Connect with us

Hír

Kezdők útmutatója: Hogyan fogadjunk sportfogadásra

A sportfogadás számos országban legálissá vált, és sportrajongók milliói szeretnék felfedezni a fogadási piacot. Ahhoz, hogy kezdőként javítsa szerencsejáték-élményét, az első lépés a terminológiák és a dolgok működésének megértése.

Szerencsére számos forrást, köztük a www.sportfogadas.net oldalt is felfedezheted, hogy jól elsajátíthasd a sportfogadás működését. Ebben a bejegyzésben megnézzük a fontos terminológiákat, és azt, hogyan kapcsolódnak a sportfogadáshoz.

– Underdog vs. favorit

Ez az első dolog, amit az oddsmesterek meghatároznak, mielőtt kiadnak egy fogadási vonalat. Először meghatározzák, hogy melyik csapat a favorit és melyik az underdog. Az underdog a legkevésbé valószínű, hogy nyer egy mérkőzésen, míg a favoritnak nagy esélye van a győzelemre. Az underdogként emlegetett csapat plusz jelet kap, míg a favorit mínusz jelet.

– Spreadek

A spreadek az underdogra vagy a favoritra való fogadás egyik módja. Létezik a point spread, amely a győzelmi különbségre történő fogadásra utal. Ha egy favorit csapat 8 pontos az underdog csapattal szemben, akkor -7-nek jelenik meg.

Ahhoz, hogy megnyerje a favoritra tett fogadását, legalább 8 ponttal kell nyernie a mérkőzésen. Ha az esélytelenebb csapatra fogadsz, amely +7, akkor vagy hat ponttal vagy annál kisebb különbséggel kell veszítenie ahhoz, hogy megnyerd a fogadást.

– Moneyline-ok

Ez a második módja az underdogra vagy a favoritra való fogadásnak. A Moneyline arra a konkrét csapatra alapoz, amelyik megnyeri a mérkőzést, és az amerikai oddsokat használja a kifizetés kiszámításánál. A favorit csapatnak egy mínusz jelet, míg az underdognak egy plusz szimbólumot adnak.

Ez azt jelenti, hogy ha a favorit -200, akkor 200 dollárt kell tenned, hogy 100 dollárt nyerj. Ha nyernek, akkor 100 dollárt keresel, de ha veszítenek, akkor szintén 200 dollárt veszítesz. Másrészt, ha az underdognak +200-at adnak, és 100 dollárt teszel rájuk, akkor 200 dollárt kapsz, ha nyernek. Ha veszítenek, akkor elveszíted a 100 dollárodat.

– Over/Under vagy Total

Az underdog és a favorit vonalának meghatározásán túl az oddsmesterek a kombinált csapatok által egy mérkőzésen belül elért összes pontot is meghatározzák. Ezt nevezik totalnak vagy over/under-nek. A szerencsejátékosok fogadhatnak arra, hogy a mérkőzés az összpontszám alatt vagy fölött lesz-e vagy sem. Ez alapján nyerik vagy veszítik el a játékot.

Mennyit lehet fogadni egy mérkőzésre?

Minden fogadónak magának kell eldöntenie, hogy milyen konkrét összeget kockáztat egy mérkőzésre. Azonban ajánlott, hogy csak annyit tegyen fel, amennyit megengedhet magának, hogy elveszítsen. A sportfogadásnak vannak rossz és jó napjai.

Ezért is nevezik maratonnak és nem sprintnek. Néhányat veszíteni fog, néhányat pedig nyerni. Ökölszabályként elmondható, hogy fogadási tétenként csak a bankszámlája 1-5%-át kockáztassa. Ez azt jelenti, hogy ha a bankszámlád 200 dollár, akkor nem szabad 10 dollárnál többet kockáztatnod játékonként.

Következtetés

Sok fogadó bajban találja magát, amikor nem tudja kezelni a bankrollját. Ennek elkerülése érdekében fegyelmezettnek kell lenned, és a szerencsejátékot inkább szórakoztató tevékenységnek kell tekintened, nem pedig bevételi forrásnak kezdőként. Természetesen profi fogadókká válhatsz, de ehhez tapasztalatra és készségekre van szükséged.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x