Connect with us

Érdekességek

Aaron Rodgersnek már 164 MVP szavazata van, ami a harmadik legtöbb valaha

Aaron Rodgers a héten megszerezte a negyedik MVP címét, ráadásul sorozatban a másodikat, amire korábban csak a legendás futó Jim Brown és három irányító, Joe Montana, Brett Favre és Peyton Manning volt képes (Favre-nak egymás után háromszor is összejött a bravúr, Manning pedig kétszer is duplázott). Azonban hiába van már négy MVP-címe Rodgersnek, ami a második legtöbb valaha Peyton Manning után (5), de a szavazatok alapján (164) még Tom Brady is megelőzi.

Manning összesen tíz olyan szezont tud felmutatni, amikor kapott legalább egy MVP szavazatot és pályafutása során összesen 227-et szerzett. A második a sorban Tom Brady, aki szintén tíz alkalommal keltette fel a döntéshozók figyelmét, ugyanakkor csak háromszor nyert és meglepően kevés szavazatott kapott – 22 év alatt a 180 alkalommal voksoltak rá.

Érdekes módon Rodgers mindössze öt alkalommal kapott MVP-szavazatot pályafutása során és még így is a harmadik a sorban. Ez leginkább annak köszönhető, hogy amikor ő lett a legértékesebb játékos, akkor általában brutálisan jó szezonokat produkált (és sokszor ellenfél sem volt): 48, 44, 39 és 31 szavazattal lett MVP. Ezen kívül mindössze egyszer, 2016-ban kapott még voksot, akkor is csak kettőt.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Laca86
Laca86
2022-02-12 15:40

4 MVP cím egyetlen egy SB, mondjuk azt legalább nyerte. Manninggel kezet foghat, mint az egyik legsikeresebb alapszakasz irányító, de a playoff…az más kávéház.

Evergreen
Evergreen
2022-02-12 16:43

Ritka érdemtelen volt ez a 4. MVP cím

peter szabo
peter szabo
2022-02-12 17:55

Az alapszakasz MVP cím értéke.”A második a sorban Tom Brady, aki szintén tíz alkalommal keltette fel a döntéshozók figyelmét, ugyanakkor csak háromszor nyert” . Még ez a fordított párhuzamos rekord is ezé a “trógeré”, 10 sb-bol 3-at veszített. Tudom erőltetett, de feltűnt.🤐😁

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x