Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Chris Olave

A mély elkapóclass főleg kisebb termetű, de fürge, jó route runner elkapókból áll. Ennek a leírásnak az egyik tökéletes megtestesítője Chris Olave, aki már a tavalyi draftra is elsőkörös osztályzatokkal érkezett volna, de akkor még visszatért az egyetemi csapatához az Ohio State-re. A szezon első felében még úgy tűnt, hogy ez kiváló döntésnek bizonyult, de aztán felzárkóztak a többiek. Ettől függetlenül ha tisztán a játékát nézzük, akkor továbbra is egy stabil elsőkörös játékosról beszélünk.

Olave egész életében az atlétika királya volt. Középiskolásként az amerikai foci mellett tagja volt az atlétikai csapatnak, ahol főleg sprintszámokban jeleskedett, de sokáig úszott is. Kaliforniai srácként adta volna magát, hogy valamelyik helyi PAC12 csapathoz szerződik és annak ellenére, hogy hívta a UCLA, a Utah vagy a USC is, ő végül messze hazájától az Ohio State-re jelentkezett.

A telített elkapószekció miatt freshmanként többnyire csak epizódszerepeket kapott, illetve gyorsasága miatt a special teamben kapott nagyobb szerepet, de aztán sophomore-ként már 1000 yardos és több mint 10 touchdownos szezont rakott le az asztalra. Junior évében pedig a Covid által kettévágott szezon ellenére is az ország egyik legjobb elkapója volt, mindössze hét meccs alatt közel 800 yardot pakolt a közösbe. Nem véletlen, hogy az akkori mockok egyik stabil első körös képviselője volt.

Ő azonban a csonka szezon, az Ohio State elbukott elődöntője és a tavalyi erős elkapóhármas miatt úgy döntött visszamegy még egy évre, hátha jövőre ő lesz az elsőszámú elkapó a classban. Az idény egy pontján úgy tűnt, hogy ez nem is volt rossz döntés, az Ohio State fokozatosan javult fel, a passzjáték régen látott magasságokban járt. Aztán jött a Michigan elleni bukta, amivel elvesztették a reményt a bajnoki címre, az idény folyamán párhuzamosan pedig Olave mellett több elkapó is feltűnt a színen (például csapaton belül is), így pedig nem, hogy nem lett biztos elsőszámú a posztján, de még az sem elképzelhetetlen, hogy a top5-ben sem lesz benn az elkapók között.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!