Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Malik Willis

Emlékszünk a Bills-Chiefs playoff-meccsre, ugye? Az a találkozó (is) megmutatta, hogy a jövő a szuperatléta irányítóké az NFL-ben, amilyen Patrick Mahomes vagy Josh Allen. Baromi erős kar, atletikusság, improvizációs készség, playmaker képesség és mentalitás. Ha igazán elit és top irányítót akarsz, aki kvázi bármikor ki tud húzni a csávából, akkor ezek ma már szükséges (de nyilván nem elégséges) feltételek. Az idei draft classban egyetlen ilyen irányító van, ő pedig Malik Willis. 

A bevezető hájpja után gyorsan szögezzük le, hogy Malik Willis közel sem egy kész irányító. Sőt, jelenleg nem egy jó irányító NFL-szinten. Ha olyan QB-t akarsz, aki első naptól jól olvassa a védelmeket, jól megy végig a progressionön és jó döntéseket hoz, akkor nem Willis az embered, vidd inkább Desmond Riddert mondjuk. 2022-ben az első fordulóban fixen nem vele van a legjobb esélyed nyerni. Ha viszont olyan QB-t akarsz, akiben megvan az esély, hogy három év múlva top8-as, top5-ös irányító lesz, és olyan dolgokat fog csinálni, amire nagyon kevesen képesek a világon, akkor belé fektess és vállald a kockázatot, hogy soha nem jön ki belőle ez az állat.

Én személy szerint az ilyen irányítókat keresem, mert egy stabil, korrekt, ligaátlag QB mellé egy nagyon tökéletes rostert kell összerakni, hogy esély legyen a Super Bowlra, amit meg nem lehet fenntartani. Amit fenn lehet tartani, az a top irányítójáték, ez pedig elviseli azt, ha nem tökéletes mellette a roster. Ezért gondolom azt, hogy az idei classból Malik Willis az egyetlen, akit szívesen választanék ki az első körben, a top10-ben, de akár 1/2-re is.

Háttér

Willis Atlantában nőtt fel, a gimiben irányító volt, azonban a legtöbb egyetem elkapóként tekintett rá, ezért csak háromcsillagos tehetség volt és a Virginia Techen WR-ként kapott ösztöndíjat, meg is állapodott velük. Az utolsó pillanatban azonban jött az Auburn és irányítóként látott benne tehetséget, így végül mégis őket választotta. Azonban nem jutott neki szerep az Auburnnél, úgyhogy két év után transzferelt a Libertyre, ahol a szabályok értelmében ki kellett hagynia az első évét, és csak 2020-ban kapta meg a játéklehetőséget. Élt is vele, 11 meccsen 2250 yardot (8,5-es átlaggal), 20 TD-t és 6 INT-t dobált, plusz közel 1000 yardot és 14 TD-t hozzátett a földön is. Sokan már akkor top5-ös pickként gondoltak rá a potenciálja miatt, azonban 2021-ben nem játszott ilyen jól, több gyengébb meccse volt és az interceptionjei is megugrottak, így több lett a kérdőjel vele kapcsolatban.

Kezdjük azzal, hogy felépítésre Willis nem egy prototípus irányító, hiszen csak 184 centi, amivel alacsonynak számít – magasságra Baker Mayfieldhez lehet hasonlítani –, de nem vékony (99 kiló), tehát magasságához képest zömök, erős, izmos testalkata van.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!