Connect with us

Érdekességek

Ezeknek a csapatoknak a legfontosabb a győzelem a héten

A december az ünnepek mellett a számolgatások, esélylatolgatások hónapja is, hiszen közeledve a rájátszáshoz kezdenek kirajzolódni a forgatókönyvek, hogyan is nézhet ki a playoff mezőnye. Ilyenkor pedig egy-egy meccsnek nagy jelentősége van, hiszen szoros a mezőny. Ennek apropóján Brian Burke nézte meg, hogy az ESPN FPI indexe alapján melyik csapatnak mennyit jelent a 13. fordulós találkozója, azaz mekkora különbséget jelent a gárda esélyeit illetően, ha most nyer vagy kikap.

AFC

Az AFC-ben a Chargers számára a legfontosabb a győzelem, hiszen a Los Angeles-iek 35%-kal növelhetnék esélyeiket a bejutásra. Nem sokkal marad le a Broncos és a Bengals sem a maguk 33 százalékával, és a Coltsnak is 30 százalékkal nőne az esélye a playoff-szereplésre. A hétvége legfontosabb meccse egyértelműen a Chargers@Bengals lesz, de a Broncos@Chiefs vasárnapi rangadó is óriási téttel bír a két csapat számára. A Ravens@Steelers is elég fontos lesz a konferencián belül, a Bills és a Patriots csörtéje pedig a csoportelsőségről is dönthet akár (bár két hét múlva jön a visszavágó).

NFC

Az NFC-ben a Saints számára lett volna a legfontosabb a győzelem, azonban ez nem sikerült az éjjel, így pedig könnyen lehet, hogy le kell mondaniuk a rájátszásról. Ebben a konferenciában a csütörtök esti volt a legfontosabb találkozó, de nagy jelentőséggel bír a Vikingsnak (30%) és a 49ersnek (27%) is ez a forduló, rendkívül fontos lenne, hogy hozzák a kötelezőt a Lions, illetve a Seahawks ellen. Az látható, hogy az AFC-ben lesznek a fontosabb meccsek ebben a körben.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Farubcek
Farubcek
2 years ago

Hihetetlen, hogy a 49ers egy kvázi papírforma győzelemmel szinte bebetonozná magát a rájátszásban. Valahogy nekem még mindig az él a fejemben, hogy ők borzasztóan kezdtek, Shanahan állása már a vita tárgya, és igazából nem érdemes velük számolni már az idén. Fű alatt osonnak…

csibu
csibu
Reply to  Farubcek
2 years ago

Hol voltál az elmúlt 3 hétben? :D
Jól kezdett a 49ers (2-0), aztán jött egy GB elleni 2 pontos vereség, egy seahawks elleni 7 pontos vereség, ahol katasztofális volt a játék, majd egy sok sebből vérző cardinals ellen nem ment a támadójáték. (0-3, összesen 2-3). Mindez szerintem belefért. Ahol mindenki megijedt (én is), az a Colts elleni meccs volt, ami sem eredményben sem játékban nem volt értelmezhető. Ekkor a korai bye week becsapós lehetett, mert 2-4-gyel állt a csapat míg a wild cardra pályázók már 3-4 győzelmekkel.
Ezután a Chicago elleni meccs jó felhozó volt, az arizona elleni meg papírforma vereség.

Ekkor állt 3-5-tel a csapat és úgy jött a Rams, hogy ha kikapunk, az kb. nullázza a szezont, mindent egy lapra feltett Shanahan és bejött (az is sokat segített azért hogy a Rams ekkor már leszálló ágra került, előtte héten a tennesse verte őket, utánunk a GB). Nem kaptunk ki, és rögtön vissza kerültünk a vérkeringésbe mert közben a többi wild-ra pályázó csapat is botladozott. A Jaguars megverése kötelező volt, a Vikingsé előző héten meg kulcs, ahhoz képest még sima win volt (bár a végét majdnem elrontották). A sorsolást elnézve pedig nem panaszkodhatunk, ebből még akár pozitív mérleg is lehet, az meg elég lesz a rájátszásra. Az utolsó szalmaszálat ragadtuk meg a Rams ellen, és bár egyik szemem nevet hogy összejött, az a szemem, aki a jövőben hisz, inkább sír, mert ez egyet jelent azzal hogy Lance továbbra sem kap igazán szerepet, márpedig jövőre ő lesz az első számú irányító; és Shanahan is tovább maradhat főedző, pedig már látható, hogy elérte a határait ennél a projektnél, a Wild Cardot pedig hiába érjük el, hacsak nem történik csoda, ebből legjobb esetben is csak egy konferencia döntőt vizionálok és akkor optimista voltam.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x