Connect with us

Hír

Kezdők útmutatója: Hogyan fogadjunk sportfogadásra

A sportfogadás számos országban legálissá vált, és sportrajongók milliói szeretnék felfedezni a fogadási piacot. Ahhoz, hogy kezdőként javítsa szerencsejáték-élményét, az első lépés a terminológiák és a dolgok működésének megértése.

Szerencsére számos forrást, köztük a www.sportfogadas.net oldalt is felfedezheted, hogy jól elsajátíthasd a sportfogadás működését. Ebben a bejegyzésben megnézzük a fontos terminológiákat, és azt, hogyan kapcsolódnak a sportfogadáshoz.

– Underdog vs. favorit

Ez az első dolog, amit az oddsmesterek meghatároznak, mielőtt kiadnak egy fogadási vonalat. Először meghatározzák, hogy melyik csapat a favorit és melyik az underdog. Az underdog a legkevésbé valószínű, hogy nyer egy mérkőzésen, míg a favoritnak nagy esélye van a győzelemre. Az underdogként emlegetett csapat plusz jelet kap, míg a favorit mínusz jelet.

– Spreadek

A spreadek az underdogra vagy a favoritra való fogadás egyik módja. Létezik a point spread, amely a győzelmi különbségre történő fogadásra utal. Ha egy favorit csapat 8 pontos az underdog csapattal szemben, akkor -7-nek jelenik meg.

Ahhoz, hogy megnyerje a favoritra tett fogadását, legalább 8 ponttal kell nyernie a mérkőzésen. Ha az esélytelenebb csapatra fogadsz, amely +7, akkor vagy hat ponttal vagy annál kisebb különbséggel kell veszítenie ahhoz, hogy megnyerd a fogadást.

– Moneyline-ok

Ez a második módja az underdogra vagy a favoritra való fogadásnak. A Moneyline arra a konkrét csapatra alapoz, amelyik megnyeri a mérkőzést, és az amerikai oddsokat használja a kifizetés kiszámításánál. A favorit csapatnak egy mínusz jelet, míg az underdognak egy plusz szimbólumot adnak.

Ez azt jelenti, hogy ha a favorit -200, akkor 200 dollárt kell tenned, hogy 100 dollárt nyerj. Ha nyernek, akkor 100 dollárt keresel, de ha veszítenek, akkor szintén 200 dollárt veszítesz. Másrészt, ha az underdognak +200-at adnak, és 100 dollárt teszel rájuk, akkor 200 dollárt kapsz, ha nyernek. Ha veszítenek, akkor elveszíted a 100 dollárodat.

– Over/Under vagy Total

Az underdog és a favorit vonalának meghatározásán túl az oddsmesterek a kombinált csapatok által egy mérkőzésen belül elért összes pontot is meghatározzák. Ezt nevezik totalnak vagy over/under-nek. A szerencsejátékosok fogadhatnak arra, hogy a mérkőzés az összpontszám alatt vagy fölött lesz-e vagy sem. Ez alapján nyerik vagy veszítik el a játékot.

Mennyit lehet fogadni egy mérkőzésre?

Minden fogadónak magának kell eldöntenie, hogy milyen konkrét összeget kockáztat egy mérkőzésre. Azonban ajánlott, hogy csak annyit tegyen fel, amennyit megengedhet magának, hogy elveszítsen. A sportfogadásnak vannak rossz és jó napjai.

Ezért is nevezik maratonnak és nem sprintnek. Néhányat veszíteni fog, néhányat pedig nyerni. Ökölszabályként elmondható, hogy fogadási tétenként csak a bankszámlája 1-5%-át kockáztassa. Ez azt jelenti, hogy ha a bankszámlád 200 dollár, akkor nem szabad 10 dollárnál többet kockáztatnod játékonként.

Következtetés

Sok fogadó bajban találja magát, amikor nem tudja kezelni a bankrollját. Ennek elkerülése érdekében fegyelmezettnek kell lenned, és a szerencsejátékot inkább szórakoztató tevékenységnek kell tekintened, nem pedig bevételi forrásnak kezdőként. Természetesen profi fogadókká válhatsz, de ehhez tapasztalatra és készségekre van szükséged.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!