Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Kenny Pickett

Kenny Pickett karrierje nem úgy indult, hogy belőle egy első körös játékos lehet. Nem volt nagy sztár a középiskolában és fősulin is hiába játszott négy évig, többnyire felejthető volt a teljesítménye. Aztán senior évére akkora ugrást hajtott végbe, hogy arra is van esélye, hogy ő legyen az első irányító, akit kiválasztanak a drafton. De valóban rászolgált erre vagy egy gyenge class félszemű királyaként ülhet fel a trónra?

Pickett szinte egész karrierjében stabil kezdőnek számított. Már a középiskolában rengeteget passzolt, egész ott töltött ideje alatt közel 5000 yardig és 50 touchdownig jutott. Játéka érett volt és stabil, de semmi extrát nem tudott mutatni a scoutoknak, nem akadt meg senkinek a szeme rajta.

Ennek megfelelően nem is jegyezték magasan, mindössze három csillagos tehetségként volt elkönyvelve, még az államában sem fért be a top10 legjobb játékos közé. Nem volt tehát meglepetés, hogy nem a legnagyobb programok kapkodtak utána, az FBS programok krémje átnézett rajta. Ő végül kisebb hezitálás után a Pittsburgh egyetemét választotta. Itt az első évet leszámítva végig kezdőként tekintettek rá még annak ellenére is, hogy a statisztikái nem voltak végig lenyűgözőek. Az második és negyedik éve között a passzpontossága végig 60% körül mozgott és 12-13 touchdown mellé jutott 6-9 interception is. Aztán jött az ötödik éve és minden megváltozott.

Pickett ACC győzelemig vezette a csapatát, a liga egyik legpontosabb irányítója lett közel 70%-os mutatóval, átlagos passzmélysége majd’ két egységgel növekedett és egy év alatt több touchdownt hajigált össze, mint előtte négy évig, miközben az interceptionjei száma nem növekedett.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!