Connect with us

Minden ami NFL

McVay klónt mindenkinek – a Kevin O’Connell kinevezés

Az NFL néha bántóan egyszerű, pláne ha edzőkinevezésről van szó: a csapatok megnézik az épp sikeres franchise-okat, keresnek valakit, aki legalább látásból ismeri a sikerkovács főedzőt (Kyle Shanahan, Sean McVay, Andy Reid, Bill Belichick), aztán hozzávágnak egy állást. Gyakorlatilag a liga legalább kétharmada a négy top edző fájáról érkezett és most a Mike Zimmerrel eddig különutas Vikings is beállt a sorba a legújabb McVay klónnal. 

Mike Zimmer 2014 óta vezette a Vikingst, majd idén távozott a csapat éléről egy elég impozáns 72-56-1-es mérleggel, két csoportgyőzelemmel és három rájátszás-részvétellel. Nem mondhatni, hogy rossz munkát végzett volna, ugyanakkor túlságosan is belefolyt az offense működésébe és az elavult, futásközpontú felfogása rendre nehéz helyzetbe hozta a csapatot. Ha egy kicsit nyitottabb vagy van egy kellően modern felfogású, kreatív támadókoordinátora (akit hagy is rendesen dolgozni), akkor igazán nagy dolgokra lehetett volna képes a franchise (sokáig top 3-as roster volt Minnesotában), de ez így alakult, ideje volt már továbblépni.

A Vikings nagyon sok jelöltet meghallgatott a labda mindkét oldaláról és kisebb meglepetésre a végső jelöltek többnyire védőfelfogásúak voltak: Patrick Graham (Giants DC), Raheem Morris (Rams DC), DeMeco Ryans (49ers DC), illetve Kevin O’Connel (Rams OC) és Jim Harbaugh (Michigan HC) voltak a favoritok a pozícióra. Sokáig utóbbi vezetett, de végül nem sikerült jól az interjúja (vagy azt hitte, fixen az övé az állás, vagy csak több pénzt akart a Michigantől) és végül a sok védőkoordinátor között a 36 éves támadókoordinátor, Kevin O’Connell lett a befutó.

Bármi is a kérdés, a válasz: McVay

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!