Connect with us

Hír

Antonio Brown és Mike Edwards hárommeccses eltiltást kapott hamis oltási igazolvány miatt

Két hete felröppent a hír, hogy Antonio Brown nincs beoltva és egy hamisított oltási igazolvánnyal játssza ki a Covid-szabályokat. Ekkor az elkapó, Bruce Arians és a Bucs felső vezetése is kijelentette, hogy kamu az egész sztori – mindenki be van oltva, minden kártya ellenőrizve van, nincs itt semmi látnivaló. Most kiderült, hogy távolról sem ez a helyzet, ráadásul két Bucs játékost is csaláson kaptak.

Az egész sztori azzal kezdődött, hogy Brown korábbi séfje, Steven Ruiz beárulta az elkapót, mert az nem akarta kifizetni neki a 10 ezer dolláros fizetségét. Még képernyőfotós bizonyítéka is volt, hogy AB barátnője kérdezte tőle üzenetben, hogy tud-e hamis igazolást szerezni és a játékos 500 dollárt fizetne érte. Ruiz akkor nem tudta megoldani ezt a helyzetet, de pár héttel később, napokkal a Buccaneers edzőtábora előtt Brown megmutatott neki egy hamis oltási igazolványt. Adam Beasley egyébként arról számolt be, hogy keringett már ilyen pletyka futballkörökben és Brown állítólag ajánlgatta is más játékosoknak az emberét, aki tud hamis oltási igazolványt szerezni.

Az elkapó és a Bucs is tagadott, viszont az NFL utána járt a dolognak. És mint kiderült, nem ő volt az egyetlen, aki hamisított oltási igazolvánnyal kerülte meg a szabályokat: a safety Mike Edwards igazolványa is kamu volt. A csalás miatt mindkét játékost (illetve hasonló miatt a szabadügynök John Franklint) három meccsre eltiltotta a liga, így legközelebb csak a 16. fordulóban léphetnek pályára.

Azóta mindketten ténylegesen be lettek oltva. Brown egyébként sérülés miatt amúgy sem léphetne pályára a következő két mérkőzésen, szóval ő még örül is, hogy csak kvázi egy egymeccses eltiltást kapott.

A helyzet annyiban különbözik Aaron Rodgers korábbi esetétől, hogy az irányító nem hazudott az NFL-nek, a csapatának és játékostársainak, a protokollok nagy részét be is tartotta (napi tesztelés, stb) – tehát ő protokollok megszegéséért kapott büntetést. Brownék ellenben átverték az NFL-t, a saját csapatukat, részesültek az oltottak minden előnyében, és ráadásul törvényt is sértettek a hamis okmánnyal. Persze Rodgersnél is alaposan megkérdőjelezhető a viselkedésének, a világ átverésének, mások veszélyeztetésének etikussága, de a konkrét szabálysértés mértékében egyértelmű a különbség.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!