Connect with us

Szabadügynök

Végre kezdődhet a rebuildre készülés – Texans FA-értékelő

Hosszú várakozás után a Houston Texans elcserélte Deshaun Watsont, így végre hivatalosan is megkezdődhet a rebulid. Ez azonban messze nem lesz olyan könnyű, mint bárki gondolná. Hiába van elég jó drafttőkéje a csapatnak, kelleni fognak tapasztalt, megbízható játékosok, akik segítik az újakat is. Az idei szabadügynökpiacon nagy csodákat senki sem várt és hát legyünk őszinték, nem is történtek.

Watson távozásával nem csak draftcetlik, de egy kevés pénz is szabadult fel Houstonba, ellenben a franchise jelenleg egyáltalán nem vonzó senki számára. Nem csoda, hogy nagyobb nevekről nem is nagyon álmodozhat a gárda, sőt valószínűleg ők maguk sem tudják még merre induljanak el. Így veteránokban nem érdemes gondolkodniuk és sokat kereső sztárokban sem. Így maradt az a taktika mint tavaly, hogy megtartják az ígéretesen teljesítő embereiket, illetve hoznak pár kisebb-közepes nevet 1-2 éves szerződésekkel.

Watson távozásával két dolog vált biztossá. Az egyik, hogy az irányító poszt félig-meddig nyitott, mert bár jelenleg úgy tűnik a vezetőség adhat egy esélyt a tavaly draftolt és viszonylag jól teljesítő Davis Millsnek, de ha esélyük nyílik egy olyan prospect draftolására, akit magasan értékelnek, akkor őt kihúzhatják gond nélkül. A másik fontos okozati tényező a deal után, hogy akármilyen irányítóval is vágnak neki a szezonnak, stabilitást kell adni neki és a gárdának.

Mielőtt belevágtak a piacba, igazából nem sok módosítást végeztek a jelenlegi kereten. Egyedül Marcus Cannon jutott a nagyobb nevek közül a kivágás sorsára, ami részben volt csak meglepő. Én úgy gondolkodtam, hogy egy ilyen rutinos támadófalemberre szüksége lehet a csapatnak, ellenben a cap hitje nagyobb volt a csapat tolerancia-küszöbénél, így érthető az elbocsátás. Hasonló sorsa jutott Eric Murray is a safety sorból, de őt olcsóbban visszaigazolták aztán a piacról.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!