Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Ikem Ekwonu

A legrettegettebb falember az ACC-ben. Ezzel a jelzővel illették az egyetemen Ikem Ekwonut, és nem véletlenül, ugyanis úgy lép pályára minden egyes snap során, hogy el akarja pusztítani az ellenfelét – és ez elég gyakran sikerül is neki. 

Családi háttere miatt eszéért és atletikusságáért sem kellett messze mennie, hiszen édesanyja atletizált, édesapja pedig Nigériában kosárlabdázott, mielőtt az USA-ba költözött és orvos lett belőle. Ekwonu húga szintén orvosi suliba jár, öccse a Notre Dame-en focizik, bátyja meg a Netflixnél dolgozik animátorként.

Sportkarrierjét tekintve Ickey fiatalon a foci mellett birkózott, ráadásul állami bajnok is lett ebben. Ezen kívül atletizált is: súlylökésben versenyzett és ami a legdurvább, hogy gimiben 130 kilósan a 4×100-as váltónak a befejező, tehát hagyományosan leggyorsabb tagja volt. Ha már különlegességek, musicalekben is szerepelt fiatalon, ő játszotta például Pongót a 101 kiskutyában az iskolai darabban.

Ahhoz képest, hogy most versenyben van az OT1 címért a classban, gimis recruitként csak háromcsillagos tehetségként tartották számon. Jól mutatja intelligenciáját, hogy a Yale-től és a Harvardtól is kapott ajánlatot, tehát nem csak egy agresszív behemótról van szó a fal szélén. Végül az NC State-re írt alá, ahol az oktatás és a sport kellő egyensúlyban volt számára. A focicsapatban egyből kezdő volt, először guard poszton, de már freshman évében áttették left tackle pozícióba – 2010 óta ő volt a program első újonc LT-je. Innentől pedig nem volt megállás és folyamatosan terrorizálta az ellenfeleit, majd juniorként jelentkezett a draftra.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!