Connect with us

Hír

Így működik a Super Bowl MVP szavazás

A Rams elkapója, Cooper Kupp kapta meg a Super Bowl MVP-címet, és ugyan azzal nehéz vitatkozni, hogy megérdemelte, ám felmerülhet egy másik játékos, Aaron Donald neve is, aki talán még jobban. Ez pedig felszínre hozta, hogy a Super Bowl MVP szavazásának folyamata nem biztos, hogy a legigazságosabb.

Jelenleg úgy működik a dolog, hogy az NFL kiválaszt 16 embert a médiából, aki leadja a szavazatát, emellett a szurkolók is választhatnak az NFL.com-on, ami plusz 4 szavazatot, tehát 20%-ot ad hozzá (az első 2,5-öt, a második 1-et, a harmadik 0,5-öt kap). Ez egyrészt nem túl sok szavazat, lehetne bővíteni a voksolók létszámát, de az igazi probléma ezek leadásának idejével van.

A PFT információi szerint az NFL elmondja a szavazóknak, hogy örülne, ha a 2 minute warning előtt beérkeznének a voksok. A liga álláspontja szerint ez nem kötelező, meg lehet várni akár a meccs végét is, nincs egy kemény határidő erre, de az egyértelmű, hogy az NFL szeretné a lehető leghamarabb megkapni a voksokat, hogy minél előbb ki tudja hirdetni a nyertest. És ugyan a média tagjai megvárhatnák a meccs végét, sokan leadták Kupp második TD-je után a szavazatukat, hogy az NFL mielőbb ki tudja hirdetni a nyertest – aztán jött Aaron Donald és kis túlzással egyedül megállította a Bengals utolsó támadását (harmadikra és negyedikre is ő csinálta meg a játékot).

És még ha a média többsége meg is várná a lefújást, akkor is ott van a szurkolók helyzete. Ők sem csak a meccs végén, vagy azt követően adhatják le voksukat, hanem jóval hamarabb, így itt sem tűnik megalapozottnak sok szavazat.

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
playmaker90
playmaker90
2022-02-16 06:26

Donald is nagyot ment, de ez már a veszett fejsze nyele volt a Bengalstól. Megérdemelte volna ő is de Kupp nélkül ez a Rams yardokat se pakolt volna fel nemhogy pontokat Beckham sérülése után

Hm...
Hm...
2022-02-15 16:43

“…NFL szeretné a lehető leghamarabb megkapni a voksokat, hogy minél előbb ki tudja hirdetni a nyertest.”
?????
Nézem már egy ideje az Nfl-t, pláne a SB-t, de eddig mindig ugyanakkor hirdették ki az MVP-t: A meccs vége után vagy negyed órával…meccs lefúj, örömködés, pacsi hegyek, elemvény összerak, kupa átad tulajnak, kis beszélgetés, aztán jön az MVP.
Szóval ennyi idő nem elég az Nfl-nek összegezni 16+1 szavazatot… érdekes.

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2022-02-15 13:29

A módszertan ezek alapján vitatható, de az esetek többségében a díjat az kapja, aki leginkább megérdemli. A TD mint mint stat valamilyen szinten összevethető a sackekkel kb 1:1,5-1:2 arányban, vagyis ha Donald szerez 3-4 sacket és Kupp csak 1 TD-t, akkor Donald az MVP, de Kuppnak 2 TD-je is volt a meccsen, illetve a végén a győztes driveot szinte egyedül ő hozta le.
Amúgy ha nincs a győztes drive, akkor a Bengals a bajnok és onnan lett volna valaki az MVP.

atis123Juve
atis123Juve
2022-02-15 07:18

Ösdzességében rendben van ez. Kupp nem kapta meg az alapszakasz MVP-t pedig összességében mindent egybe vetve folyamatosan a csúcson volt. A szezon egészét véve nem nagyon volt gyenge meccse, talán egy. Donaldot azért ki tudták kapcsolni. Ha nincs Kupp ez a Rams lehet a rájátszában sincs, nem hogy SB-t játsszon.

Goodell
Goodell
2022-02-15 07:20

Ezen az úgymond unalmas meccsen igazán hatalmas egyéni teljesítmény nemvolt, Donald nem egyedül nullázta le a Bengals falat, persze a végén ő tette fel az i-re a pontot, de lószart nem ért volna ha Kupp nem húzza a csapatot a GWD-ba…Kupp nyerte meg a meccset, Donald meg megakadályozta hogy kikapjanak. Egész meccsen valószínűleg a PFF szerint Donald többet ért mint Kupp, de ezt élőben senki nem fogja monitorozni, ugye a duplázás miatt ő sose fog már akkora űr számokat hozni sajnos, de ezzel hatalmas +t ad a csapatnak
És vicces hogy a sztár Ramsey az utolsó playben is meg lett égetve, ha Donald nem ér oda, sima Chase TD lett volna…

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x