Connect with us

Draft

Combine nyertesek, vesztesek – Harmadik nap

Az idei draft class egyértelműen legnagyobb erőssége a pass rusher class, a fiatalok pedig nagyot is alkottak az éjszaka folyamán. A show-t azonban ellopta egy 154 kilós monstrum, aki Calvin “Megatron” Johnson mögött a valaha volt második legatletikusabb játékosként tesztelt a Scouting Combine-on. 

A Combine tegnapi napja azért is volt különösen érdekes, mert talán a védőfalembereknél a leghangsúlyosabb az esemény. Náluk a legfontosabb, hogy atletikusságban magasabb szinten legyenek, mint a támadófalember ellenfeleik, hiszen ha egy az egyben megvan ez az előnyük, akkor már sokszor nyert ügyük van. Mellettük a linebackerek is szerepet kaptak Indianapolisban, nézzük kik lettek a front7 legnagyobb nyertesei és vesztesei.

Nyertesek

Jordan Davis, DT, Georgia

Te jó ég, gyerekek! Ez a 154 kilós monstrum teljességgel ellopta a show-t az este/éjszaka folyamán. Kezdte azzal, hogy 4,78 másodperces 40 yardot futott, ami 1999 óta a 8. legjobb idő a DT-k közt, avagy felső 2 százalék – és ez nem számol azzal, hogy hány kiló! Ehhez hozott egy 1,68 másodperces 10 yardos időt is, majd felállított egy combine rekordot távolugrásban a védőfalemberek között. Eszméletlen! Ennél vadabb dolgot szerintem nem láttunk még a Combine történetében.

Ezek a számok pedig azt jelentik, hogy Jordan Davis 10-ből 10-es RAS-t (Relative Athletic Score) produkált, tehát az NFL történetében relatíve a méreteihez ő a második legatletikusabb játékos Calvin “Megatron” Johnson mögött. Észbontó!

Ezen kívül a drillek során is kiválóan mozgott, az irányváltásai lenyűgözőek voltak, főleg egy 150+ kilós emberhez képest, élmény volt nézni a gyakorlatait.

Sok parádés teljesítményt láthattunk tegnap, de mindegyik eltörpült Daviséhez képest. Eddig arról beszéltünk, hogy 1/17-re a Chargersnek talán korai lehet a kiválasztása, ehhez képest most ott tartunk, hogy lehet bent sem lesz már, mikor a Los Angeles-iek az órára kerülnek.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Devonte Wyatt, DT, Georgia

Na róla már sokkal inkább vártuk, hogy itt lesz a nyertesek közt, és nem is csalódtunk. Egy századdal megverte Davist (4,77), parádés volt a 10 yard splitje is (1,66). A gyakorlatok során is kiválóan mozgott, nagyon jók voltak az irányváltásai, ő is megerősítette a helyét a első körben.

Travon Walker, Edge, Georgia

Kirajzolódik egy téma? Még egy nyertes a Georgia védelméből! Walkertől is vártuk, hogy fel fogja robbantani a Combine-t, és így is lett. Már a mérlegelésből is pozitívan jött ki hatalmas karfesztávolsága miatt (felső 4 százalék), majd 123 kilósan repesztett egy 4,51-es 40 yardos időt (felső 2 százalék) és egy 6,89-es 3 cone drillt, ami a legfontosabb felmérő a pass rushereknél – plusz a robbanékonyságot tesztelő távolugrásnál és súlypontemelkedésnél is kiváló volt. A RAS mutatója nem sokkal maradt el Jordan Davistől, ő egy 9,98-ast produkált. A kiváló irányváltásokat és hajlékonyságát a drillek során is megmutatta. Ezzel pedig a top10-es beszélgetésbe is bekerült a neve (akinél eddig nem volt ott).

Aidan Hutchinson, Edge, Michigan

A draft egyik, ha nem legjobb játékosa ugyan az értékén sokat már nem tudott javítani, de így is kiválóan teljesített tegnap. A 40 yardja vagy a távolugrása nem volt feltétlen lenyűgöző, de amit az agilitást mérő gyakorlatoknál (short shuttle, 3 cone) csinált, az már nagyon is. Konkrétan övé lett a Combine történetének legjobb 3 cone drillje (6,73) a posztján (és a short shuttle-je is felső 6 százalék), ez a felmérő pedig különösen fontos az edge rushereknél, ugyanis azt nézi, hogy mennyire tudsz jól befordulni a tackle mellett az irányítóra. Hutchinson kapcsán voltak ezzel kapcsolatos kisebb kérdőjelek, na most ezeket maga mögött hagyhatja.

Szinte minden nagy nevű edge rusher

Tele voltunk parádés edge rusher teljesítményekkel, szinte minden első körbe vagy környékére várt játékos nagyot alkotott.

Boye Mafe (Minnesota) várható volt, hogy felrobbantja a helyet, és ezt meg is tette a 10.0-s RAS mutatójával, 118 kilósan futott 4,53-as 40 yardot, és a robbanékonyságot mérő távolugrásnál és súlypontemelkedésnél is jól teljesített. Azt sajnálhatjuk, hogy a 3 cone-t kihagyta, jó lett volna tudni az idejét. David Ojabo (Michigan) is nagyot ment, a 4,55-ös 40 yardja nagyszerű, ahogy a 10’2″-es távolugrása is. Jermaine Johnson (Florida State) az 1,55 másodperces 10 yard spltijével, a 4,58 másodperces 40 yardjával és 10″5′-ös távolugrásával hívta fel magára a figyelmet.

George Karlaftis (Purdue) nem volt azok közt, akiktől nagy napot vártunk, nem is tesztelt 40 yardon és a 3 cone-nál, így azért lehetnek kérdőjeleink, de a robbanékonyságát mindenképp megmutatta, mert elit súlypontemelkedést és nagyon jó távolugrást produkált. Nik Bonitto (Oklahoma) felszedett pár kilót és magához képest remek méretekkel jelent meg, ezáltal az 1,54 másodperces 10 yard splitje és 4,54-es 40 yardja kifejezetten jó volt, habár a gyakorlatoknál nekem volt bajom az egyensúlyával, többször is a földön kötött ki.

Arnold Ebiketie (Penn State) magáévá tette a robbanékonyságot mérő gyakorlatokat, ugyanis a valaha volt 8. legjobb távolugrást produkálta a posztján és a felső 9 százalékban volt súlypontemelkedésben is, ráadásul a gyakorlatoknál is könnyedén mozgott. Nála csak a későbbre várt Dominique Robinson (Miami (OH)) alkotott itt nagyobbat, ugyanis a valaha volt 3. legjobb súlypontemelkedést tudhatja magáénak (Myles Garrettel megegyező).

Travis Jones, DT, Connecticut

Ha nem lett volna Jordan Davis, akkor sokkal többen beszélnének Travis Jonesról. Ő is egy nose tackle prospect, várhatóan második körös, de akár az első végébe is feltornázhatta magát. 147 kilósan repesztett egy 4,92 másodperces 40 yardot és a 3 cone-ja is kiváló volt, egy 9,65-ös RAS mutató jött össze neki és ő is jól nézett ki a gyakorlatok során.

Channing Tindall, LB, Georgia

Ha egy hátsó körös projekt LB-t kerestek, akkor az ő nevét karikázzátok be (bár ezek után inkább középső körös). Tindall nem sok szerepet kapott Nakobe Dean és Quay Walker mögött a Georgián (egyetlen kezdő meccse sem volt), de hihetetlenül atletikus, erre pedig jó fogadni. A 40 yardos ideje, a távolugrása és a súlypontemelkedése is elit volt, rendkívül gyors és robbanékony srác.

Chad Muma, LB, Wyoming

Sokaknál Muma már eddig is a harmadik legjobb LB prospect volt idén, erre pedig ráerősített. Felső 6 százalékba tartozó súlypontemelkedést és felső 4 százalékba tartozó távolugrást produkált, a RAS mutatója pedig 9,79 lett. Ha még linebackert akarunk kiemelni, akkor Leo Chenal (Wisconsin) az, akit felírhatunk a 9,99-es RAS mutatójával, a robbanékonyságot mutató gyakorlatoknál hozta Muma számait és jobb 40 yardot futott.

Vesztesek

Myjai Sanders, Edge, Cincinnati

Sanders a legvékonyabb edge rusherként mérlegelt a Combine történetében, és az egy hónappal korábban megrendezett Senior Bowlhoz képest bő 6 kilót fogyott, ami nagyon furcsa volt. Ráadásul ezzel a nagyon könnyű súllyal sem sikerült bemennie 4,7 másodperc alá a 40 yardon. Ian Rapoport információi szerint az utóbbi napokban betegséggel küzdött, nem tudott rendesen enni és fáradt is volt. Ami egyébként rendben van és nyilván elfogadható indoklás, csak akkor miért akart végigmenni a gyakorlatokon? Nem segített ezzel magán.

Kingsley Enagbare, Edge, South Carolina

Enagbare átlag alatti 40 yardos időt és gyenge 10 yard splitet produkált úgy, hogy egyáltalán nem számít nagydarabnak, sőt. Emellett a gyakorlatoknál is merevnek tűnt, nem voltak meg a laza irányváltásai, úgyhogy azon kevés edge rusherek közt volt, aki rontott az értékén.

Devin Lloyd, LB, Utah és Nakobe Dean, LB, Georgia

A két top linebacker a classban nem segített az értékén tegnap. Lloyd 4,66 másodperces 40 yardos ideje csalódást keltő volt, plusz a gyakorlatok során sem nyűgözte le a szakértőket. Dean pedig nem vett részt a felmérőkön (pedig jól álltak volna neki, minden bizonnyal jól tesztelt volna). Ez még a kisebb probléma lenne, hiszen ettől önmagában semleges lenne, azonban a méredzkedésének biztosan nem örültek a játékosmegfigyelők, ugyanis nagyon kicsi és rövidek a karjai, amik sok csapatnál problémát okoznak majd. Ettől függetlenül a meccsfelvételek magukért beszélnek és továbbra is ők az LB class legjobbjai, csak talán kevésbé várható, hogy kimennek az első kör első felében.

Kayvon Thibodeaux, Edge, Oregon

Thibodeaux úgy volt, hogy minden gyakorlaton részt vesz majd, de a 40 yard után (ami egyébként jól sikerült, a 10 yardos splitje pedig egyenesen parádés volt) hazament, ami nem segített azon a megítélésén, hogy kevésbé fontos neki a foci – ami szerintem egyébként baromira túl van fújva.

Combine szervezés

Borzasztó ez a főműsoridős szervezés, ugyanis a játékosoknak nagyon megnehezítik a dolgukat, emiatt sokan kihagynak gyakorlatokat. A prospecteknek ugyanis a 40 yardos felmérőjük után (jobb esetben) másfél-két órákat kell várniuk, hogy az agilitást tesztelő drilleken részt vehessenek. Így sokan ki is hagyják ezeket, pedig általában fontosabbak lennének, mint a jól közvetíthető 40 yard. Nagyon hiányoznak a 3 cone drill eredmények a pass rusherektől például. Ez az előző napokon is nagy probléma volt már, úgyhogy érett, hogy felkerüljön a vesztes listára.

Perrion Winfrey, DT, Oklahoma

Végül, de nem utolsó sorban szegény Perrion Winfrey elvesztette a nyakláncát :(

[/ppp_patron_only]

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zotya
Zotya
2022-03-06 11:46

Ez hogy van? Minden játékos megjelöli, hogy melyik drillen vesz részt, melyiken nem?
Amelyiken nem, abban nyilván gyengébb az átlagnál, és azért nem mutatja meg magát, de ha így van, akkor ezt a megfigyelők is levágják, nem?

Zotya
Zotya
2022-03-06 11:51

Tindall amúgy jó fit lenne Jetsbe? 69-es pick gondolom, korai lenne érte, 110.-nél még benn lehet?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x