Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Kyle Hamilton

Hosszú évek óta nem láttunk akkora tehetséget safety pozícióban, mint amilyen idén fog jönni Kyle Hamilton személyében. Egy modernkori védő, aki az idei class egyik, ha nem a legtehetségesebb játékosa, egy olyan prospect, aki köré nagyon izgalmas védelmet lehet építeni. Nem túlzás azt állítani, hogy érkezik egy új Derwin James, aki forradalmasítja majd a posztját!

Háttér

Hamilton középiskolai karrierjét a Marist Schoolban, Georgia államban folytatta, ahol nem csak a környék, de az egész ország egyik legmagasabban jegyzett safety recruitja volt a 247 Sports értékelései szerint. Hogy mennyire volt telített a 2019-es class ezen a poszton, azt jól mutatja, hogy a portál értékelései szerint Hamiltont csak Daxton Hill, Jordan Battle, Lewis Cine és Nick Cross előzte meg. Tehetségét felismerve rengeteg nagynevű program állt előtte kérőként, de ő mindössze egyetlen csapattal foglalkozott komolyabban, az pedig a Notre Dame volt. Az egyetem akkori védőkoordinátora Clark Lea volt, akivel már az első pillanattól fogva nagyon jó viszonyt ápolt a játékos és családja is, kevés kétség volt afelől, hol fog majd pallérozódni.

Már freshmanként komoly elvárásoknak kellett megfelelnie, hiszen óriási csinnadratta övezte már akkor is a karakterét, hiszen sokan kételkedtek, hogy ilyen testi adottságokkal, méretekkel, mennyire lesz majd jó mélységi safety az egyetemen. Nagyon hamar rácáfolt a kétkedőkre és már első évében bizonyította, hogy mennyire stabil játékos, még annak ellenére is, hogy Alohi Gilman és Jalen Elliott számított eleinte kezdőnek a posztján. Másodévesként, teljes értékű kezdőként robbantott igazit, az ország egyik legsokoldalúbb és legkülönlegesebb védőjévé nőtte ki magát, aki 100+ snapet töltött a slotban, a boxban és mélyen egyaránt. Sokan várták, hogyan fog majd teljesíteni azok után, hogy Lea elfogadta a Vanderbilt vezetőedzői posztját, de 2021-es teljesítménye Marcus Freeman irányítása alatt sem esett vissza, csupán a térdsérülése volt az, ami némi keserű szájízt hagyott maga után. Utolsó szezonját mindössze hét meccsel fejezte be, majd 2021 decemberében bejelentette, hogy kihagyja senior évét és jelentkezik a 2022-es NFL Draftra.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!