Connect with us

Hír

Így működik a Super Bowl MVP szavazás

A Rams elkapója, Cooper Kupp kapta meg a Super Bowl MVP-címet, és ugyan azzal nehéz vitatkozni, hogy megérdemelte, ám felmerülhet egy másik játékos, Aaron Donald neve is, aki talán még jobban. Ez pedig felszínre hozta, hogy a Super Bowl MVP szavazásának folyamata nem biztos, hogy a legigazságosabb.

Jelenleg úgy működik a dolog, hogy az NFL kiválaszt 16 embert a médiából, aki leadja a szavazatát, emellett a szurkolók is választhatnak az NFL.com-on, ami plusz 4 szavazatot, tehát 20%-ot ad hozzá (az első 2,5-öt, a második 1-et, a harmadik 0,5-öt kap). Ez egyrészt nem túl sok szavazat, lehetne bővíteni a voksolók létszámát, de az igazi probléma ezek leadásának idejével van.

A PFT információi szerint az NFL elmondja a szavazóknak, hogy örülne, ha a 2 minute warning előtt beérkeznének a voksok. A liga álláspontja szerint ez nem kötelező, meg lehet várni akár a meccs végét is, nincs egy kemény határidő erre, de az egyértelmű, hogy az NFL szeretné a lehető leghamarabb megkapni a voksokat, hogy minél előbb ki tudja hirdetni a nyertest. És ugyan a média tagjai megvárhatnák a meccs végét, sokan leadták Kupp második TD-je után a szavazatukat, hogy az NFL mielőbb ki tudja hirdetni a nyertest – aztán jött Aaron Donald és kis túlzással egyedül megállította a Bengals utolsó támadását (harmadikra és negyedikre is ő csinálta meg a játékot).

És még ha a média többsége meg is várná a lefújást, akkor is ott van a szurkolók helyzete. Ők sem csak a meccs végén, vagy azt követően adhatják le voksukat, hanem jóval hamarabb, így itt sem tűnik megalapozottnak sok szavazat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!