Connect with us

Draft

Combine nyertesek, vesztesek – Harmadik nap

Az idei draft class egyértelműen legnagyobb erőssége a pass rusher class, a fiatalok pedig nagyot is alkottak az éjszaka folyamán. A show-t azonban ellopta egy 154 kilós monstrum, aki Calvin “Megatron” Johnson mögött a valaha volt második legatletikusabb játékosként tesztelt a Scouting Combine-on. 

A Combine tegnapi napja azért is volt különösen érdekes, mert talán a védőfalembereknél a leghangsúlyosabb az esemény. Náluk a legfontosabb, hogy atletikusságban magasabb szinten legyenek, mint a támadófalember ellenfeleik, hiszen ha egy az egyben megvan ez az előnyük, akkor már sokszor nyert ügyük van. Mellettük a linebackerek is szerepet kaptak Indianapolisban, nézzük kik lettek a front7 legnagyobb nyertesei és vesztesei.

Nyertesek

Jordan Davis, DT, Georgia

Te jó ég, gyerekek! Ez a 154 kilós monstrum teljességgel ellopta a show-t az este/éjszaka folyamán. Kezdte azzal, hogy 4,78 másodperces 40 yardot futott, ami 1999 óta a 8. legjobb idő a DT-k közt, avagy felső 2 százalék – és ez nem számol azzal, hogy hány kiló! Ehhez hozott egy 1,68 másodperces 10 yardos időt is, majd felállított egy combine rekordot távolugrásban a védőfalemberek között. Eszméletlen! Ennél vadabb dolgot szerintem nem láttunk még a Combine történetében.

Ezek a számok pedig azt jelentik, hogy Jordan Davis 10-ből 10-es RAS-t (Relative Athletic Score) produkált, tehát az NFL történetében relatíve a méreteihez ő a második legatletikusabb játékos Calvin “Megatron” Johnson mögött. Észbontó!

Ezen kívül a drillek során is kiválóan mozgott, az irányváltásai lenyűgözőek voltak, főleg egy 150+ kilós emberhez képest, élmény volt nézni a gyakorlatait.

Sok parádés teljesítményt láthattunk tegnap, de mindegyik eltörpült Daviséhez képest. Eddig arról beszéltünk, hogy 1/17-re a Chargersnek talán korai lehet a kiválasztása, ehhez képest most ott tartunk, hogy lehet bent sem lesz már, mikor a Los Angeles-iek az órára kerülnek.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!