Connect with us

Szabadügynök

Új rezsim, új remények – Giants FA-kitekintő

Dave Gettleman jó nagy slamasztikában hagyta a Giantset az utóbbi évek felelőtlen szerződéseivel, igazolásaival, hiszen negatívból indul neki a csapat a holtszezonnak. Ez annak fényében különösen bosszantó, hogy a keret egyébként gyenge, amit jól mutat, hogy az utóbbi öt évben a liga legrosszabb mérlegét tudja felmutatni a New York-i alakulat. Ez volt a rossz hír. A jó hír pedig az, hogy a Gettleman-Judge érának vége, és beköszöntött az új időszak, ami új reményekkel lehet teli. Főleg annak tudatában, hogy szerintem a legjobb kinevezési időszakot tudhatja maga mögött a csapat mind a 9 főedzőt (és egyesek GM-et) váltó franchise közül.

A Billstől érkezett Brian Daboll vezetőedzőnek és Joe Schoen general managernek, ami sok mindent előrevetít, köztük a keretkialakítási- és cap menedzselési stratégiákat is. Schoen elmondta, hogy nem híve a szerződések átalakításának és a pénz előre görgetésének, így ezek kevésbé várhatóak a Giantsnél. Ellenben szeretne nagyjából $40 milliót felszabadítani a sapkában, ami így azzal fog járni, hogy többen is távozni fognak, akár nagyobb halott pénzeket is benyelve. A Bills is úgy kezdte Brandon Beane irányítása alatt 2018-ban, hogy az első évben $50 milliónyi halott pénzt könyveltek el, de legalább kitakarították a keretet és egy évvel később elindulhatott az újjáépítés.

Nagyjából ez várható a Giantsnél is: idén a keret és a rossz szerződések kitakarítása, egy kis tisztogatás, majd 2023-tól indulhat az újjáépülés.

Honnan lesz pénz?

A Giants 12 millió dollárral lépi át a fizetési plafont jelen pillanatban, szóval először pozitívba kellene kerülni, majd még 25-30 milliót felszabadítani, hogy meglegyen a Schoen által előrevetített 40 milliós takarítás (így az újoncok leigazolása mellett belefér még pár erősítés a piacról). Az első rész, azaz a pozitívba fordulás nem lesz bonyolult, a feleslegtől könnyen meg lehet szabadulni, azonban a plusz 25-30 millió eléréséhez várhatóak elég kemény döntések is, ezáltal pedig jó játékosok is távozni fognak a csapattól.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!