Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 10.0 – A Saints-Eagles csere után

Ismét gazdát cserélt pár pick az első körben, így jön természetesen a válasz mock. Tőlem az első, de remélhetőleg nem az utolsó még a draft előtt. 

 

1/1 Jacksonville Jaguars
Ikem Ekwonu
OT, NC State

Ez a legvalószínűbb választás? Nem. De ez az offseason arról kellene szóljon, hogy minden erővel segítik Lawrence-t, hogy a tavalyi csalódást keltő szezonja után visszakerüljön arra a karrierívre, amit prognosztizáltak számára még a draft előtt. A Jaguars egyik tackle posztja sincs hosszútávra megoldva, így Ekwonu bárhol kezdő lehet már rookie-ként, de akkor sincs baj, ha első évében még LG poszton kezdi el felvenni az NFL ritmusát. Ennek a választásnak Lawrence-nél csak James Robinson örül jobban.

1/2 Detroit Lions
Aidan Hutchinson
Edge, Michigan

Best case scenario. Dan Campbell megkapja a maga szuper motivációval bíró igazi térdkalács kiharapó játékosát, aki ráadásul az állam nagy kedvence. A pályán és azon kívül is jót tenne egy ilyen játékos érkezése a Lionsnek, akiért végre újra rajonghatnak a szurkolók. Az irányító poszton maradnak Goff mellett, idén nem ad nála jobb esélyt a győzelmek szerzésére egyik újonc sem.

1/3 Houston Texans
Travon Walker
Edge, Georgia

A Texans fennállása óta 18 első körös draft cetliből 7-et a védőfalba húzott, ezt a tendenciát pedig idén sem szakítják meg. Davis Mills megkapja a lehetőséget a bizonyításra még egy évig, de a fókuszpont ettől még nem a támadósorra helyeződik. Walker potenciálja a legmagasabban van idén, Houstonban pedig nem sietnek sehová.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/4 New York Jets
Kayvon Thibodeaux
Edge, Oregon

Robert Saleh rendszerében mindennél fontosabb a pass rush. San Franciscóban is akkor működött a védelem, amikor tele volt a védőfal kiemelkedő tehetségű játékosokkal, aminek az utolsó láncszeme volt Nick Bosa draftolása. Thibodeaux a legjobb elérhető pass rusher, így nem is kell ezt továbbgondolni.

TRADE 1/5 Atlanta Falcons (from Giants)
Malik Willis
QB, Liberty

Falcons adja: 1/8 + 2/26
Giants adja: 1/5

Gyere haza fiatal program keretein belül a Falcons visszahozza szülővárosába a class talán legnagyobb potenciállal rendelkező irányítóját. Willis nincs teljesen kész az NFL-re, de pontosan ezért jött Mariota híd megoldásnak. A szezon második felétől azonban Willis már vélhetően kapni fog lehetőséget a bizonyításra. A Falcons nem akarta, hogy Willis a csoporton belül máshova kerüljön, így agresszív volt és bejött a Panthers elé, mielőtt a Saints tette volna ugyanezt, hiszen mindkét csapatnál benne volt a pakliban Willis draftolása.

A Giants örül, hiszen alig pár helyet mozog hátra, továbbra is két pickje van a top10-ben és még némi extra muníciót is össze tudott hozni a második napra.

1/6 Carolina Panthers
Kenny Pickett
QB, Pittsburgh

Pickett a legkészebb irányító a classban, a Panthers vezetősége pedig az állásáért küzd. Láthattuk, hogy Fields potenciálja sem tartotta a pozíciójában a Bears vezetőségét tavaly. Matt Rhule bizonyítottan kedveli Pickettet, hiszen 2017-ben az irányító a Rhule vezette Temple programjához ígérkezett el előzetesen és csak azután gondolta meg magát és ment át végül a Pittsburghre, miután Rhule elhagyta az Owls programját a Baylor kedvéért. Másodjára azonban már összejön a közös munka.

1/7 New York Giants (from Bears)
Sauce Gardner
CB, Cincinnati

A Giants védőfalába is érkezhetne ember, azonban nem tudnak elmenni egy igazi lockdown potenciállal rendelkező corner mellett. Bradberry akár marad a csapatnál idén, akár távozik, hosszú távon nem ő a jövő.

1/8 New York Giants (from Falcons)
Evan Neal
OT, Alabama

A Giantsnél nagytakarítás történt az offseasonben, az új vezetőségen pedig nincs eredménykényszer. Ilyenkor a csapatok (ahogy tavaly a Lions példáján is láthattuk) előszeretettel húznak olyan pozícióba, ahol a fejlődés nem a leglátványosabb, mégis fontos posztot tud kipipálni a csapat. Andrew Thomas egyre jobban játszik LT pozícióban, így Neal akár a jobb oldalon, akár Thomas mellett guardban stabilizálhatja a falat.

1/9 Seattle Seahawks (from Broncos)
Charles Cross
OT, Mississippi State

Duane Brown és Russell Wilson is elment, egyelőre azonban csak egyiküket tudják pótolni az idei drafton. Cross egy kiváló adottságú vak oldali tackle, aki legyen bárki is majd az irányító hosszú távon a csapatnál, egy biztos pontja lehet a falnak.

1/10 New York Jets (from Seahawks)
Drake London
WR, USC

Miután sehogy sem sikerült trade-elni egy top elkapóért, a Jets végső soron a draftról hoz embert Wilsonnak. Hogy ez pontosan ki is lesz, azt nagyon nehéz megtippelni, de az biztos, hogy London típusú játékos nincs a New York-iak rosterén.

1/11 Washington Commanders
Kyle Hamilton
S, Notre Dame

Az irányító poszt megoldásának elnapolása után nincs mit tenni, mint erősíteni a csapat többi egységét. Erre Hamilton nagyon is alkalmas, hiszen a class egyik legjobb játékosát a 11. picken kihúzni mindig örömteli dolog. Ezzel pedig a csapat zászlóshajójának számító védelem ismét könnyen visszatérhet a top5-ös rankingokba.

1/12 Minnesota Vikings
Derek Stingley Jr.
CB, LSU

A Vikings óriási corner needel küzd most már évek óta. Gladney draftolásával két éve befürödtek, de a poszt rendbetételét folytatni kell. A védőkoordinátor Ed Donatell ráadásul Vic Fangio segédedzője volt hosszú éveken át, így különösen nagy szüksége lenne a poszt megerősítésére.

1/13 Houston Texans (from Browns)
Garrett Wilson
WR, Ohio State

A prémium picket még a védelemre fordította a csapat, de a második választási joggal jöhet a következő időszak meghatározó, első számú elkapója. Akár Mills lesz a csapat QB-ja jövőre, akár más, célpontokra nagyon nagy szüksége lesz.

1/14 Baltimore Ravens
Jordan Davis
DT, Georgia

A draft közeledtével egyre jobban tetszik ez a választás. A Ravens mindig is sokat adott a védőfalára, Brandon Williams távozásával pedig nagy űr keletkezett a fal közepén. A defense erősítésére egy corner is érkezhetett volna, de Davis egy unikornis, akit nem tudtak egyszerűen bent hagyni. Kész az NFL legjobb védelme?

1/15 Philadelphia Eagles (from Dolpins)
Treylon Burks
WR, Arkansas

Így is van, harmadszor egymás után elkapó az első körben. A szükségességét szerintem nem kell ecsetelni. Reagor mellényúlás, Smith pedig egyedül nem elég. Burks ráadásul pont jól kiegészíti az egykori Heisman győztes játékost, hiszen egy fizikálisabb, nagyobb testű játékos a pálya túloldalára vagy amit az egyetemen is játszott, a big slot pozícióba.

1/16 New Orleans Saints (from Eagles via Colts)
Trevor Penning
OT, Northern Iowa

Carpe diem! Ez van Mickey Loomis homlokára tetoválva. A Saints kétévente húz valami váratlant a draftokon, idén pedig ezt már április elején ellőtték. A jövő ismét beáldozva a máért. Az azonban látszik, hogy a csapatnak égető szüksége van egy LT-re. Bár szerintem Penning az NFL-ben RT-ként teljesedhetne ki igazán, alapvetően az egyetemen végig a bal oldalon játszott, ahogy Louisianában is fogja majd ezt tenni.

TRADE 1/17 Green Bay Packers (from Chargers)
Jameson Williams
WR, Alabama

Packers adja: 1/22 + 2/27
Chargers adja: 1/17 + 4/27

A Packers tele van draftpickekkel, egyre jobban fogynak az elkapók és Gutekunst mindig cserél a drafton, legtöbbször előre. Ezeket ha összekombináljuk, elég reális esély van valami hasonlóra majd a valóságban is. Williams sérült, és lehet hogy nem lesz bevethető a szezon elején, de akár még a közepén sem. Aaron Rodgers azonban megoldja addig azokkal, akik rendelkezésre állnak. A Packersnek a rájátszásra kell egy game changer elkapó, nem az alapszakaszra. Williams pedig egészségesen a class legjobbja.

A Chargers számára szerintem egyáltalán nem nagy need a WR. Mike Williams visszatért, Ekeler a liga egyik legjobb elkapó futója és Gerald Everett sem a blokkolási képessége miatt játszik még mindig az NFL-ben. Így a lecsere jól jött nekik, hiszen így újfent van második körös pickjük, miután a sajátjukat odaadták a Bearsnek Khalil Mackért cserébe.

1/18 Philadelphia Eagles (from Saints)
Jermaine Johnson
Edge, Florida State

A corner need is adott lenne a csapatnál, de Howie Roseman többre értékeli a pass rusht a coverage egységnél. Johnson a draft ezen pontján már stealnek is mondható, így nem lehetett bent hagyni.

1/19 New Orleans Saints (from Eagles)
Chris Olave
WR, Ohio State

A másik első körrel jöhet az offense másik nagy needjére megoldás. Olave remek mélységi célpont volt az egyetemen és ezen stílusa tökéletesen illeszkedik Jameis Winston mellé is. Ha Thomas is visszatér, összeállhat ez a remek Buckeyes duó. A Saints támadósor kész!

1/20 Pittsburgh Steelers
Zion Johnson
G, Boston College

A Steelersnek óriási szüksége van javulásra a támadófalban. Johnson bár egy évet játszott LT-ként, a profiknál vélhetően guard lesz. Bárhogy is alakul, akár Dotson helyén, akár Moore helyén már az első nap a kezdőbe lehet tenni.

1/21 New England Patriots
Andrew Booth Jr.
CB, Clemson

Bill Belichick nem az az első körben cornert választó típus, azonban most szakít ezzel a hagyományával. 2015 óta nem húzott egyébként első körös játékost a védelembe az alapvetően defense beállítottságú vezetőedző. JC Jackson távozásával nagy űr keletkezett és bár a linebacker is need a csapatnál, a pozíciós érték eldöntötte a kérdést.

1/22 Los Angeles Chargers (from Packers via Raiders)
Bernhard Raimann
OT, Central Michigan

Mint már említettem a lecseréléskor, az elkapót nem érzem olyan nagy neednek, ellenben a támadófalban látok lyukakat. A fal bal oldala rendben van, de sem az RG, sem az RT poszt nem megoldott igazán. Raimann bár korosabb újonc lesz, ez nem jelenti, hogy ne lenne benne még további potenciál. Az életkora magas, de a sporttal csak pár éve foglalkozó osztrák játékosban hatalmas upside lakozik.

1/23 Arizona Cardinals
George Karlaftis
Edge, Purdue

A Cardinals pass rush sokat gyengült Chandler Jones távozásával, de a fal közepén játszó Allen és Watt szerződése is kifut jövőre. Egy évük lesz elődönteni, hogy is szeretnék használni az egyébként még nagyon fiatal görög játékost.
Az elmúlt két picket az NFL international támogatta!

1/24 Kansas City Chiefs (from Cowboys)
Jahan Dotson
WR, Penn State

Chiefs adja: 1/29 + 2/27
Cowboys adja: 1/24 + 3/39 (comp)

A Chiefs nem ülhetett tovább a babérjain. A legfelső polcon lévő elkapók így is nagyon korán elkeltek, de a következő csapatok szinte mindegyikénél elképzelhető az elkapó húzás. Dotson egy alacsony, gyors, remek irányváltásokra képes elkapó, aki bár slot méretekkel rendelkezik, kívül használták elsősorban. Ismerős ez a leírás? Persze Dotson nem egy Tyreek Hill de egy elég tehetséges elkapó, hogy a Mahomes mellett sztár váljon belőle.

A Cowboysnál maguk sem tudják mit csinálnak idén, így tökéletesen beleillik a képbe egy lecsere. A plusz választási jog meg sose jön rosszul.

1/25 Buffalo Bills
Trent McDuffie
CB, Washington

Kevés csapatnál fér bele kísérletezős pick, de a Bills épp egy ilyen. McDuffie alkatra egy slot játékos, tapasztalt, játékintelligenciája és pályán mutatott teljesítménye alapján azonban egyértelműen egy szélső corner. Van kockázat az esetében, hiszen ha nem válik be a szélen, akkor ugyanúgy probléma lesz a poszttal, de Buffalóban tudják, hogy kell egy alacsony cornerből a liga egyik legjobbját nevelni.

1/26 Tennessee Titans
Travis Jones
DT, UConn

A Titans védőfalában található a liga egyik legnagyobb szörnyetege, Jeffrey Simmons. És ki még? A kínos csöndből úgy érzem bőven van helye Jonesnek ebbe a védőfalba. Travis egy Jordan Davis light, aki hasonlóan elképesztő atletikussággal bír mint a Georgia játékos, kicsivel kisebb kiadásban. Ettől függetlenül még egy kivételesen tehetséges nose tackle a srác, akit Davisszel ellentétben nem is kell oxigén sátorba zárni 3 snapenként, hanem egész meccsen képes domináns játékra a vonalon. Hogy miért nem Wyatt? Mert Simmons mellé egy nose tackle kell, nem még egy 3tech defensive tackle.

1/27 Tampa Bay Buccaneers
Devonte Wyatt
DT, Georgia

Beindult a DT run. Wyatt sem kell sokáig várjon Jones meglepetés draftolása után. Ndamukong Suh távozott, így pedig szüksége van egy belső nyomás gyakorlásra is képes védőfalemberre. A gazdag csak még gazdagabb lett megint.

1/28 Green Bay Packers
George Pickens
WR, Georgia

Jameson Williams éppen lábadozik az ACL szakadásból, így jól fog jönni valaki, aki tudja, hogyan is zajlik ilyenkor a rehabilitáció. Pickens ugyanis most már teljesen egészséges, de a 2021-es szezon nagy részét egy edzőtábori sérülés miatt ki kellett hagynia. Williams nem elérhető a szezon elején, de ha egészséges is lesz, egyedül még kevés lenne a pályán. Rodgers tehát megkapja végre a hőn áhított első körös elkapóját, egyből kettőt is.

1/29 Dallas Cowboys (from Chiefs via Dolphins via 49ers)
Tyler Smith
OT, Tulsa

A Dallas nem tudom idén szeretne-e contender csapatot vagy a hosszú távú jövőt nézik. A Tulsa tackle-je remek adottságokkal bír, hogy egy kezdő játékos legyen az NFL-ben, de rengeteg munka is lesz vele. Azonban Dallasban értenek a támadófal képzéshez. Mivel óriási lyuk tátong a fal jobb szélén az első évében ott, majd 1-2 szezonnal később névrokona helyét veheti át a bal szélen.

1/30 Kansas City Chiefs
Kaiir Elam
CB, Florida

Marcus Peters 2018-as távozása óta várnak a Chiefsnél egy kiemelkedő corner tehetségre, amit most Elam személyében meg is kapnak. Elam minden paraméterrel rendelkezik, ami egy top emberező cornerbackhez kell. Lehet, hogy fog játékokat engedni, de Spagnuolo sokra értékeli azokat a játékosokat, akik labdákat tudnak szerezni vagy kulcsplayekben megvillanni és Elam illik ebbe a kategóriába.

1/31 Cincinnati Bengals
Tyler Linderbaum
C, Iowa

Amely házasság egyszer az égben megkötetett, szét nem szakíthatja semmi. Bár a Bengals komoly erőforrssokat fordított a támadófalára, egy remek center lecsúszására nem mondhatnak nemet. Karras képes guardot játszani, így Linderbaum elfoglalhatja a center posztot. Ha nem lenne alulméretezett, sose csúszott volna le a class legjobb belső támadófalembere a csapathoz, ezt a szerencsés helyzetet pedig kötelező kihasználni.

1/32 Detroit Lions (from Rams)
Devin Lloyd
LB, Utah

A jövő Lions védelme megkapta az egyik vezérét és arcát a védőfalba, de egy sorral hátrább a védelem tényleges irányítója még hiányzott. Lloyd, a class legjobb linebackere megadja nekik ezt.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!