Connect with us

Játékos Portré

Tom Brady és a Manning-család – A G.O.A.T. útja II. rész

Tom Brady impozáns karrierjét vizsgálgatva könnyű lenne degradálni az eredményeit. Hisz ha valaki ennyire sikeres, akkor óhatatlanul felmerül a gondolat, hogy egyszerűen csak beleült a tutiba, ha rosszmájúak akarunk lenni, akkor csalással is vádolhatnánk vagy mondhatnánk simán azt, hogy nem volt ellenfele. Sok utálója az előbbi két opciót bőségesen használja is, de azt senki nem mondhatja, hogy nem volt méltó ellenfele – egy olyan nemezis, aki sok tekintetben teljesen más, mint ő, de mégis minden téren felnőtt hozzá és folyamatosan arra kényszerítette, hogy átlépje a saját határait és évről-évre magasabb szintre emelje a játékát. Nem volt még ilyen rivalizálás az NFL történetében!

198 elszalasztott lehetőség – A G.O.A.T. útja I. rész

Brady kezdő karrierje első négy szezonjában háromszor jutott be a rájátszásba a Patriotsszal és ugyanennyiszer nyerte meg a Super Bowlt. 9-0-s mérlege volt a rájátszásban, sőt 2005-ben is nyert egy meccset, így az első veresége 10 győzelem után jött. Eközben az alapszakasz-mérlegére sem lehetett panasz, az 58-18-as győzelmi mutatója természetesen a legjobb volt a ligában. Mindezt ráadásul úgy érte el, hogy a Coltsban ott játszott Peyton Manning.

Ennél jobb rivalizálást elképzelni sem lehetett volna. Adott volt a futball családból származó, az egyetemen félistenként kezelt, 1/1-es szupertehetség és a 6. körös srác, aki igazából a kutyának sem kellett, de mégis extrém sikeres lett nagyon rövid idő alatt. Arról nem is beszélve, hogy az egymás elleni párharcokat is Brady nyerte: a 2005-ös szezonig 6-0 volt a Patriots irányítójának a mérlege az addigra kétszeres MVP Manning ellen, ráadásul egyszer a divíziós körben, egyszer pedig az AFC-döntőben ütötte ki a Coltsot.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!