Connect with us

Hír

A Panthers lehívja Brian Burns ötödik éves opcióját

A Panthers tavaly nagyon megszívta azzal, hogy lehívta Sam Darnold ötödik éves opcióját, ez azonban nem tántorította el a csapatot attól, hogy ugyanezt megtegye hamarosan Brian Burnsszel. A GM Scott Fitterer a pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a tervek szerint a 2023-as szezonra is lekötik a pass rushert.

Burns a 2019-s draft első körének 16. pickjével került a Panthershöz. Nem vált elit játékossá, de rászolgált az opcióra: tavaly beválasztották a Pro Bowlba (17 meccsen 9 sackje, 13 negatív yardos szerelése és két fumble-je volt), karrierje során pedig 25,5 sacket, 26 negatív yardos szerelést, hat fumble-t és nyolc leütött passzt jegyzett.

Az ötödik éves opcióról azt kell tudni, hogy teljesen garantált, az értéke pedig sok mindentől függ. Alapból minden játékos az elmúlt öt évben a posztján top 3-25 legjobban kereső kollégájának átlagfizetését kapja meg, de ez nőhet is bizonyos kritériumok teljesülése esetén:

  • játékidő alapján (pl. a snapek legalább 75 százalékán pályán volt három évből kétszer) – ekkor a top 3-20 legjobban kereső poszttársa fizetését kapja meg;
  • bekerül a Pro Bowlba egyszer (de nem tartalékként) – a transition tag értékét kapja meg;
  • egynél többször kerül be a Pro Bowlba – a franchise tag értékét kapja meg.

Burns a tavalyi Pro Bowljának és a játékidejének köszönhetően 11,5 millió dollár helyett 16,012 milliót kereshet majd az opcióval.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x