Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Kaiir Elam

A passzjáték dominálta NFL-ben folyamatosan nehezedő kihívás a védekezés a csapatok számára. Évről évre egyre jobban értékelődnek fel a pass rusherek és azok a cornerek, akik képesek akár egész meccseken keresztül levenni az ellenfél legjobb elkapóit a pályáról, nem limitáltak fizikálisan, megvan az agilitásuk és a játékintelligenciájuk minden sémához. Kaiir Elam adottságai alapján lehet egy ilyen játékos. Persze, hogy lesz-e, az egy remek kérdés.

Az Elam név ismerős lehet a rutinosabb NFL követőknek. Kaiir édesapja Abram Elam 2006 és 2012 között játszott a ligában, ahol több csapatban is megfordult pályafutása során. Nem számított kiemelkedő tehetségnek, de draftolatlan játékosként 6 évet húzott le a ligában. Nagyobb karrier nézett ki nagybátyjának, Matt Elamnek, akit a Ravens még az első körben választott 2013-ban, azonban nem teljes 3 év után végleg kikopott a ligából, miután egy közúti ellenőrzés során nagyobb mennyiségű drogot találtak nála. 2016-os elküldése óta a kanadai ligában folytatta karrierjét. Matt összetűzése a törvénnyel nem volt váratlan, hiszen az Elam családtól nem áll távol az erőszak és a bűnözés. Kaiir édesapjának, Abramnak 3 testvérét ölték meg, mindegyük életét lőfegyverrel oltották ki.

A család Miami mellől származik, így nem volt meglepetés, hogy a 4 csillagos tehetségként számon tartott Kaiir a környéken maradt és a Florida csapatában folytatta tanulmányait. Segítette a döntését, hogy bár államszerte válogathatott az elit egyetemek közül, végül a szülővárosától 4 órányi autóútra lévő, Gainesville-ben székelő Gators ajánlott neki komoly játékidőt már freshman szezonjára.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!