Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Devin Lloyd

Minden évben tűnnek fel nagyszerű csillagok a linebacker pozíció egén, akikért odáig vannak a csapatok és bíznak benne, hogy bennük meglelik a poszt Szent Grálját. Ilyen volt két éve Isaiah Simmons vagy tavaly Micah Parsons is, akikért magas cetlit áldozott a csapatuk, hogy új energiát hozzanak a védelmükbe. 2022-ben Devin Lloyd érkezik nagy reményekkel, hogy a várakozásoknak megfelelően ő legyen a legújabb tehetség, aki köré egy modernkori védelmet lehet építeni.

Háttér

Lloyd középiskolai karrierje során safetyt, elkapót és puntert játszott a kaliforniai Otay Ranch High Schoolban, ahol bár állami szinten átlag felett futballozott a labda mindkét oldalán, de országos szinten nem kapott kitüntetett figyelmet. Konszenzusos háromcsillagos tehetségként nem is volt túl sok kérője, nyugati csapatok keresték meg leginkább. A toborzási folyamat elején még a UNLV Rebels mellett köteleződött el, majd viszonylag hamar meggondolta magát és az alulértékelt tehetségeket begyűjtő Utah Egyetem mellett tette le a végleges voksát.

Karrierje első évében, 2017-ben redshirtölték, ezért 2018-ban látott először élesben pályát, amikor a védelemben mindössze epizódszerep jutott neki, de a speciális csapategységben minden mérkőzésen ott volt. 2019-ben, az “aranygenerációs” Utes kezdő szélső linebackere lett, de mivel elég hiányos volt a játéka, fontosabb szituációkban rendre a partvonalról figyelte az akciókat. Az igazi átütő erejű szezon 2020-ban jött volna, de a világjárvány a Pac-12 és a Utah szezonját is egyaránt keresztbe vágta, így 2021-ig kellett várni, hogy Lloyd egy igazit villantson. A kirobbanás meg is történt, az ország egyik legnagyobb tehetségévé nőtte ki magát a poszton, és bár sokan alábecsülték a konferenciát uraló Utah-t, Lloydnak sikerült elsőcsapatos All-American választottnak lennie, a draft boardokon pedig a top20-25 környékére játszania magát.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!