Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Tyler Linderbaum

Mennyit ér egy kiemelkedő center? Első kört? Annak első felét? Mennyit számít a pozíciós érték és a fizikai elvárásoknak való megfelelés? Ezekkel a kérdésekkel kell szembenéznie majd Tyler Linderbaumnak. A class egyik legtisztább prospectje, akit eleinte betonbiztos top15-ös picknek gondoltunk, folyamatosan csúszik lefelé a boardokon az esemény közeledtével. 

Bár a szemteszten maradéktalanul átment az Iowa centere, a draftot megelőző felmérőkön annak ellenére nem szerepelt jól, hogy igazán nem is csinált semmit. Linderbaum mindent tud, amit egy centertől elvárnánk, éppen csak nagyobb testben képzeli el ezeket az ember. Nem vett részt sem a combine, sem a pro day gyakorlatok során kisebb sérülések miatt, de amúgy sem a mozgásával kapcsolatban akadtak kérdések, sokkal inkább a termetével. Kuriózumnak számít ugyanis ilyen kis méretekkel a fal közepén. Forradalmasítani fogja a center posztot? Új trendet teremt? Vagy felemésztik az ős sztereotípiák, miszerint nem illik bele a center profilba?

Linderbaum Solon városában született, Iowa City külvárosában. Miután nem számított kiemelkedő tehetségnek, csupán 3 csillagos recruit volt, majd az állam két programja, az Iowa és az Iowa State kínált neki ösztöndíjat a szomszédos Minnesota mellett. A három program közül azonban nem volt kérdés, hogy azt az egyetemet választja, amelynek szomszédságában nőtt fel. Ekkor, 2018-ban Linderbaum még védőfalemberként érkezett meg a campusra és redshirt éve alatt képezték át a labda másik oldalára. Az egy éves pihenő után 2019-től már kezdőként számoltak vele a támadófal közepén, ahol olyan szintű fejlődésen ment keresztül, hogy 2021-re kérdés nélkül az ország legjobb centere lett, amiért a Rimington Trófeát is megkapta.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!