Connect with us

Hír

A Bills időhöz, és nem labdabirtokláshoz kötné a hosszabbítást a rájátszásban

A hosszabbítás-szabály megváltoztatása fontos téma lesz majd a tulajdonosi találkozókon tavasszal, és több javaslat is terítéken lesz. A Colts már előterjesztett egyet, miszerint mindkét csapatnak lenne lehetősége támadni az extra játékidőben, a Bills viszont egy másik megközelítést javasol. A buffalóiak nem labdabirtokláshoz, hanem időhöz kötnék a hosszabbítást.

“Úgy gondolom, hogy lesz valamilyen változás. Nem tudom, hány javaslat érkezett be pontosan, de nekünk megvan a sajátunk, amit támogatunk. Anélkül, hogy belemennék a részletekbe, ez ahelyett, hogy még egy labdabirtoklást adna a csapatoknak, az időhöz lenne kötve. Hasonlóan, mint a kosárlabdában, ahol játszol öt perc ráadást. Egy időkorlát lenne a hosszabbításra, és ez csak a rájátszásra vonatkozna. Így mindkét csapatnak lenne esélye a támadásra, akár egynél többször is.”

– mondta a general manager Brandon Beane.

Az mindenképp fontos kitétele a javaslatnak, hogy csak a rájátszásra vonatkozna, ugyanis az NFL biztosan nem szeretné, ha az alapszakaszban is minden hosszabbításos meccs fixen X idővel tovább tartana, legyen ez 10 vagy 15 perc, vagy bármennyi. Alapvetően teljesen logikus a Bills javaslata, játsszanak a felek kvázi még egy negyedet, vagy rövidített negyedet, és döntsék el így a meccset. A részletek hiányában persze az még egy fontos kérdés, hogy mi lesz akkor, ha ezután is döntetlen az állás.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!