Connect with us

Hír

Nem emelnek vádat Deshaun Watson ellen

Alighanem az elmúlt egy év egyik legsikeresebb napján van túl Deshaun Watson, ugyanis pénteken hivatalossá vált, hogy nem emelnek ellene vádat szexuális zaklatás miatt. A bűnügyi rész tehát lezárult, börtönbe már biztosan nem kerül, így pedig felpöröghet a piaca is – be is jelentette, hogy készen áll ismét pályára lépni.

Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy véget ért a történet. Watson számára jogi szempontból a bűnügyi eljárás volt kisebb akadály: a szexuális indíttatású eseteknél nagyon komoly bizonyítékok kellenek ahhoz, hogy valakit bűnösnek ítéljenek. Ezért nem is emeltek ellene végül vádat, ami nem jelenti azt, hogy Watson ártatlan, csak azt, hogy nem tudják rábizonyítani. Szemtanúk vagy tárgyi bizonyítékok nélkül ugyanis ez mindössze két ember kölcsönös vádaskodása, amivel a bíróságok nem tudnak mit kezdeni.

Ezért is indítottak Watson állítólagos áldozatai polgári pert az irányító ellen, amit a pénteki ítélet egyáltalán nem befolyásol és amit a QB még mindig elveszíthet. A polgári pereknél hozott ítéletekhez ugyanis nem kell mindent eldöntő bizonyíték, elég annyi, hogy inkább valószínűnek tűnjön a bűntett elkövetése, mint nem.

Akármi is legyen a polgári per végkimenetele, ez már túl sok mindent nem befolyásol NFL-szempontból. Watson jó eséllyel mindenképp kap egy 4-6-8 meccses eltiltást (a teljes szezonos nem tűnik valószínűnek, mivel tanúvallomásokon kívül nincs semmi kézzelfogható ellene), mert ilyen helyzetbe hozta magát és rossz fényt vetett a ligára, de ennyi.

A csapatok számára a bűnügyi rész volt a nagy akadály, a polgári perekkel együtt tudnak élni állítólag, így most felpöröghet a piaca. Kimberley Martin információi szerint a Panthers, a Seahawks, a Saints, a Browns és a Steelers monitorozta leginkább az eseményeket, az Eagles érdeklődése pedig az utóbbi időben alább hagyott. Watsonnak úgynevezett no-trade clause van a szerződésében, tehát nemet mondhat bármilyen cserére, azaz eldöntheti, hová szeretne menni az érdeklődők közül. Elmondása szerint szeretne jó védelmet, jó támadófalat és jó edzőket – hogy ezt együtt hol kapja meg, az jó kérdés.

19 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
DrBaji Mihály
DrBaji Mihály
2022-03-12 06:47

Kíváncsi leszek a büntetés mértékére az NFL részéről, ha 1.500 USD fogadás egy év eltiltást, az inkább tudta, mint nem 4 mérkőzést jelentett…

Sestertius
Sestertius
Reply to  DrBaji Mihály
2022-03-12 06:54

Ez az ‘inkább dugta mint nem’ ügy lesz

Staten Island
Staten Island
Reply to  DrBaji Mihály
2022-03-12 07:18

Hát igen, az SMS-ek meg csak úgy maguktól kitörlődtek..

Tizenkettes
Tizenkettes
2022-03-12 13:55

Teljesen elcseszett ez az amerikai jog. Ha büntetőeljárás indul, de nem tudják bizonyítani az állítást, akkor “átváltanak” polgári eljárásra, mert ott lényegében elég a “kevesebb” bizonyíték (sőt, a valószínűség is)… Ezek szerint tehát előfordulhat, hogy a büntetőeljárásban nem tudja bizonyítani az illető, amit állít, és így rágalmazás miatt a megvádolt akár fel is jelentheti, és a rágalmazót el is ítélhetik? És ha időközben felperesként megnyeri a polgári pert a “valószínűbb, hogy így volt, mint hogy nem úgy volt” alapján, és így kártérítést kap, akkor lesz egy rágalmazás miatt elítélt személy, aki kártérítésre lesz jogosult, meg a rágalmazás sértettje, akinek mégis kártérítést kell fizetnie?

Vicces, hogy a bizonyítékok tekintetében egy adott jogrendszeren belül különbségeket állapítanak meg a bizonyított/nem bizonyított kategória között. Mintha lenne egy meccs, amit ténylegesen megnyer X csapat, és elveszít Y, de lenne egy “másik” értékelés, ami szerint tkp. Y nyert, mert ha Y-nak nem lett volna annyi hiányzója, akkor X-nek esélye sem lett volna…

Ha a polgári ügyben megállapítják Watson felelősségét, akkor hiába nem indult ellene büntetőeljárás, mégis olyan az ügy végkicsengése, mintha bűncselekmény elkövetése miatt ítélték volna el.

pritek
pritek
2022-03-12 12:51

22 szexualis zaklatasos polgari perrel egyutt tudnak elni a csapatok? Engem ez sem feszelyezne kevesbe mint a vadeskudtszek. Es most nem a velemenyem miatt, hanem amig a vadeskudtszek kurva lassu, ezeknek a pereknek a kimenetele total lutri. Bar a megegyezesre van esely, de azt meg nem akar ha jol tudom. Ha meg kiegyezik, az alap matek miatt, akkor meg szerintem tuti elmeszelik egy szezonra.

László
László
2022-03-12 10:17

Ha én lennék az ügyész a Legfelsőbb Bíróságig elvinném az ügyet, nem ártana rendesen körbejárni ezt még.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2022-03-12 08:34

Heréljék ki,aztán majd lenyugszik.A hangja már nem lesz magasabb.

csak ezt ne
csak ezt ne
2022-03-12 08:30

Az ha nem tudják bizonyítani, hogy bűnös akkor ártatlan az egy alapelv. Úgyhogy de ártatlan. Aztán, hogy a polgári perben mi lesz az egy anyagi kérdés. Az meg hogy majd mi jön ki Godell fejéből az még egy talány.

Tamás
Tamás
2022-03-12 07:23

Nem tudom, hogy milyen büntetést lehet kapni egy polgári peres ügyben az USA-BAN. De az, hogy nem kell bizonyítani elég csak az, hogy elég annyi, hogy inkább valószínűnek tűnjön a bűntett elkövetése, mint nem, az a vicc kategória.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  Tamás
2022-03-12 14:12

Ha egy kisfiút szexuálisan molesztál az apja,azt sem nagyon lehet bizonyítani.Vicces,nem?

Tamás
Tamás
Reply to  Tibor Cseh
2022-03-12 16:45

Az én írásom a valószínűleg elkövetett bűntettre irányult. Ennyi erővel mindenki indíthatna folyamatosan polgári pert az USA-ban.

Staten Island
Staten Island
2022-03-12 07:16

Nem hiszem, hogy csak ők érdeklődnek, sztem a Tampa, Fins, Jets, Giants, Vikings is megereszt egy telefont. Esélyes, hogy átmegy az NFC-be.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Staten Island
2022-03-12 07:29

Szerencsére a Vikingst Watson kizárta…

chester
chester
Reply to  Fetyke
2022-03-12 11:52

Ennek én is örülök

Staten Island
Staten Island
Reply to  Fetyke
2022-03-12 07:39

Nem tudom ezt mikor mondta, de azóta újra osztották a kártyákat. Sztem az esélyesek közt vagytok, bár inkább a Tampára tennék most, tekintve a védelmet és a támadófalat. A német szurkolók örülnének neki.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Staten Island
2022-03-12 07:43

” Elmondása szerint szeretne jó védelmet, jó támadófalat…”

Benne van a cikkben.

Staten Island
Staten Island
Reply to  Fetyke
2022-03-12 08:14

Nem tudtam, hogy a jó védelmet ekkora fikciónak tartod :) Az általa kért feltételeket szinte sehol nem kapja meg, Saints no lóvé, Browns AFC, maradt a Tampa. Sztem nem kell amúgy neki jó támadófal, scrambler irányító, elég neki egy átlagos fal.

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Staten Island
2022-03-12 20:41

Persze,mert a mintadiák Trask helyett pont egy balhés kokeró kéne tampába a féreg pótlására…

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2022-03-16 11:40

Szóval a polgári per arról fog szólni, hogy kinek mennyit akar fizetni peren kívül. Amúgy meg megdumálják az NFL-lel, hogy pontosan 1 szezonnyit kell kihagynia és az pont le is telt. Az örömlányokat pedig mindig ki kell fizetni.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x