Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Nakobe Dean

Az elmúlt időszakban elég sok magasan jegyzett linebacker prospect sült be a profik között, míg végre egy tavaly beváltotta a reményeket. Micah Parsons jött, látott és győzött, ez pedig visszaadta a csapatoknak a reményt, hogy igenis vannak jól képzett és all around linebackerek már egyetemi szinten is, akik az első pillanattól kezdve ki tudják segíteni a csapataikat. Az idei classban ha nincs is Parsons szintű tehetség, azért van két olyan név is, aki első körös grade-ekkel forog. Közülük is talán Nakobe Dean, a bajnok Georgia linebackere az érdekesebb.

Dean már fiatal korában is figyelemre méltó linebacker volt, középiskolásként megválasztották a terület legjobb linebackerének és az egyetemre már ötcsillagos, top20-as tehetségként érkezett. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, rengeteg nagy nevű egyetemről kapott ajánlatot, így válogathatott a jobbnál jobb programok között és ő végül a Georgiára bökött rá.

A Bulldogs tehetséges védelmében az első idényében még nem kapott túl sok lehetőséget, többnyire rotációs játékosként tekintettek rá, de amikor pályán volt, nem lehetett rá panasz. Termetéhez képest már akkor is agresszívan játszott, az edzői pedig éppen ezért egyre nagyobb szerepet szántak neki. 2020-ban már csaknem a snapek 70%-ában a pályán volt, 53 tackle-je mellé alig rontott. De az igazán nagy ugrást a tavalyi szezon hozta számára. A Georgia historikusan jó védelmének az egyik vezére lett, megkapta a legjobb linebackernek járó elismerést és bajnoki címet ünnepelhetett csapatával.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!