Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Aidan Hutchinson

Megkezdjük prospect ismertető sorozatunkat és ki mással tehetnénk ezt meg, mint a tavalyi év egyik legnagyobb berobbanásával, az 1/1 egyik legnagyobb várományosával, a Michigan pass rusherével, Aidan Hutchinsonnal.

Hutchinson sok NFL játékoshoz hasonlóan sportos családból származik, édesapja Chris Hutchinson szintén a Michiganen focizott, de a távolabbi rokonságában voltak atléták és kosarasok is. Nem is volt kérdés, hogy a kis Aidan is komolyan gondolja a sportolást és gyorsan le is tette a voksát a foci mellett. Itt azonban ahogy az lenni szokott több poszton is megfordult a középsuliban, a defensive end mellett játszott az offensive line-ban is és tight endként is kipróbálta magát.

Nem tartozott korosztálya kizárólagos elitjéhez, ugyan négy csillagos tehetség volt, de nem úgy beszéltek róla, mint korszakos játékos vagy jövőbeli top10 pick, csak mint egy nagyon tehetséges játékos, akit például saját classában is csak a kilencedik legjobb edge rusherként tartottak számon. Végül mégis úgy beszélünk róla, mint potenciális 1/1-es játékosról és nem is alaptalanul.

Hutchinson négy évet húzott le Ann Arborban és már true freshmanként is pályára lépett több mint tíz mérkőzésen, noha ekkor még sok vizet nem zavart. Második évében aztán már hat sacket és tíz negatív yardos szerelést hajtott végre, egyértelműen fejlődő pályán volt. Aztán jött a 2020-as év, amit egyrészt a Covid kettévágott, másrészt pedig egy súlyos lábtörést szenvedett, aminek következtében kevesebb mint 150 snap jutott neki.

A fordulópont egyértelműen a tavalyi év lett nála, amikor a Michigant hosszú idő után az egyetemi playoffba juttatta, ő maga Heisman döntős lett és 16 sackjével megnyerte az adott kategóriát. Egyértelműen berobbant az elitbe és nem lehetett nem felfigyelni rá.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!