Connect with us

Hír

Za’Darius Smith szerződése egy nagy kamu

Za’Darius Smith az előző hét elején állapodott meg szóban a Ravenssszel egy 4 éves, 35 millió dolláros szerződésről (ami ösztönzőkkel együtt 50 millió dollárra nőhetett), vagyis éves átlagban mindössze 8,75 millió dollárt keresett volna. Ezt azonban végül nem írta alá, majd leszerződött a Vikingshoz évi 14 millió dollárért – írtuk az akkori információk alapján. Azóta viszont kiderültek a szerződés részletei és ennek az összegnek a közelében sincs a pass rusher.

Smith mindössze 5 millió dollárnyi aláírási bónuszt kap, az idei fizetése pedig 1,45 millió dollár lesz – és ennyi az összes teljesen garantált tartalom. Ezen kívül még 3 millió dollárt kereshet, ha minden meccsen pályára lép (176 470 dollár mérkőzésenként), vagyis ez alapvetően egy 1 éves, 9,45 millió dolláros szerződés. Ezt további 500 ezer dollárral növelheti legalább 8,5 sack esetén, 750 ezerrel 10,5 sack után, illetve 1 millió dollárral egy 12,5 sackes idénnyel a háta mögött. Tehát egy elit teljesítmény esetén – ha minden meccsen pályára lép – 10,45 millióval lehet gazdagabb.

Jövőre is csak 9,45 millió dollár lenne a fizetés, illetve még 3 millió dollárt gyűjthet, ha minden meccsen pályára lép, vagyis az első két évében 22 millió dollárral lehet gazdagabb. Ugyanakkor közel sem biztos, hogy ezt meg is kapja, jövőre ugyanis 10,8 milliót spórolva lehet elküldeni.

Nem biztos tehát, hogy megérte nemet mondani a Ravensnek (még ha nem is tudjuk, hogy a Baltimore pontosan milyen struktúrát ajánlott).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!