Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Derek Stingley Jr.

Az idei corner class, de talán az egész draft egyik legellentmondásosabb prospectje Derek Stingley Jr., aki freshman évében olyan lockdown corner tudott lenni, mint nagyon kevesen az egyetemi futball történetében. Sokáig úgy gondoltuk, hogy amikor kijön a draftra, akkor egyértelmű top3 pick lesz. Majd jött a következő év és elbizonytalanodtunk. Végül pedig az utolsó éve, ahol megsérült és teljes kételyekben hagyott minket. Ilyen egyetemi zárással pedig akár a top15-ből is kicsúszhat. Vagy mégse?

Derek Stingley Jr. egészen kicsi középiskolás kora óta nagyon tehetséges cornerbacknek számított. Sulijában 27 interceptiont szerzett, amivel az egész körzetben messze neki volt a legtöbb leszedett labdája és sok más diákkal szemben már ekkor látszott, hogy őt erre a feladatra teremtették. Ennek megfelelően öt csillagos tehetségként érkezett az egyetemi pályaválasztás elé, de nem csak öt csillagos tehetség volt, hanem egyenesen a class legjobbjának számított a rangsorok szerint. Ő egy helyi egyetemet, az LSU-t választotta és bekerülés után egyből meghódította a ligát.

Freshman szezonjában rögtön hat interceptiont szerzett, kevesebb mint 40%-os pontosságot engedett a felé szálló labdákból és nagyon fiatalon meghatározó tagja lett az akkor bajnoki címig menetelő LSU-nak. Mindenki arról beszélt, hogy ő az egyetemi futball egyik legnagyobb sztárja és potenciálja szerint 1/1-es lehet majd egykor. Aztán máshogy alakult a történet.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!