Connect with us

Érdekességek

A 49ersnek nem kell megvárnia Jimmy Garoppolo gyógyulását ahhoz, hogy kivágja

Jimmy Garoppolo vállát meg kellett műteni és a friss riportok szerint csak az edzőtábor környékén lesz ismét 100 százalékos. Ugyanakkor nem kizárt, hogy a 49ersnek hamarabb lenne szüksége a kivágásával/elcserélésével felszabaduló 25 millió dollárra, de ha egy trade nem jön össze, akkor csak a cut marad – de a csapatnak nem kell aggódni, nyugodtan elküldheti az irányítót akkor is, ha sérült.

Logan Ryan bepanaszolta a Giantset

Korábban írtunk arról, hogy Logan Ryan bepanaszolta a Giantset, mert a csapat úgy vágta ki, hogy közben nem fizette ki neki a sérülés esetére garantált tartalmakat. Ez némileg kellemetlen helyzetbe hozta a gárdát, mert emiatt a fizetési plafon 1,2 millió dollárral nőtt és csak akkor lehet felszabadítani ezt az összeget, ha sikerül bizonyítani, hogy a védő nem volt sérült a kivágása pillanatában.

Garoppolo esete viszont más. Az ő szerződésében nincsenek sérülés esetén garantálttá váló tartalmak, a 49ers akkor küldheti el, amikor akarja. Persze az NFL szabályzata ilyen eseteknél kimondja, hogy az adott játékosnak jár a táppénz, ha úgy küldik el, hogy közben sérült (ez a PFT információ szerint maximum 2 millió dollár), de ezt csak akkor kell kifizetni, ha a játékos nem talál magának új csapatot. Amennyiben Garoppolo a kivágása után átmegy a fizikai felmérőkön és aláír valahová, onnantól kezdve a 49ersnek még ezt a maximum 2 millió dollárt sem kell kifizetnie és elkönyvelnie a fizetési plafonban.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!