Connect with us

Érdekességek

Aaron Rodgersnek már 164 MVP szavazata van, ami a harmadik legtöbb valaha

Aaron Rodgers a héten megszerezte a negyedik MVP címét, ráadásul sorozatban a másodikat, amire korábban csak a legendás futó Jim Brown és három irányító, Joe Montana, Brett Favre és Peyton Manning volt képes (Favre-nak egymás után háromszor is összejött a bravúr, Manning pedig kétszer is duplázott). Azonban hiába van már négy MVP-címe Rodgersnek, ami a második legtöbb valaha Peyton Manning után (5), de a szavazatok alapján (164) még Tom Brady is megelőzi.

Manning összesen tíz olyan szezont tud felmutatni, amikor kapott legalább egy MVP szavazatot és pályafutása során összesen 227-et szerzett. A második a sorban Tom Brady, aki szintén tíz alkalommal keltette fel a döntéshozók figyelmét, ugyanakkor csak háromszor nyert és meglepően kevés szavazatott kapott – 22 év alatt a 180 alkalommal voksoltak rá.

Érdekes módon Rodgers mindössze öt alkalommal kapott MVP-szavazatot pályafutása során és még így is a harmadik a sorban. Ez leginkább annak köszönhető, hogy amikor ő lett a legértékesebb játékos, akkor általában brutálisan jó szezonokat produkált (és sokszor ellenfél sem volt): 48, 44, 39 és 31 szavazattal lett MVP. Ezen kívül mindössze egyszer, 2016-ban kapott még voksot, akkor is csak kettőt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!