Connect with us

Minden ami NFL

A Browns teljesen alárendelte magát Watson akaratának, de megérte? – A Deshaun Watson trade

Nagyon komoly licitháború alakult ki Deshaun Watson játékjogáért, és bár nagyon úgy tűnt, hogy a Falcons lesz a befutó, végül a Browns volt az, ami mindenre is hajlandó volt az irányító kegyeiért. És bár szakmailag nem nagyon lehet belekötni a cserébe, de egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni a irányító pályán kívüli ügyeit – a 22 nő által szexuális zaklatás miatt indított polgári per nem tréfa és ez azért árnyalja a cserét. Ami pedig a többi szereplőt illeti: Watson 19-re lapot húzva fosztotta ki a bankot, a Texans meg ott ragadt a senki földjén.

A 26 éves Watson 2017-ben került a ligába, a Texans választotta ki. A sors iróniája, hogy ezért a csapat a saját 1/25-ös és 2018-as első körös cetlijét küldte el a Browns 1/12-es pickjéért, tehát mondhatjuk, hogy a kör bezárult. Az elmúlt öt évben azonban nagyon sok dolog történt: Watson a liga egyik legjobb fiatal irányítójává nőtte ki magát, háromszor lett Pro Bowler, 2020-ban kapott egy 4 éves, 177,5 millió dolláros szerződést, majd egy évvel később annyira összebalhézott a csapat menedzsmentjével, hogy követelte az elcserélését és kiülte a 2021-es szezont.

Ez még tán nem is lenne annyira különös, de időközben 22 nő indított ellene polgári pert, mégpedig azért, mert állítólag szexuálisan zaklatta őket. Ebből aztán büntetőügyi eljárás is lett, és bár végül vádemelés nem történt a kellő mennyiségű bizonyíték hiánya miatt, de a polgári per továbbra is tart. Ez utóbbi viszont nem bosszantotta a QB-hiányos csapatokat és őrült licitálásba kezdtek Watson kegyeinek megnyeréséért (az irányító szerződésében volt egy no-trade záradék), amiből végül a Browns jött ki győztesen. A Cleveland végül három első körös cetliért, egy 2023-as harmadik- és egy 2024-es negyedik körös választási jogért szerezte meg Watsont és egy 2024-es ötödik körös cetlit. Sőt, ezt követően adott az irányítónak egy öt éves, 230 millió dolláros teljesen garantált szerződést is. Már csak az a kérdés, hogy megérte?

Mennyi egy franchise QB-ára?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!