Connect with us

Érdekességek

Mike Gesicki drágább lehet a Dolphinsnak, mint ahogy a csapat gondolta

Mike Gesickire korábban franchise taget tett Dolphins, ami tegy teljesen érthető lépés volt, ugyanis mindössze 10,9 millió dollár a tight end tag. Ugyanakkor a támadó ügynöke fontolgatja, hogy fellebbez a döntés ellen és megpróbál kierőszakolni egy elkapó taget (via ESPN).

A posztokkal való játék nagyon gyakori a franchise tageknél. Korábban leginkább a pass rusherek esetében jött ez elő, ugyanis a csapatok szerettek a hivatalosan OLB poszton játszó edge rushereknek linebacker taget adni, ami pár millió dollárral olcsóbb szokott lenni (tavaly például 1,3 millió dollár volt a különbség, igaz idén már az LB tag volt a drágább). Most a Dolphins is ezt csinálta Mike Gesickivel.

Alapvetően Gesicki egy tight end, viszont nem úgy használják. Az NFL-ben minden posztnak megvan a saját pozíciója a felállásoknál, és ha a tight end kimegy a szélre, akkor hivatalosan elkapóként áll fel – ha ezt vesszük figyelembe, akkor Gesicki egy elkapó.

A 26 éves támadó tavaly mindössze 99 snapen indult TE pozícióból, miközben 453 alkalommal volt slot elkapó pozícióban és 252-szer állt fel a szélen. A 10,9 milliós tight end tag az esetében minimum megkérdőjelezhető és a snapszámai alapján a 18,4 millió dolláros elkapó taget kellene rátenni.

Jó eséllyel az ügynöke be is adja a fellebbezést, aminek a vége valószínűleg az lesz, hogy valahol félúton megegyeznek a felek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!