Connect with us

Hír

A Dolphins tulajdonosától elvehetik a csapatát

Az NFL jelenleg is nyomoz a Miami Dolphins tulaja, Stephen Ross kapcsán, akit az idén kirúgott főedző, Brian Flores gyanúsított meg, hogy Ross a meccsek direkt elvesztésére, azaz tankolásra akarta ösztönözni pénzzel. Állítólag van már szem/fültanú, aki ezt alátámasztja, és ha tényleg bebizonyosodik, hogy így történt, akkor az NFL többi tulajdonosa elveheti Rosstól a csapatát, pontosabban annak eladására kényszerítheti.

Roger Goodell elmondta a Super Bowlt megelőző sajtótájékoztatón, hogy komolyan veszik az ügyet, hiszen a játék integritását veszélyezteti, így ha bebizonyosodik Ross bűnössége, akkor azt nem fogják tolerálni. A komisszár azt is elmondta, hogy tudomása szerint a tulajdonosoknak megvan a joga, hogy eltávolítsanak egy másik tulajt a pozíciójában. Ehhez egyébként háromnegyedes többségre lenne szükség egy szavazáson, ha arra kerül a sor.

Nem néz ki túl jól a helyzet Ross számára, főleg hogy az NFL.com hozta le a hírt az eltávolításának lehetőségéről, ami nyilván az NFL tulajdona, tehát maga a liga terjeszti ezt az álláspontot.

10 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
csak ezt ne
csak ezt ne
2022-02-15 17:30

Lehet, hogy inkább át kellene gondolni a draftrendszert. Mert szimpatikus a kiegyenlítő rendszer, de ugyanakkor ilyen fonák “teljesítményekre” is ösztönöz. Egy milliárdos vállalkozás, most hajtson vagy ne hajtson a jobb pozícióra akár szándékos keret gyengítéssel, vereségekkel? Idén a 17. heti redzone-ban a riporter folyamatosan értetlenkedett, hogy most a Lions miért nyer amikor megszerezhetné az 1/1-et, mert a Jaguars is nyert! Én nagyon bírtam ezt a tiszteletreméltó hozzáállást, mindig is utáltam a tankolást, mert idegen a sporttól szerintem, de a jelenlegi draft szisztéma ebbe az irányba is terelhet csapatokat. Lehetne esetleg más módon felkarolni a gyengébbeket, és a drafton esetleg valamilyen licitrendszerrel ahol pénzzel és/vagy jövőbeni pickekkel lehetne licitálni a prospectekre. A hátul végzők kaphatnának más jellegű esetleg hosszabb távon ösztönző segítségeket. De amíg ez a rendszer van mindig sikamlós téma lesz a tankolás.

Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
Reply to  csak ezt ne
2022-02-16 09:09

Vagy egy mini bajnokságot tartani a draft leendő első négy helyezettjénak, ahol egyenes kieséses rendszerben döntik el, hogy kié legyen az 1/1-1/4 közötti rész. És ott nyerni kellene az 1/1-ért. Persze ez meg azért nem jó, mert akkor az elvileg (köztük) legerősebb, tehát 1/4-re jogosult csapat szerezné meg az 1/1-et…

Vagy draft lottó, mint az NHL-ben.

JackEasterby
JackEasterby
2022-02-15 14:17

Én csak ezt nem értem, hogy ennek mi köze a rasszizmushoz amiről Flores keresete is szól és ez is szerepel benne. Vagy talán az a vád, hogy Ross őt azért akarta a tankolásra megkérni mivel színesbőrű és egy fehér edzőt erre sosem, mert volna megkérni?

juhaszvik
juhaszvik
2022-02-15 13:34

Ha volt tankolásra való felbujtás, akkor jár a dádá, ha nem volt, akkor viszont illene beperelni a rágalmazót. Ami úgy tudom nem történt meg. Ami logikusan egy dolgot jelent.

Józsi14
Józsi14
2022-02-15 13:02

Roger Goodell elmondta (…) ha bebizonyosodik Ross bűnössége, akkor azt nem fogják tolerálni.” Az is elég ha valószínűbb, mint nem, ugye?

Laca86
Laca86
2022-02-15 10:47

Az NBA-ben ha jól emlékszem Steve Ballmer így szerezte meg a Clipperst Sterlingtől…

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2022-02-15 09:41

Szóval a magántulajdona eladására akarják kényszeríteni és ez ha még nem is eldöntött tény, mindenképpen beterjesztik majd szavazásra.
Amúgy Flores szimpatikus módon beperelt kb mindenkit, aki szembejött vele, tehát ha valaki fenyegeti a liga integritását, azok az ilyen bajkeverők. Értem én, hogy túl sok a gazdag fehér tulajdonos, de más néhány laposTV-t és Nike cipőt ingyen elvinni és más egy NFL csapatot névre iratni.
Ross amúgy lehet, hogy leszarja az egészet, a Broncos esetén látni fogjuk, hogy mennyit ér 2022-ben egy franchise, Ross pedig még annál is többet fog kérni érte. Jól kiszurnak vele, amikor majd megkapja az 5 milliárdot. 1.1-ért vette 13 éve.

camillo 7777
2022-02-15 09:50

Ezen a Miami szurkolok nyernek a legtöbbet.
Végre lesz esély, hogy nem lesz teljesen balf*** a vezetés.

Caselele
Caselele
2022-02-15 08:28

Helyes!!!

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2022-02-15 08:26

Felkészülnek:Colts,Browns,Jags,Bengals stb.tulajdonosok.Ja,nem.A Dolphinsnál speciális a sértett.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x