Connect with us

Hír

Nem emelnek vádat Deshaun Watson ellen

Alighanem az elmúlt egy év egyik legsikeresebb napján van túl Deshaun Watson, ugyanis pénteken hivatalossá vált, hogy nem emelnek ellene vádat szexuális zaklatás miatt. A bűnügyi rész tehát lezárult, börtönbe már biztosan nem kerül, így pedig felpöröghet a piaca is – be is jelentette, hogy készen áll ismét pályára lépni.

Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy véget ért a történet. Watson számára jogi szempontból a bűnügyi eljárás volt kisebb akadály: a szexuális indíttatású eseteknél nagyon komoly bizonyítékok kellenek ahhoz, hogy valakit bűnösnek ítéljenek. Ezért nem is emeltek ellene végül vádat, ami nem jelenti azt, hogy Watson ártatlan, csak azt, hogy nem tudják rábizonyítani. Szemtanúk vagy tárgyi bizonyítékok nélkül ugyanis ez mindössze két ember kölcsönös vádaskodása, amivel a bíróságok nem tudnak mit kezdeni.

Ezért is indítottak Watson állítólagos áldozatai polgári pert az irányító ellen, amit a pénteki ítélet egyáltalán nem befolyásol és amit a QB még mindig elveszíthet. A polgári pereknél hozott ítéletekhez ugyanis nem kell mindent eldöntő bizonyíték, elég annyi, hogy inkább valószínűnek tűnjön a bűntett elkövetése, mint nem.

Akármi is legyen a polgári per végkimenetele, ez már túl sok mindent nem befolyásol NFL-szempontból. Watson jó eséllyel mindenképp kap egy 4-6-8 meccses eltiltást (a teljes szezonos nem tűnik valószínűnek, mivel tanúvallomásokon kívül nincs semmi kézzelfogható ellene), mert ilyen helyzetbe hozta magát és rossz fényt vetett a ligára, de ennyi.

A csapatok számára a bűnügyi rész volt a nagy akadály, a polgári perekkel együtt tudnak élni állítólag, így most felpöröghet a piaca. Kimberley Martin információi szerint a Panthers, a Seahawks, a Saints, a Browns és a Steelers monitorozta leginkább az eseményeket, az Eagles érdeklődése pedig az utóbbi időben alább hagyott. Watsonnak úgynevezett no-trade clause van a szerződésében, tehát nemet mondhat bármilyen cserére, azaz eldöntheti, hová szeretne menni az érdeklődők közül. Elmondása szerint szeretne jó védelmet, jó támadófalat és jó edzőket – hogy ezt együtt hol kapja meg, az jó kérdés.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!