kopi3.14
2021-11-02 08:35

Sok volt a fordulóban a széttárt karú, értetlen elkapó, akihez hozzá vágták a labdát.

bjeela
bjeela
2021-11-02 08:02

Ez a Chiefs nem jut PO-ba és nem is érdemelné meg, ha egy hatalmas csoda folytán mégis odavergődnének.
Viszont megérdemelne egy alaposabb elemzést, hogy mi a gond igazából. Teóriagyártásokra én is képes vagyok – elfáradt, motiválatlan csapat, túlfizetett játékosok és ebből következően romló öltözői hangulat, sértettség, irigység, etc, etc… -, de ennél azért kell valami több is, hogy értelmet nyerjen ez a katasztrofális és elképesztően gyors leépülés. Túl látványosan voltak sikeresek az elmúlt két évben ahhoz, hogy ennyire nagyot zuhanjanak. És ez még akkor is igaz, ha a sikerszériában is voltak nagyon szoros győzelmeik, de hát BB és Tibibácsi 20 évében is tömegével voltak szoros meccsek, de azokat zömében meg is nyerték, ahogy az elmúlt két évben a Chiefs is. Tehát kell legyen ott még valami más is.

ahanem
ahanem
Reply to  bjeela
2021-11-02 16:55

az van, hogy idővel kiismerik a játékodat, illik megújulni ebben a ligában

Goodell
Goodell
Reply to  bjeela
2021-11-02 09:59

nincs semmi meglepő a leolvadásban, nyertek egy superbowlt, aztán következő évben bejutottak és kikaptak Bradytől, mint a Seattle :D a Brady átok rájuk szállt

bjeela
bjeela
Reply to  katonadani
2021-11-02 17:45

Bakker, ezt simán kihagytam.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  katonadani
2021-11-02 08:33

Én meg másféllel.

Goodell
Goodell
2021-11-02 07:39

ez a sok INT nem csak a szerencsétlenség, nagyon sok labdát 2-3 védő gyűrűjébe kényszerít bele Mahomes…jó hogy ha felpattan akkor INT lesz

nem gondoltam hogy ennyire szoros lesz, voltak érdekes bírói ítéletek, meg egy akadozó KC támadó egység ismét

Balazs Simon
Balazs Simon
2021-11-02 07:35

Azért az az utolsó KC drive elég nyögvenyelős volt, egy Fumble (KC visszaszetezte) és egy INT (bíró visszafujta) is volt benne, meg talán egy facemask, ami talán nem is volt az.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x