Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Zion Johnson

Minden évben elég sok csapat küzd támadófal gondokkal, így a biztos, magas padlóval rendelkező OL prospectek mindig kelendőek a drafton, még ha a guardok, illetve centerek nem is az első kör első felében. Így lesz ez idén is, a 20. pick előtt nem várható belső támadófalember választás, de onnan már bárki lecsaphat az idei legjobb guardra, Zion Johnsonra.

Johnson Washington DC külvárosában nőtt fel, és elég sokáig nem kezdett el focizni. Egészen gimis junior évéig nem focizott – golfozott leginkább korábban –, és csak seniorként kapott játékidőt, érdekességképp pont a tavalyi első körös Christian Darrisaw túloldalán jobb oldali tackle-ként.

Mivel teljesen tapasztalatlan volt, így mindössze egy év foci háttérrel csak 0 csillagos tehetségként tartották számon. Nem is kapott ösztöndíjat senkitől, így a Davidsonra ment, volt guard és tackle is, azonban két év játék után pénzügyi gondjai voltak és beadta a nevét a transfer portálra, hátha valaki ajánl neki egy ösztöndíjat. Így is lett, a Boston College-on folytatta pályafutását, ráadásul kihasználta az extra évét, így ötödévesként is focizott, amikor visszatért guard pozícióba és makulátlan szezont hozott le, ezzel első körös játékosnak várják.

A tanulmányait sem hanyagolta el, alapszakos diplomája informatikából van, most pedig épp a mesterét végzi kiberbiztonsági politika és kormányzás szakirányon.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!