Connect with us

Minden ami NFL

Miért nem néz ki úgy Trevor Lawrence, ahogy mindenki beharangozta?

A legjobb irányító prospect Andrew Luck / Peyton Manning / John Elway óta. Így kezdtem a “Jövő sztárjai” prospect-ismertetőt Trevor Lawrence-ről, akit megváltóként, generációs tehetségként volt szokás emlegetni tavasszal. Ehhez képest a Jaguars 2-9-cel áll, Lawrence pedig a PFF értékelése szerint a 32 kvalifikáló irányítóból (minimum 200 dropback) a 29. helyet foglalja el. Ennyire mellélőtt volna vele kapcsolatban a teljes szakma? Vagy most is látszik a zsenije, csak lehetetlen helyzetbe van hozva? 

Trevor Lawrence irányába hihetetlenül magasak voltak az elvárások. A Clemsonon már true freshmanként parádés szezont produkált, bajnoki címre vezette a csapatot, onnantól pedig mindenki félistenként kezelte és olyan piedesztálra emelte, amihez nagyon nehéz ténylegesen felérni. Még legalább két szezont kellett az egyetemen töltenie, de már akkor egyértelmű 1/1-esnek titulálták. A hype óriási volt körülötte (általunk is): ő lesz a megváltó, igazi generációs tehetség, fixen sztárirányító lesz az NFL-ben is.

Mindenkit ámulatba ejtett a tökéletes, prototípus felépítése, az atletikussága, a karereje, a karizmája, a zsebben való jelenléte, stb. Ha egy laborban raktunk volna össze egy irányítót, akkor pont így nézett volna ki. Persze nem volt tökéletes ő sem, nem volt mindenek felett átívelő tehetség, a pontossága például nem egy Drew Brees kategória, de ettől függetlenül egyértelmű volt, hogy ő a legbiztosabb választás 1/1-re, nála van a legkevesebb kérdőjel és a legtöbb erősség, ilyen prospectet pedig tényleg nem láttunk Andrew Luck óta.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!