Connect with us

Érdekességek

Ezeknek a csapatoknak a legfontosabb a győzelem a héten

A december az ünnepek mellett a számolgatások, esélylatolgatások hónapja is, hiszen közeledve a rájátszáshoz kezdenek kirajzolódni a forgatókönyvek, hogyan is nézhet ki a playoff mezőnye. Ilyenkor pedig egy-egy meccsnek nagy jelentősége van, hiszen szoros a mezőny. Ennek apropóján Brian Burke nézte meg, hogy az ESPN FPI indexe alapján melyik csapatnak mennyit jelent a 13. fordulós találkozója, azaz mekkora különbséget jelent a gárda esélyeit illetően, ha most nyer vagy kikap.

AFC

Az AFC-ben a Chargers számára a legfontosabb a győzelem, hiszen a Los Angeles-iek 35%-kal növelhetnék esélyeiket a bejutásra. Nem sokkal marad le a Broncos és a Bengals sem a maguk 33 százalékával, és a Coltsnak is 30 százalékkal nőne az esélye a playoff-szereplésre. A hétvége legfontosabb meccse egyértelműen a Chargers@Bengals lesz, de a Broncos@Chiefs vasárnapi rangadó is óriási téttel bír a két csapat számára. A Ravens@Steelers is elég fontos lesz a konferencián belül, a Bills és a Patriots csörtéje pedig a csoportelsőségről is dönthet akár (bár két hét múlva jön a visszavágó).

NFC

Az NFC-ben a Saints számára lett volna a legfontosabb a győzelem, azonban ez nem sikerült az éjjel, így pedig könnyen lehet, hogy le kell mondaniuk a rájátszásról. Ebben a konferenciában a csütörtök esti volt a legfontosabb találkozó, de nagy jelentőséggel bír a Vikingsnak (30%) és a 49ersnek (27%) is ez a forduló, rendkívül fontos lenne, hogy hozzák a kötelezőt a Lions, illetve a Seahawks ellen. Az látható, hogy az AFC-ben lesznek a fontosabb meccsek ebben a körben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!