Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 8.0 – A piac első hulláma után

Lement a piac legnagyobb hulláma, úgyhogy kezdenek kikristályosodni a csapatok hiányposztjai. Ez pedig azt jelenti, hogy komolyodnak a mock draftok is! Érkezünk is egy újjal. 

Ezt a mockot most egyedül én állítottam össze és azt mutatja, hogy szerintem mi fog történni a játékosbörze első körében.

1/1 Jacksonville Jaguars
Aidan Hutchinson
Edge, Michigan

Minden jel arra utal, hogy az offense-t a piacon akarta megoldani a Jaguars, és 1/1-en jöhet Hutchinson. Én még mindig inkább lecserélném Cam Robinsont Ekwonura, de Jacksonville-ben nem így gondolkodnak, és a nagyon biztos Hutchot fogják kiválasztani Josh Allen túloldalára (azért én még egy kicsit nyitva tartom az ablakot, hogy mégis egy tackle lesz, de nem ez a valószínű forgatókönyv).

1/2 Detroit Lions
Malik Willis
QB, Liberty

Ha a Lions nem akar itt QB-t húzni, akkor nincs valami jó helyzetben azzal, hogy a Jags Hutchinsont vitte, mert ő lett volna itt a tökéletes választás. Kivihetik ugyanúgy pass rushernek Travon Walkert (vagy Thibodeaux-t, de ez nem tűnik valószínűnek) vagy Kyle Hamiltont is, de nem tudom 1/2-n a safety mennyire játszik. Azonban elképzelhető, hogy akar a Lions QB-t húzni, bármennyire is hangoztatja mindenki, hogy milyen rossz a class. Egyre jobban el tudom képzelni, hogy Willis lesz itt a Lions embere, edzették is a Senior Bowlon, ahol jó benyomást tehetett rájuk, az atletikusságot és a karerőt pedig nem lehet tanítani. Mást persze bőven kell még, de tanulhat akár egy évet is Goff mögött. Igazából majdhogynem 33-33-33 százalék esélyt adnék jelenleg a Willis, Hamilton, Walker triónak, hogy 1/2-re kelnek el, és érdekes pillangóhatást kelthet ez a pick, ami teljesen felkavarhatja a top10-et.

1/3 Houston Texans
Kyle Hamilton
S, Notre Dame

Nagyon nehéz a Texans fejével gondolkodni, a két top13-as pick pedig még jobban megnehezíti a mockok összerakását (a két top8-as esetében legalább jobban lehetett volna taktikázni, ha a Falconshoz cserélik Watsont). Igazából bárki lehet itt a pick kezdve Nealtől Ekwonun, Walkeren, Gardneren át Hamiltonig. Én utóbbira tippelek most, mert szerintem ő a legjobb játékos a classban, de nem tudom, hogy Caserióék tisztán ezt nézik majd vagy fontosabbnak gondolják a pozíciós értéket.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/4 New York Jets
Sauce Gardner
CB, Cincinnati

A Jets is sokfelé mozoghat a két pickjével a top10-ben. Szerintem a támadófallal most rendben vannak és adnak még esélyt Mekhi Bectonnak, hogy rendbe tegye az életét (de ha a színfalak mögött nagyobb a problémájuk, akkor jöhet itt Ekwonu). Elkapó itt még korai, ha úgy alakul lehet 1/10-re is vinni, jó pass rushert pedig biztosan lehet a második pickkel is vinni, ha azt akarnak. Ellenben cornerbackből jóval szűkösebb a választék, főleg a Stingley-vel kapcsolatos sérülés-kérdőjelek miatt, így kiviszik a class legjobbját ordító hiányposztra.

1/5 New York Giants
Travon Walker
Edge, Georgia

A Giantsnek nem volt sok mozgástere a piacon, szóval a draftra marad az erősítés, és két top7-es pickkel ez nem is néz ki rosszul. Ha a Jets nem Gardnert viszi, akkor szerintem a Giants csap le rá (az 1/7-es pickkel jó eséllyel, mert a Panthersnek nem kell CB), így viszont át kell kicsit alakítani a terveket. A támadófalat mindenképp meg kell erősíteni, de szerintem úgy gondolkodnak, hogy majdnem mindegy melyiket viszik ki az Ekwonu-Neal duóból és előbb inkább a pass rushra figyelnek (de csinálhatják fordítva is, majdnem mindegy). Így elviszik Walkert, aki kissé megosztó, de minden tökéletes benne ahhoz, hogy kiváló pass rusher legyen – csak tanítani kell neki pár move-ot.

1/6 Carolina Panthers
Kenny Pickett
QB, Pittsburgh

Gyorsan leszögezném, hogy én biztosan nem vinném ki Pickettet ilyen magasan – közel sem. Sőt azt gondolom, hogy a Panthersnél sem akarják őt kivinni itt, ezért is akartak minden értelmes veteránra rámenni, pont mint a Washington. Ahogy Rivera, úgy Rhule is az állásáért küzd, ezért kellett volna egy veterán, mert egy újonccal (főleg ebben a classban) jó eséllyel nem lesz egyből jó évük és bukhatják a munkájukat. És szerintem Rhule még most sem akarja kivinni Pickettet annak ellenére sem, hogy nem jutott neki értelmes veterán. A probléma az, hogy a tulajdonos David Tepper nem épp a türelméről híres, így szerintem ő fog dönteni és kiadja, hogy itt bizony irányítót kell vinni. Ha a Lions nem Willist viszi 1/2-re, akkor őt (amivel kevesebb probléma lenne), ha viszont igen, akkor Pickettet.

1/7 New York Giants (via Bears)
Ikem Ekwonu
OT, NC State

Ugyan a Billstől érkező menedzsment nem arról híres, hogy támadófalembereket magasan draftol, szerintem itt kis túlzással kutya kötelességük ezt meghúzni. Ráadásul ha így alakul a draft, akkor választhatnak is, kit tartanak a legjobbnak. Nálam ez a személy Ekwonu, de kb 50/50 az esélye, hogy Neal lesz az.

1/8 Atlanta Falcons
Garrett Wilson
WR, Ohio State

Sok lyuk van a Falcons rosterén, ilyen lenne a pass rusher is, de ilyen az elkapó is, hiszen Olamide Zaccheaus a legjobb WR jelenleg a keretben. Úgy gondolom, hogy Edge+WR lehet az első két pickjük (vagy legfrissebben QB), mindkét poszt mély idén, szóval a második elején is találni mindkét posztra kezdő szintűt. A WR viszont talán fontosabb, így Wilsonnal megyek, aki jó Ridley-pótlék lesz.

1/9 Seattle Seahawks (via Broncos)
Evan Neal
OT, Alabama

Nehéz a Hawksnak jósolni, hiszen emberemlékezet óta (pontosabban 10 éve) nem láttuk őket nem hogy a top10-ben, de a top25-ben sem draftolni. A Seahawks-módi valószínűleg egy lecsere lenne és egy második körös játékos kiválasztása a top15-ben, de ezzel most nem borzolnám a kedélyeket. Úgy gondolom, hogy Neal tökéletes húzás lenne nekik, csak azt nem tudom, hogy változatnak-e azon a filozófián, hogy a támadófalat elhanyagolják. Ha nem, akkor Thibodeaux lenne a tippem ide.

1/10 New York Jets (via Seahawks)
Kayvon Thibodeaux
Edge, Oregon

Ha a Jets Gardnerrel és Thibodeaux-val távozik az első napról, akkor nem kell tovább keresni a draft nyertesét. Nagyon úgy néz ki, hogy Thibodeaux-t az NFL-ben nem tartják olyan sokra, mint a “media scoutok”, ezért csúszhat ki akár a top10-ből is, de szerintem nagyon túl vannak fújva a hozzáállás-kérdések körülötte.

1/11 Washington Commanders
Drake London
WR, USC

Elgondolkodtam Linderbaumon, mert ha valakiből, akkor a Commandersből kinézem, hogy az évezredben először vigyen centert a top18-on belül (ráadásul itt 1/11-ről van szó!), de végül London mellett tettem le a voksom, aki jól kiegészítené Terry McLaurint, és adna egy olyan fegyvert Wentznek, mint amilyen Alshon Jeffery volt az Eaglesben.

1/12 Minnesota Vikings
Jermaine Johnson
Edge, Florida State

Bármi is lett volna Hunter sorsa rövid távon (végül maradt), nagyon kell egy pass rusher a Vikingsnak. Ojabo friss Achilles-sérülése miatt pedig Johnson az utolsó, akit itt a kör első felében érdemes lehet kiválasztani. A másik opció a cornerback, de nem tudom, az újonc stáb mennyire akarja az első pickjét egy eléggé sérülékeny Stingley-re ellőni.

1/13 Houston Texans (via Browns)
Charles Cross
OT, Mississippi State

Lehetne még a védelmet is erősíteni, de muszáj lesz a csapat valamit biztosítani Davis Millsnek, ha már meg akarják nézni, mit tud. Most kezdünk egy támadófalemberrel Tunsil túloldalára, aztán a második kör elején meg jöhet egy elkapó. Az sem elképzelhetetlen, hogy 1/3-ra viszik Nealt vagy Ekwonut, de szerintem itt is még bent lesz Cross vagy Penning, ezért gondolom logikusabbnak ezt a stratégiát.

1/14 Baltimore Ravens
Trent McDuffie
CB, Washington

Ha McDuffie-nak átlagon felüli karhossza lenne, akár CB1 is lehetne a classban és top10-es pick. Azonban sajnos az alsó 5 százalékban van a karfesztávolsága, ilyen rövid végtagokkal pedig naaaagyon rossz a beválási arány CB poszton. Ezen kívül viszont kvázi mindenben kiváló, a futball IQ-ja az egekben, amit biztosan imádni fognak a Ravensnél. Én imádom a játékát, de könnyen lehet, hogy csak a kör végén talál csapatot magának (helló Bills), mert sokaknál csak slot CB-nek felelnek meg a méretei. A Ravensnél ez nem baj, mert van két kiváló külső CB-jük, így McDuffie lehet a slotban is, ez nem jelent problémát. A védőfalat is lehet erősíteni valamelyik Georgia-játékossal, illetve Ojabo lett volna ide a pickem, ha nem sérül meg.

1/15 Philadelphia Eagles (via Dolphins)
Jordan Davis
DT, Georgia

Nagyon jó esély van rá, hogy az Eagles az egyik Georgia DT-t ki fogja választani az egyik pickjével, hiszen Cox már csak az utolsó évére tér vissza Philadelphiába. Lehet, hogy Davis itt már nem lesz elérhető, és akkor Wyatt jön, de jelen állás szerint meglepne, ha egyikük sem lenne az Eagles tagja április végére.

1/16 Philadelphia Eagles (via Colts)
Derek Stingley Jr.
CB, LSU

Nem gondolom, hogy Stingley top10 pick lesz, de a Vikingstól a Ravensig simán kimehet. Ebben a scenarioban nem őt választották, így megmaradt az Eaglesnek, amely 3 pickkel talán jobban bevállalhat egy nagyon sérüléskockázatos játékost. Érdekes lesz, hogy az Eagles miként taktikázik itt a három választásával, kiről gondolják, hogy nem viszik el a két köztes picken. Alapvetően a CB nem needje a Chargersnek és a Saintsnek, de fel is cserélhet érte valaki, ezt pedig lehet nem érdemes bekockáztatni és inkább a WR-rel várni, még ha az épp need is lehet mindkettőnek mögöttük, ellenben kisebb a szakadék a következő két WR, mint a két CB közt. Nem biztos, hogy ez a jó taktika, ahogy én csináltam, de fontosabbnak tartottam Stingley-t bezsebelni.

1/17 Los Angeles Chargers
Trevor Penning
RT, Northern Iowa

A védelmet megerősítették a piacon több helyen is, és persze lehetne még oda is húzni, de a támadófal jobb szélén tátong egy lyuk még, amit Penning tölthetne be.

1/18 New Orleans Saints
Jameson Williams
WR, Alabama

Játékban lehet egy irányító, főleg ha a top6-ban nem megy ki kettő, de nem véletlenül akarták többen is megszerezni Watsont, nem gondolják úgy, hogy ebben a classban találják meg a franchise QB-jukat. Úgyhogy jöhet még egy évre Winston, neki és a jövőre megszerzett QB-nak pedig kellene fegyver Thomas és Kamara mellé, erre pedig tökéletesen alkalmas lenne Williams.

1/19 Philadelphia Eagles
Treylon Burks
WR, Arkansas

Burkstől többet vártunk a Combine-on atletikusságban, ezért várhatóan nem fog kimenni olyan magasan, mint előtte gondoltam. Akár ennél hátrébb is csúszhat, de az Eaglesnek nagyon kéne még egy elkapó, úgy is hogy zsinórban háromszor húz WR-t az első körben.

1/20 Pittsburgh Steelers
Desmond Ridder
QB, Cincinnati

Ha nem megy ki 1/2-n (és 1/6-on) Malik Willis, akkor szerintem a Steelers felcserél érte, de ha a Lions vinni akarja, akkor nem tudnak mit tenni ellene Pittsburghben. Ugyan érkezett Trubisky, de nem kezdő fizetéssel, ami sokat elárult szerintem arról, hogyan is gondolkodik a csapat: draftolni akarnak egy fiatalt, aki legfeljebb padozik egy kicsit, mielőtt kezdő lenne. Azt is tudjuk, hogy Tomlinék szeretnék, ha atletikusabb lenne az új QB-juk, ez pedig megvan Ridderben, habár egyáltalán nem ez az elsődleges képessége, leginkább vész esetén használja. Tetszeni fog a csapatoknak, hogy nagyon okos, jól processzel, ő hívta a protekciókat is. Riddernek nincs egy meghatározó attribútuma, amivel kitűnik a tömegből, igazán semmiben sem elit, ezért akár szürkének is lehet tekinteni, ellenben nincs igazán óriási gyenge pontja sem és fejben mindenki előtt jár a classban. Szerintem a Willis mögötti forgatagból ő a legjobb opció – bár ez azért a többiek kritikája inkább.

1/21 New England Patriots
Chris Olave
WR, Ohio State

Az egyik legnagyobb gondban itt voltam, amúgy is nehéz a Patsnek húzni, most ráadásul sok is a hiányposztjuk. Mason helyére jöhetne egy guard, a védelembe akár corner, akár linebacker, akár még a falba is lehetne húzni. Szóval opció van bőven, de én úgy voltam vele, hogy muszáj lenne Mac Jonesnak még egy potens fegyvert adni és ennek kellene prioritásnak lennie – aztán Belichick visz majd egy másodvonalas safetyt vagy valamit.

1/22 Green Bay Packers (via Raiders)
Devonte Wyatt
DT, Georgia

Rodgers őrjöng, NEM elkapó?! A Packers örül legkevésbé a Patriots választottjának, mert így a top5 elkapóról lemaradnak Green Bayben, pedig muszáj lenne egy, de inkább kettő WR-t hozni az első két körben. Így viszont egy nagy reach helyett, tudva hogy ott van még egy pickjük kicsit hátrébb, másik irányba fordulnak és a védőfalat is megerősítik a legjobb elérhető játékossal.

1/23 Arizona Cardinals
George Karlaftis
Edge, Purdue

Chandler Jones távozott, nagyon üres a pass rush szekció. És ugyan Karlaftis nem épp ugyanaz a stílusú rusher, mint Jones, ettől függetlenül van nagy szükség rá.

1/24 Dallas Cowboys
Zion Johnson
G, Boston College

Nagyon furcsa holtszezonja van a Cowboysnak, a lyukak betömése helyett még több lyukat kreáltak. Jó hír, hogy így sokfelé mozoghatnak a drafton, egyáltalán nincsenek sarokba szorítva, hogy valamilyen posztra húzni kellene. Mindenesetre a támadófal két kezdővel gyengült, úgyhogy pótolni kellene legalább az egyiket, és itt Johnson a legjobb elérhető falember, ráadásul a legjobb guard a classban.

1/25 Buffalo Bills
Andrew Booth Jr.
CB, Clemson

Számomra a Bills álomverziója az lenne, ha Trent McDuffie elérhető lenne itt – és ez nem elképzelhetetlen, a Ravens után a Billsnél látom először a fitet. Most nincs így, és ugyan lehetne a támadófalba is húzni, de Tre White túloldalán ott tátong egy lyuk, amit be kell tölteni, erre pedig Booth lehet itt a legalkalmasabb.

1/26 Tennessee Titans
Tyler Smith
OT, Tulsa

Azt hiszem nem volt még nálunk mockban első körben Smith, de már itt volt az ideje, ugyanis egyre inkább úgy néz ki, hogy el fog kelni az első napon. A Titansbe pedig pont illik keménysége, fizikalitása, kiváló futásblokkolása miatt.

1/27 Tampa Bay Buccaneers
Kenyon Green
G, TexasA&M

Brady visszatérése előtt ott tartottunk, hogy egész sok hiányposztja van a Bucsnak, most meg ott, hogy kvázi nem tudok hiányposztra húzni, mert nincs olyan (futót nem viszünk első körben, a két top DT meg kiment már). Az egyik guard posztot még nevezhetjük annak, hiszen két távozó helyére csak egy új ember érkezett – na itt a másik.

1/28 Green Bay Packers
Christian Watson
WR, North Dakota State

Rodgers kicsit megnyugodhat, csak érkezik egy elkapó az első körben! Egy ideje a Chiefshez szeretném Watsont, de JuJu miatt az kevésbé valószínű már, no meg a Packers beelőzhet. Kiváló felépítés, jó atletikusság, jó útvonalfutás – mi kell még?

1/29 Miami Dolphins (via 49ers)
Tyler Linderbaum
C, Iowa

Ha leigazolják Terron Armsteadet, akkor Connor Williams megszerzésével együtt már nem néz ki olyan rosszul ez a fal, de center poszton még van egy nagy lyuk. De nem lesz, ha Linderbaum lecsúszik hozzájuk, mert rohannának a pódiumra. Talán túl tökéletes ahhoz, hogy igaz legyen, főleg az új edzői stábbal és az általuk hozott rendszerrel együtt.

1/30 Kansas City Chiefs
David Ojabo
Edge, Michigan

Az eddig top15-be várt Ojabo múlt héten szenvedett Achilles-szakadást, így újonc éve nagy részét ki kell majd hagynia, ami kiváltképp nem jó hír, hiszen egyébként is várható volt, hogy első évében nem lesz teljes értékű kezdő, amíg futás ellen nem tud elég jól védekezni. Így ez az egész folyamat eltolódhat egy fél évvel, évvel. Akkor miért nem csúszik ki az első körből? Mert ha már kiviszel egy kvázi redshirt játékost, akkor pont hogy szeretnéd, hogy az ötödik éves opcióra legyen lehetőséged. Plusz túl tehetséges ahhoz, hogy nagyon sokat essen. A Chiefsnek már most is kellene pass rusher, de jövőre meg főleg, mikor végre tényleg távozik Frank Clark – és lehet, hogy Ojabo a playoff környékén bemutatkozhat és be lehet vetni passz szituknál, ahol nagy erősítést jelent majd a rájátszásra.

1/31 Cincinnati Bengals
Devin Lloyd
LB, Utah

Eddig minden egyes mock draftnál támadófalembert húztunk a Bengalsnak, azonban most egy hét alatt teljesen megoldották a problémát. Innentől kezdve egyértelműen a védelembe kell húzni, ott pedig a linebacker a legnagyobb hiányposzt, ráadásul Lloyd már simán BPA is itt – már egy ideje az, a Patriotsnál is nagyon gondolkodhatnak a kihúzásán.

1/32 Detroit Lions (via Rams)
George Pickens
WR, Georgia

Jött egy franchise irányító, szerezzünk neki egy fegyvert is! Ez a gondolkodás itt, aztán két pick múlva pedig jöhet Nakobe Dean vagy Boye Mayfe a védelembe.

[/ppp_patron_only]

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kopi3.14
Kopi3.14
2022-03-22 09:43

Ez alapján nem érné meg a Vasasnak mást húzni ebben a körben és inkább egy másik poszt erősíteni, Riddert meg a második körben egy felcserével megszerezni? Olyn 2/5-2/10 környékén.

katonadani
Reply to  Kopi3.14
2022-03-22 09:55

kérdés bent lesz-e ott még, meg hogy érdemes-e további pickeket feladni

helyi GM
helyi GM
2022-03-22 07:20

Hamilton hanyadik legjobban fizetett safety lenne az 1/3-as fizetésével? (vagy az 1/2-essel?)

katonadani
Reply to  helyi GM
2022-03-22 08:47

11-12.

Sestertius
Sestertius
2022-03-22 21:45

Én egyre inkább látok jönni egy Falcons vagy Texans trade et az 1/1 re Willisért

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x