Connect with us

Minden ami NFL

Miért nem működött a Beckham-Browns kapcsolat? Ki a hibás és hogyan tovább?

Vannak kapcsolatok, amik egész egyszerűen nem tudnak hosszú távon működni. Bármennyire is szeretitek egymást, eljön az a pont, amikor ezt be kell látni, szakítani kell és tovább kell lépni. Odell Beckham és Baker Mayfield, vagy talán még inkább OBJ és a Cleveland Browns között most jött el ez a pillanat. De miért nem működött ez a kapcsolat? És mi vár a felekre a továbbiakban? Ennek járok most utána. 

Primadonna? Rossz csapattárs? Bomlasztja az öltözőt?

Alapvetően nem szeretek a foci ezen részével foglalkozni, Beckham esetében viszont muszáj erre is kitérni, és gondoltam inkább letudom ezt itt az elején, aztán jöhet az elemzősebb, komolyabb része a cikknek.

Az biztos, hogy Odell Beckham nem rossz csapattárs, az öltöző jelentős többsége kifejezetten szereti Beckhamet (sőt, más csapatok játékosai is), amire rá is szolgál. A Brownsnál is folytatta azt a rutinját, hogy az edzőtáborban minden étkezésnél más asztalhoz ül, mindenkivel meg akar ismerkedni, össze akar haverkodni, hiszen ezekkel a srácokkal lesz ott a pályán, egymásért küzdenek, stb. Még mielőtt pályára lépett volna a Brownsban, mindenkinek ajándékozott egy pár cipőt, és nem csak a játékosoknak, hanem például a szertárosoknak is. Áthívta a csapattársait és bárki vihetett bármit a gardróbjából, amit csak akart. Igazából elég sokáig lehetne sorolni a dolgokat, amiért szeretik őt azok, akik ismerik, de szerintem ebből a pár kiragadott példából (vagy épp csapattársak nyilatkozataiból) lejön, hogy OBJ nem rossz csapattárs és nem bomlasztja az öltözőt. Az persze lehet, hogy van aki nem bírja akár csapaton belül is, de nem is szeretheted mind az 50-70 embert egy közösségen belül.

Azt persze el kell ismerni, hogy vannak olyan megnyilvánulásai nagyközönség előtt, amik nem szimpatikusak a nézőknek, szurkolóknak. Én szinte minden esetben túlfújtnak érzem a játékosok viselkedésével, személyiségével kapcsolatos szurkolói kritikákat, és ez most sincs másképp. OBJ-t divat szapulni, primadonnának hívni. Részben van is ennek alapja, de közel sem annyira, mint amennyire ez elterjedt.

De nem azért nem működött és nem azért ért véget ez a kapcsolat, mert Beckham a pályán kívül egy borzasztó ember lenne és nem lehetett meglenni vele az öltözőben. Hanem mert a pályán nem illettek egymáshoz a felek.

Az egyértelmű, hogy ez a kapcsolat nem működött

Az szemmel is könnyen észrevehető volt, hogy Beckhamnek nem megy a Brownsban, Baker Mayfieldnek meg nem megy annyira Beckhammel. Előbb nézzük meg, statisztikailag mit jelentett ez, aztán kereshetjük az okokat.

Az utóbbi három évben, amikor Beckham a pályán volt, a Browns támadósora -1,8 EPA-t szerzett 100 snapenként, ami a 20. helyre lenne elég a ligában. Nélküle viszont 4,7 EPA-t szerzett az offense 100 snapenként, ami a 8. helyre lenne elég (via TheAthletic).

OBJ 29 meccsen szerepelt a Brownsban, 114 elkapásból 1586 yardot szerzett. Hatékonyságra lebontva ezek így néznek ki, zárójelben pedig feltüntettem, hogy a 99, minimum 500 útvonalat megfutó elkapó közt ez hanyadik helyre elég:

  • meccsenként 54,7 elkapott yard (43.),
  • elkapásonként 13,9 yard (33.),
  • elkapási százalék 54,3% (90.),
  • megfutott útvonalanként 1,72 yard (43.).

A statisztikák alapján egy full átlagos elkapó volt Beckham Clevelandben, meg sem közelítette a giantses énjét és a tehetségi szintjét. Na de miért volt ez? Ez több okra is visszavezethető, egyrészt Beckhamre, másrészt Mayfieldre, harmadrészt Kevin Stefanski főedzőre és ezzel együtt a Browns támadósorának rendszerére – no meg ezek ötvözetére.

Amiben Odell Beckham a hibás

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!