Connect with us

Draft

FK! Mock Draft a Combine után

Az NFL Scouting Combine minden évben kicsit átírja a draft boardokat, egyesek felfelé, mások lefelé lépdelnek a sorrendekben, úgyhogy ezt követően mindig érdemes egy újabb mock draftot összehozni. Majd a szabadügynökpiac nyilván sok mindent megváltoztat még, de a két esemény közti héten megint eljátszottunk a gondolattal, hogyan néz majd ki április végén a draft. 

Nem a legegyszerűbb mockkal jelentkezünk most, ahol egy valaki összerak egy teljes kört, hanem négyen feszültünk neki a feladatnak, ráadásul inkább olyan szemlélettel, hogy mi mit csinálnánk a csapatok helyében. A franchise-okat egy mini drafttal osztottuk fel, azaz egymás után haladva húztuk ki, melyik csapatoknak akarunk a general managerei lenni. Mindig annak a szerkesztőnek a kommentjét olvashatjátok először az adott picknél, aki irányította a csapatot, utána pedig mindenkinek volt lehetősége véleményezni a választást. Ha trade-re került sor, akkor a lecserélő csapat GM-e volt a második hozzászóló. És voltak bizony trade-ek, nem is kicsik!

1/1 Jacksonville Jaguars
Ikem Ekwonu
OT, NC State

Dani: Szerintem a támadófalat kellene erősítenie a Jaguarsnak a pass rush helyet (azt se ártana persze), és Ekwonuban én nagyobb potenciált látok, mint Nealben, aki egyébként továbbra is favorit az 1/1-re a fogadóirodák többségénél.

1/2 Detroit Lions
Malik Willis
QB, Liberty

Bálint: Úgy voltam vele, hogy már az elején fontos észben tartani, hogy nem szabad túl komolyan venni magunkat, ezért jöhet itt valami meglepőbb. A Lions egyértelműen ott van azon a piacon, ahol a csapatok irányítót keresnek a hosszútávú boldogulás reményében és az 1/2-vel meg is adatik a lehetőség, hogy egy teljesen új irányba induljanak el ezen a poszton. Willis nem ér top5-ös választást, közel sem egy kész irányító, de ha van QB a classban, aki már az első héten tud kínálni valamit, amiért igazán rajongani lehet, az ő. Ettől függetlenül, nem első napos kezdőként kell rá tekinteni, de vele egy olyan jövőbe lehet vágni, ami sok izgalmat tartogat – egy olyan városnak, ahol nincsenek ehhez hozzászokva. Jelenleg pedig ez kell, valaki aki teljesen fel tudja rázni ezt a csapatot, amellett, hogy karaktere illik abba az épülő kultúrába, amit Dan Campbellék képviselnek.

Dani: Na ez alaposan meglepett, nálam itt már be van írva Hutchinson a valóságban ceruzával, de Bálint beröffentette a mókát. Pedig volt olyan tervem, hogy Eaglesszel felmegyek a Falcons helyére Willisért, ha eddig nem megy ki, de ez gyorsan dugába dőlt. De ezt a világ sosem tudja meg, bízunk Hurtsben!

Patrik: Willis értéke folyamatosan megy fel az elmúlt hetekben, így nem meglepő hogy ő az első irányító, de hogy a Lions választotta ki 1/2-n, az eléggé. Azonban ha valakibe ebben a classban bele lehet képzelni a jövő sztárját, akkor az abszolút Willis.

Balázs: Egy irányítóban sem látom idén, hogy top10-es picket érjen. Ráadásul a Lions még csak óriási kényszerben sincs, hiszen még egy évre Goffal is elmenedzselnek egy szezont. Így eléggé meglepett ez a pick.

1/3 Houston Texans
Evan Neal
OT, Alabama

Bálint: Ennél a picknél az volt a filozófiám, hogy bár ott van Tunsil a csapatban, de én nem számolok vele, hogy 2023-ban is rosteren lesz. Kell egy stabil támadófal a jövőben, aminek alappillére lesz az Alabama egykori sztárja, jelenleg a Texansnál ebbe az irányba akartam menni. Nem feltétlen BPA, mert ott van Hutchinson és Thibodeaux is, de először a támadóoldalon akartam operálni, és ha esetleg sikerül értékesíteni Tunsilt egy csere útján, akkor lehet mozogni a labda túloldalára is – akár még egy magas pickkel.

Balázs: Kevés poszton van meg a Texans, de az LT pont ilyen. Nem nagyon értettem így a dolgot. Kicsit hasonló az érzésem mint tavaly a Lions – Sewell pick kapcsán. Végső soron jól sült el, mert az idény eleje után már kifejezetten jól nézett ki Sewell a jobb oldalon, de picit pazarló a pick. Persze itt alapvetően belefér, Millst nézzék meg egy évig mit tud, ő pedig örülni fog egy remek támadófalembernek, aki 1-1 éven belül akár Tunsil helyét is átveheti.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!