Connect with us

Draft

FK! Mock Draft a Combine után

Az NFL Scouting Combine minden évben kicsit átírja a draft boardokat, egyesek felfelé, mások lefelé lépdelnek a sorrendekben, úgyhogy ezt követően mindig érdemes egy újabb mock draftot összehozni. Majd a szabadügynökpiac nyilván sok mindent megváltoztat még, de a két esemény közti héten megint eljátszottunk a gondolattal, hogyan néz majd ki április végén a draft. 

Nem a legegyszerűbb mockkal jelentkezünk most, ahol egy valaki összerak egy teljes kört, hanem négyen feszültünk neki a feladatnak, ráadásul inkább olyan szemlélettel, hogy mi mit csinálnánk a csapatok helyében. A franchise-okat egy mini drafttal osztottuk fel, azaz egymás után haladva húztuk ki, melyik csapatoknak akarunk a general managerei lenni. Mindig annak a szerkesztőnek a kommentjét olvashatjátok először az adott picknél, aki irányította a csapatot, utána pedig mindenkinek volt lehetősége véleményezni a választást. Ha trade-re került sor, akkor a lecserélő csapat GM-e volt a második hozzászóló. És voltak bizony trade-ek, nem is kicsik!

1/1 Jacksonville Jaguars
Ikem Ekwonu
OT, NC State

Dani: Szerintem a támadófalat kellene erősítenie a Jaguarsnak a pass rush helyet (azt se ártana persze), és Ekwonuban én nagyobb potenciált látok, mint Nealben, aki egyébként továbbra is favorit az 1/1-re a fogadóirodák többségénél.

1/2 Detroit Lions
Malik Willis
QB, Liberty

Bálint: Úgy voltam vele, hogy már az elején fontos észben tartani, hogy nem szabad túl komolyan venni magunkat, ezért jöhet itt valami meglepőbb. A Lions egyértelműen ott van azon a piacon, ahol a csapatok irányítót keresnek a hosszútávú boldogulás reményében és az 1/2-vel meg is adatik a lehetőség, hogy egy teljesen új irányba induljanak el ezen a poszton. Willis nem ér top5-ös választást, közel sem egy kész irányító, de ha van QB a classban, aki már az első héten tud kínálni valamit, amiért igazán rajongani lehet, az ő. Ettől függetlenül, nem első napos kezdőként kell rá tekinteni, de vele egy olyan jövőbe lehet vágni, ami sok izgalmat tartogat – egy olyan városnak, ahol nincsenek ehhez hozzászokva. Jelenleg pedig ez kell, valaki aki teljesen fel tudja rázni ezt a csapatot, amellett, hogy karaktere illik abba az épülő kultúrába, amit Dan Campbellék képviselnek.

Dani: Na ez alaposan meglepett, nálam itt már be van írva Hutchinson a valóságban ceruzával, de Bálint beröffentette a mókát. Pedig volt olyan tervem, hogy Eaglesszel felmegyek a Falcons helyére Willisért, ha eddig nem megy ki, de ez gyorsan dugába dőlt. De ezt a világ sosem tudja meg, bízunk Hurtsben!

Patrik: Willis értéke folyamatosan megy fel az elmúlt hetekben, így nem meglepő hogy ő az első irányító, de hogy a Lions választotta ki 1/2-n, az eléggé. Azonban ha valakibe ebben a classban bele lehet képzelni a jövő sztárját, akkor az abszolút Willis.

Balázs: Egy irányítóban sem látom idén, hogy top10-es picket érjen. Ráadásul a Lions még csak óriási kényszerben sincs, hiszen még egy évre Goffal is elmenedzselnek egy szezont. Így eléggé meglepett ez a pick.

1/3 Houston Texans
Evan Neal
OT, Alabama

Bálint: Ennél a picknél az volt a filozófiám, hogy bár ott van Tunsil a csapatban, de én nem számolok vele, hogy 2023-ban is rosteren lesz. Kell egy stabil támadófal a jövőben, aminek alappillére lesz az Alabama egykori sztárja, jelenleg a Texansnál ebbe az irányba akartam menni. Nem feltétlen BPA, mert ott van Hutchinson és Thibodeaux is, de először a támadóoldalon akartam operálni, és ha esetleg sikerül értékesíteni Tunsilt egy csere útján, akkor lehet mozogni a labda túloldalára is – akár még egy magas pickkel.

Balázs: Kevés poszton van meg a Texans, de az LT pont ilyen. Nem nagyon értettem így a dolgot. Kicsit hasonló az érzésem mint tavaly a Lions – Sewell pick kapcsán. Végső soron jól sült el, mert az idény eleje után már kifejezetten jól nézett ki Sewell a jobb oldalon, de picit pazarló a pick. Persze itt alapvetően belefér, Millst nézzék meg egy évig mit tud, ő pedig örülni fog egy remek támadófalembernek, aki 1-1 éven belül akár Tunsil helyét is átveheti.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/4 New York Jets
Aidan Hutchinson
Edge, Michigan

Balázs: A meglepő QB pick illetve a dupla OT választás legnagyobb nyertese a Jets. Robert Saleh tavaly egy nagyon gyenge állományból nem tudott csodát tenni. Az ő rendszerében azonban nagyon fontos, hogy mennyire erős a védőfal. Így rohantam is az asztalhoz a draft legjobb játékosának nevével. A tavalyi szezont teljesen kihagyó Carl Lawson túloldalán Hutchinson nagyon jól nézhet majd ki. Ez két új bőven átlag feletti pass rusher segítség a Jets falába, ahol még rajtuk kívül is ott van Quinnen Williams. Nagy javulást hozhat már csak ezen csapatrész megerősödése.

Dani: Leesnék a székről, ha Hutch még itt benn lenne. Gondolom a Jets is.

1/5 New York Giants
Kayvon Thibodeaux
Edge, Oregon

Patrik: Thibodeaux azon kevés játékos egyike ebben classban, akiben igazi All-pro potenciál rejtőzik. Az egyetlen kérdés, hogy ki tudják-e belőle hozni. Nem hibátlan prospect, de egy természetes pass rusher, akinek a vérében van az irányító siettetése. Így pedig akármilyen karakterproblémák is röppentek fel vele kapcsolatban, egy olyan csapatnak, aki passzsiettetőt keres, kihagyhatatlan. A Giants védelme szépen épül, de szükségük van egy olyan vezérre, aki folyamatosan nyomás alatt tartja az ellenfelek irányítóit.

TRADE 1/6 Philadelphia Eagles (via Panthers)
Kyle Hamilton
S, Notre Dame

Ellenérték: 1/15 + 2/51

Dani: Hamilton a legjobb prospect szerintem a classban, és ugyan a pozíciós érték miatt lehet vitatkozni a felcserélés ötletével, én úgy gondolom, hogy idén ő a legjobb prospect, és nagy sztár lesz, ráadásul az Eaglesnek jelenleg egy használható safetyje sincs. Alapvetően a Falconsig terveztem felmenni ezzel a második körös pickkel, ha addig bent lett volna, de ezt a Panthersnek is felajánlottam, és elfogadták. A hagyományos value chart alapján lehet kicsit olcsó, a 7. és 8. pick közé lenne elég, de az utóbbi 10 évben három ehhez hasonló csere volt nem-irányítóért, abból kettő megfelel ennek az értéknek.

Patrik: Borzasztó alulfizetés, de ezt az Eagles abszolút nem bánhatja. Ők ugyanis megszerezték a class legjobb játékosát. Véleményem szerint a Panthersnek ennyiért butaság volt lecserélni, mert még az irányítók is bent voltak Hamilton mellett, úgyhogy többet kellett volna kérni, mint egy második kör.

Balázs: Olcsó volt, de nem hibáztatom a Pantherst. Nem egy safetyvel lesznek jobb csapat, ellenben az az extra második kör is jól jöhet még a tehetség halmozásban. Bár alapvetően a helyükben jövő évi picket kértem volna, és gyűjtöttem volna a draft capitalt, hogy legyen lehetőség miből mozogni egy remélhetőleg jobban kinéző QB classban. Nem lett drága, de a piac diktál, ha nincs irányító kevés csapat mozog egy draft tetején.

1/7 New York Giants (via Bears)
Charles Cross
OT, Mississippi State

Patrik: A Giants az utóbbi időben igyekezett felturbózni a támadófalát, de még mindig van egy kis hiányérzete az embernek. Cross egy mozgékony támadófalember, aki azonban technikailag képzett passzblokkolásban, de a könnyed mozgása miatt futásblokkolásban hatalmas a potenciál számára. Ha egy kis dinamikát akarunk adni ennek a támadósornak, párhuzamosan azzal, hogy Barkley karrierjét felélesszük, akkor kiváló választás.

Dani: Szerintem Penning jobban illett volna a Giantshez, de az is igaz, hogy én az átlagnál kevésbé tartom jónak Crosst.

1/8 Atlanta Falcons
Ahmad “Sauce” Gardner
CB, Cincinnati

Dani: Volt egy megbeszélt cserém az Eaglesszel, ha úgy alakulnak a dolgok, aminek kifejezetten örültem volna, de ez meghiúsult. Így pedig két játékos volt itt opció: a szupertehetséges pass rusher, Travon Walker és a végül kiválasztott Gardner. Mindkettőre borzasztó szüksége lenne a Falconsnak, de csak az egyiket lehet választani, én pedig a készebb Gardnerre tettem a voksom, aki AJ Terrellel a liga egyik legjobb párosát is alkothatja majd. A pass rusher class meg mélyebb, remélem a második körben is marad valaki.

Balázs: Nagyon tetszik ez a pick. Terrell tavaly is a liga egyik legjobb cornere volt, mellé egy másik elit tehetség a posztra évekig megalapozhatja a Falcons védelmét.

TRADE 1/9 Green Bay Packers (via Broncos)
Trevor Penning
OT, Northern Iowa

Packers adja: Aaron Rodgers
Broncos adja: 1/9 + 2/40 + 2023/1. + Jerry Jeudy + Noah Fant

Balázs: Sokásos év eleji Rodgers megy/marad kérdés. Mivel nagyobb esélyt abban látok, hogy maradni fog, az eladásával járó lehetőséget addig szerettem volna eljátszani, amíg nem lehetetlenítik el az következő napok/hetek hírei. Ebben a helyzetben Aaron köszöni, de távozna Green Bayből, így nem görgettem elé akadályt. Ellenben sikerült szerezni 3 db top50-es picket, egy kiemelkedő elkapót (jókor…) és egy tight endet is. Ezzel a move-val Davante Adams mellé megérkezett az a játékos, akit évek óta vártak a csapatnál és nekimegyek úgy a szezonnak, hogy meg szeretném nézni, mi rejtőzik Jordan Love-ban.

Love-nak egy évet adok, ezért ebben az egy évben kell mindent megtenni, hogy ne maradjon kérdés, mit is tudna vele elérni a csapat. Miután kapott egy remek elkapót és egy passzjátékban hasznos tight endet, hozok neki még egy tehetséges jobb oldali tackle-t. Penning a class talán legagresszívebb, legdominánsabb blokkolója. Love védelmében is komoly segítség lehet, de elsősorban azért jön, hogy az Aaron Jones + AJ Dillon duó előtt pusztítson. Ha elmegy Rodgers, Matt LaFleur vélhetően átállna egy a futójátékra épülő stratégiára (Shanahan vibe), amihez szükség lesz egy ilyen, sokszor az alattomosság határait feszegető játékosra a falban.

Patrik: Ha megszerezheted Aaron Rodgerst egy olyan csapatba, ami hat éve szenved irányítóválságban, akkor minden áron tedd meg. Még akkor is, ha már csak 3-4 év van Rodgersben, de ha ez az időszak Super Bowl álmokkal kecsegtet, akkor nincs kifogás, így örömmel cseréltem ki innen a Broncos helyében.

Dani: Első gondolatom: az igen, belehúztunk, gyerekek. Második gondolatom: remélem Rodgers még vár egy kicsit a döntésével és nem kell innentől újracsinálni a mockot – vagy nem teszi nagyon gyorsan okafogyottá.

Bálint: Patriknak annyira felpiszkálta az agyát a Panthers csere, hogy muszáj volt valami vadabb dologgal jelentkeznie. Sikerült. Tetszik!

1/10 New York Jets
Garrett Wilson
WR, Ohio State

Balázs: A class legjobb elkapója nálam nem Wilson. Azonban Jameson Williams biztos, hogy nem lenne bevethető a felkészülési időszakban, sőt talán az év első meccseit is ki kell majd hagynia még az ACL szakadásból való felépülése miatt. Bár elmondása szerint jól halad a rehabilitációja. Végülis azért döntöttem Wilson mellett, mert olyan elkapót szerettem volna, aki a training camp első napjától Zach Wilson rendelkezésére áll. Idén ki kell derüljön Wilsonról, hogy valóban meg van-e benne az a játék, amiért 1/2-re kiválasztották. Ehhez kap egy nagyon pontos route futó, mélységi játékba is bevonható, kiemelkedő elkapót. Nincs egzakt sorrend a WR-ek között idén, el tudom fogadni, ha valaki másnál más elkapó jött volna, de hogy WR-re szükség van, az biztos.

TRADE 1/11 Seattle Seahawks (via Commanders)
Matt Corrall
QB, Ole Miss

Seahawks adja: Russell Wilson + Tyler Lockett
Commanders adja: 1/11 + 2023/1. + Chase Young

Patrik: Bár egy franchise irányítótól nem akar megszabadulni egyetlen csapat sem, de a Wilson-Seahawks kapcsolat annyira megfáradt és annyira nem látni az előrelépést, hogy muszáj kezdeni valamit a helyzettel. A Commanders ajánlata elég erős volt, mert nem csak pickeket, de egy olyan fiatal védőt is kínáltak, aki a jövő seattle-i védelmének a vezére lehet. Az idei választással pedig ki is lehet húzni egy magas potenciállal rendelkező irányítót. Corral pont abban jó, amiben Wilson kevésbé volt használható. Megdobja a gyors, rövid labdákat, jól olvassa az RPO játékokat és meg is tudja futni a fontos szituációkat. Nem hibátlan prospect koránt sem, de meg lehet próbálni építkezni rá.

Balázs: A hírek szerint a Washington mindent megtesz, hogy irányítót hozzon a fővárosba. Nagyon jó döntésnek gondolom ezt Riveráéktól, így ezeknek megfelelően érdeklődtem körbe a ligát én is. Wilsonon kívül opció volt még Rodgers és Cousins is. Végül nem lett olcsó az irányító, a jövő évi első kört meg szerettem volna tartani, de Lockettel együtt úgy érzem megkaptam azt a csomagot, amivel eredményes lehet a csapat. Chase Young persze egy generációs tehetség, de kérdezzük meg Aaron Donald vagy Von Miller mire ment, amikor nem volt egy rendes irányítója a csapatnak. A védőfal így is egy korrekt sor maradhat és megjött az az irányító, akivel akár az NFC első helye sem elképzelhetetlen. Wilson gyengébb évet hozott le 2021-ben, de nem egy szezon alapján írok le egy top5-ös QB-t és teszem hozzá, ha nem lett volna ilyen a szezonja, vélhetően nem vagy csak még drágábban lehetne cserélni érte. (Bár sajnos így is elég valószínű, hogy marad majd Észak-Nyugaton.)

Dani: Wilsonért én is ajánlottam az Eaglesszel egy csomagot (két idei első + jövő évi első + Hurts for Wilson + Metcalf). De ezt a világ sosem tudja meg, bízunk Hurtsben!

Bálint: Wilsonért nekem is az Eagles csomagja tetszene ebben a mockban és a való életben is. Szerintem óriási lépés lenne a csapatnak, ha sikerülne ezt a három elsőkörös cetlit úgy forgatnia, hogy Wilson kikössön náluk. Itt most ez nem jött össze, na majd az áprilisi játékosbörze előtt!

1/12 Minnesota Vikings
Travon Walker
Edge, Georgia

Dani: Cousinsért kaptam egy első körös ajánlatot és komolyan fontolóra is vettem (amit sosem tud meg a világ, bízunk Cousinsban!), de aztán a partner más irányba mozgott. Így viszont a védelemre kell rámenni, a CB és az Edge rusher jöhet szóba. Így Walker az emberem, aki tényleg minden képességgel rendelkezik ahhoz, hogy top pass rusher legyen, csak még egy kicsit tanítani kell – hasonlóan, mint Danielle Huntert annak idején.

1/13 Cleveland Browns
Treylon Burks
WR, Arkansas

Patrik: Amíg Mayfield helyett nem lehet elindulni mással, addig meg kell próbálni mindent alátenni. Burksre a legjobb szó a playmaker, akinek csak a kezébe kell juttatni a labdát és nagy játékokat csinál. Pont erre van szüksége a Brownsnak.

Dani: Noooo! Az Eaglesnél nagyon várták Burkst.

1/14 Baltimore Ravens
Derek Stingley Jr.
CB, LSU

Bálint: Semmi kétségem nincs Stingley-t illetően, nálam ő az osztály legjobb cornerbackje, top5-ös védője, nem nagyon kellett sokat gondolkodnom, hogy itt mit döntsek. Ez egy óriási fogás lesz a Ravensnek, ezzel a pickkel egy komoly lyukat foltoznak be, és nem csak rövid, hanem hosszútávon is. A sémában nem várunk túl nagy változást Macdonald vezetése alatt, maradhat az agresszív felfogás, amibe jól fog illeni Stingley és az ő játékstílusa.

Dani: Én fáztam Stingley-től, de óriásit foghat vele a Ravens.

1/15 Carolina Panthers (via Eagles via Dolphins)
Bernhard Raimann
OT, Central Michigan

Bálint: Az egyetlen célom az volt a Panthersszel, hogy a falba sikerüljön valakit húzni, ami sikerült is, de lehet, hogy nem ez a hátra csere volt a legjobb üzlet ebben a mock draftban – sőt. Az eredeti helyen Cross nem tetszett, utána pedig jött az egetrengető Packers csere, amivel Penninget is lehúzhattam a boardról, kezdtem kicsit pánikolni, hogy kompetens tackle nélkül maradok. De az osztrák fenomén még ezen a ponton ott ült, és bár kicsit vacilláltam, mert drágának tartottam ezt az árat, de végül a rajongásom és a Combine-on mutatott atletikussága elragadott magával. Az irányítóvitához pedig úgy álltam hozzá, hogy jelenleg a csapatnak komolyabb gondjai is vannak, minthogy mindenáron befektessenek egy olyan QB-ba, aki reális eséllyel jövőre egy másik vezetőedző és támadókoordinátor kezei alatt fog dolgozni. Ezzel az iránnyal én várnék 2023-ig, amikor egy ígéretesebbnek gondolt class tagjai fognak jelentkezni a játékosbörzére.

Dani: Irányítókat leszámítva ez az első igazán meglepő, mondhatjuk reach húzás az én szememben.

1/16 Philadelphia Eagles (via Colts)
Drake London
WR, USC

Dani: Burkst akartam itt nagyon, de Patrik lecsapott rá a Brownsszal. Nagyon kell egy fizikális, nagydarab elkapó ebbe a csapatba, London pedig pont ezt hozza a ligába.

Balázs: Picit én félek a sebessége miatt, jó lett volna látni az esetében, hogy mit fut a combine-on. Drukkolok neki, hogy ne legyen egy J. J. Arcega-Whiteside 2.0, mert a kevés tehetséges, hagyományos felépítésű elkapók egyike.

1/17 Los Angeles Chargers
Jordan Davis
iDL, Georgia

Dani: Nemrég arról beszélgettünk, hogy Davisnek mi lehet az értéke, mint csak futás elleni védő. Aztán felrobbantotta a Combine-t és a valaha volt legatletikusabb védő lett, szóval amellett, hogy a futást fixen magas szinten öli, lehet benne lehetőség többre is. A Chargersnek már az előbbi miatt is határeset megéri itt draftolni, főleg a védelmi rendszer miatt (two high safety-s felállások, könnyű boxok, futásvédekezésre kevés erőforrás áldozása), mert kvázi ellophat egy lyukat a támadóktól és így eggyel több embert lehet hátul hagyni coverage-ben. Ha pedig tényleg pass rushban is hasznos lesz, akkor lehet egy Vita Vea szintű játékos, arra meg simán megéri az első kör közepe – nem lepne meg, ha már nem lenne itt benn a való életben.

Balázs: A combine remek lett, de sajnos olyan méredzkedés nincs, ahol 60 percen keresztül kell egy futópadon mozogni. Ha ki tudják valahogy deríteni, hogy Davis 20-30 snapeknél többre is pályára küldhető, még magasabb pick sem elképzelhetetlen érte, de addig ez egy komoly kérdőjel továbbra is a feje felett.

1/18 New Orleans Saints
Jameson Williams
WR, Alabama

Balázs: A jetses választás ellentéte. Elkapó nagyon kellene, de a Saints bőven ráér kivárni, amíg Williams felépül. Ha az újonc éve felén nem lesz bevethető, akkor se vesztett semmit a New Orleans. Ellenben utána, és főleg 2023-ra övék az idei class legtehetségesebb elkapója.

1/19 Philadelphia Eagles
David Ojabo
Edge, Michigan

Dani: Meg voltam lőve Ojabo és Jermaine Johnson közt, nem igazán tudtam dönteni köztük, szóval ha valaki JJ-t preferálja, áldásom rá is. Az viszont biztos, hogy kelleni fog egy pass rusher az első körben idén.

1/20 Pittsburgh Steelers
Tyler Linderbaum
C, Iowa

Bálint: Abban gondolkodtam, hogy nem 2022 lesz az az év, amikor az egész divíziót lelépi a Steelers, egy újjáépítést kell elkezdeni, ami úgy indul, hogy a drafton az elérhető legjobb játékost húzzák ki. Ebben a magasságban Linderbaum pedig az, aki első évében olyan hozzáadott értékkel bírhat, mint tette azt Humphrey a Chiefsben. Persze, vannak még mély lyukak ebben a csapatban, de ha ki akarnak lábalni a jelenlegi helyzetből, akkor nem rövidtávon, hanem több évben kell gondolkodniuk. 1/20-ra pedig nem tetszett már egyik QB sem, sokkal inkább 2/52-re, esetlegesen egy kisebb mozgás árán a top50-ben kihúzva Carson Strongot, aki szintén nem azonnali megoldás, sokkal inkább egy nagyon izgalmas projekt.

Dani: Majd jól feladogathatja a labdát Mason Rudolph-nak. Amúgy meglepett, hogy még itt benn volt, bár ha nem megy ki valamelyik New York-inál (ami meg szerintem korai lenne), akkor végülis itt lesz még.

TRADE 1/21 Tennessee Titans (via Patriots)
Nakobe Dean
LB, Georgia

Ellenérték: 1/26 + 2023/3. kör

Patrik: A Titans védelme nagyon pofás volt egész évben. Egyetlen igazán gyenge pontja volt az egységnek és az a linebacker sor. Ha ide érkezik egy vezér, akkor ez egy top10-es, de lehet top5-ös egység lehet. Dean ráadásul nem csak stabilitást, de hatalmas sebességet is hozna.

Balázs: Legyen némi valóságalapja is a mocknak. Belichick lecserél.

1/22 Las Vegas Raiders
Chris Olave
WR, Ohio State

Balázs: Ruggs elvesztése után nagyon meg lett lőve ez az offense. Hiányzott belőle a mélységi játék, az a fenyegetés, amivel Carr a liga legjobb irányítója volt a szezon első felében a távoli átadásoknál. Olave bebizonyította a combine-on, hogy a sebessége megvan, akinek pedig ez még kevés, nézze meg az Ohio State vertikális passzjátékát.

1/23 Arizona Cardinals
Zion Johnson
G, Boston College

Dani: Volt még előtte pár játékos a boardomon, de vagy olyan posztra, ahol hosszabb távon is megvan a Cardinals, vagy olyan játékos, aki nem annyira illik a védelmi rendszerbe, szóval inkább a támadófalba húztam, mert guardban elég cudarul áll az egység, főleg ha Pugh a kivágás sorsára jut. Zion pedig egy baromi jó és atletikus prospect.

1/24 Dallas Cowboys
Jermaine Johnson
Edge, Florida State

Bálint: Olave és Johnson volt a célkeresztemben, de felcserélni egyáltalán nem szerettem volna, ráadásul azzal számoltam, hogy Dani a Cardinalshoz megpróbál edge-be húzni, ami adta volna magát, de nem tetszett neki Johnson profilja a csapathoz. Így maradt a BPA-zás és a needre való húzás legszűkebb keresztmetszete Johnsonnal, akit ha összehasonlítunk a jelenleg kereten biztos helyet elfoglaló passzsiettetőkkel (Lawrence-t most ne vegyük annak), akkor azonnali segítséget nyújthat már az első napon.

Dani: A kör egyik nagy stealje lehet.

1/25 Buffalo Bills
Andrew Booth Jr.
CB, Clemson

Bálint: Itt nem csak a saját, hanem Beane fejével is szerettem volna gondolkozni, és három opció közül választani: belső támadófal, elkapó és cornerback. Az elsőt ki lehet zárni, az nem a Bills stílusa, hogy az első körben guard vagy center poszton erősít. A második lehetőséggel az volt a bajom, hogy itt már nem volt bent egyetlen olyan elkapó sem, akit jó értéken gondoltam volna, még Dotson sem, aki az esetlegesen távozó Beasley helyére hamar bekerülhet. Így maradt a cornerback poszt és nagyon elégedett voltam, hogy a class egyik legjobb atlétáját a poszton még nem húzta ki senki. Ez itt megint csak egy tökéletes választásnak tűnik, egy nagy needre érkező, értéken lévő játékos egy olyan védelembe, amin túl sokat nem kell csiszolni, hogy elithez közeli maradhasson.

Balázs: Ennyire a kör végén nagyon nagy találat lehet. Bár nálam is Gardner a class legjobb cornere, (Stingley pozícióját belőni nehéz) de nem gondolok ekkora szakadékot közte és Booth között mint ami most itt kialakult.

Patrik: Én egyre biztosabb vagyok benne, hogy a helyében elkapót szeretnék húzni, de az is igaz, hogy Booth ezen a ponton nagyon jó értékkel bír, az igazán csemege elkapók pedig már kimentek.

1/26 New England Patriots (via Titans)
Devin Lloyd
LB, Utah

Balázs: Talán már unalmas is a pick. Gondolkoztam Dexton Hill nickel CB-be való pickelésén, de a linebacker sor égetőbb. Van Noy-t kivágta a csapat, Hightower és Bentley pedig FA-k lettek. Hátracsere után azonban elfogadtam a szokásos forgatókönyvet.

1/27 Tampa Bay Buccaneers
Sam Howell
QB, North Carolina

Patrik: Ha van igazán csapat fit játékos az idei drafton, akkor az Howell a Buccaneersheez. Igazi nagy bombák, gunslinger mentalitás. Brady után nagy kontraszt lenne és Howell nem egy kész játékos, de abban a csoportban még vele is lenne keresnivalója a csapatnak.

Dani: Pedig nagyon kínáltam Wentzet a Bucshoz… illene az offense-be, de amúgy Howell is, a legjobban az idei classból.

1/28 Green Bay Packers
Devonte Wyatt
iDL, Georgia

Balázs: Az offense kész: van két remek elkapó, egy elkapó TE, a fal tele és két remek futó. Persze egy QB még kéne, de azt majd jövőre… Így jön a másik nagy hiányposztra egy ember. Kenny Clark évek óta ligaátlag alatti srácokkal játszik 1-1 rövidtávú fellángolástól eltekintve. Wyatt tökéletes fit lenne a Packersbe 3tech posztra Kenny mellé. Egyedüli dolog, ami nem tetszik, hogy már 24 éves és a Packers szinte mindig csak nagyon fiatal játékosokat választ ki. Ettől eltekintve remek húzásnak gondolnám.

Dani: Bírom Wyattet, jobban mint bármelyik bent maradt támadót, de nem arról volt szó, hogy mindent meg kell adni Love-nak? (Balázs: Ezen a ponton már megvan mindene, hogy kiderüljön róla, hogy alkalmatlan irányító.)

TRADE 1/29 New York Jets (via Dolphins via 49ers)
Kaiir Elam
CB, Florida

Ellenérték: 2/35 + 2023/3.kör

Balázs: A pass rush egység ugrásszerű javulása sokat segít, de mit sem ér, ha az elkapók folyton üresek. Legalább annyira kellene a Jetsnek egy remek corner, mint amennyire pass rusher. A Jets 2. körös pickje előtt több olyan csapat is volt, akiknél opció lehet a corner (Chiefs, Lions kétszer, Bengals) nem akartam megkockáztatni, hogy az utolsó megfelelő felépítésű és képzésű corner is kimenjen.

Patrik: Akiket szívesen húztam volna a Miamival, azok mind elkeltek, itt pedig már sok hasonló képességű játékos van, így valaki a kiszemeltek közül a második kör elején is ott lesz.

Dani: Szerintem ő bent lett volna a második elején is.

1/30 Kansas City Chiefs
Jahan Dotson
WR, Penn State

Patrik: Egy harmadik számú elkapó úgy hiányzik ebből a csapatból mint egy falat kenyér. Dotson nem csak jól egészíti ki Hillt, de egy nagyon alulértékelt possession receiver is.

Dani: Christian Watsont a népnek! Középen elég túltelített lesz a Chiefs Dotsonnal.

1/31 Cincinnati Bengals
Kenyon Green
G, Texas A&M

Balázs: Igen, támadófalember jött, kérem haladjon tovább, nincs itt semmi látnivaló. Centeren kívül mindent játszott Green az Aggiesnél miután már freshman évében kezdő volt. Így akár lehet a Bengalsnál is RT vagy bármelyik oldalon guard – ahova elsősorban húztam. Futásblokkolóként kiemelkedő elsősorban, de nem féltem a passz szituációknál sem, megvan a fürgesége a snap után és a kézhasználata is jó, hogy első naptól emelje a fal színvonalát.

1/32 Detroit Lions (via Rams)
George Karlaftis
Edge, Purdue

Bálint: Ezen a helyen Karlaftis egy óriási ajándék, még akkor is, ha sokan úgy vannak vele, hogy megfoghatatlan, milyen frontban és milyen poszton játsszon. 5-ös és 7-es technikán is egyaránt megfelelő lesz a Lions falában, azt pedig nála is fel lehet hozni, hogy a mentalitását tekintve egy tökéletes választás, nagyon jó vezér lesz. 1/32-n BPA-zni pedig egy olyan luxus, amit most vidáman élhet meg a michigani alakulat.

Dani: Bálint lerabolgatta a csúszó edge rushereket, szép.

Balázs: Meglepett, hogy bent volt még itt, az első kör legnagyobb stealje?

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!