Connect with us

Magyar foci

HFL: Drámai csatában, dupla hosszabbítás után verte a Steelers a Sharkst

A Veolia Hungarian Football League első fordulójának második mérkőzésén a Miskolc Steelers fogadta a Győr Sharks együttesét, ahol villámlás miatti szünettel tarkítva, nagyot fordítva, végül dupla hosszabbítás után 28-25-re diadalmaskodott a hazai együttes. 

Látványos és szórakoztató mérkőzést játszott egymással a két csapat, rögtön az első negyedben láttunk nagy visszahordást, három 50+ yardos passzt (köztük az egyik a miskolci Fenyvesi Csaba elkapott touchdowja volt), egy futott hatpontost (Issiah Bachelder, Sharks QB), egy mezőnygólt (Benedek László, Sharks) és egy kierőszakolt fumble-t is (Csizmazia Tamás, Sharks), így a játékrész végén 9-7-re vezetett a Sharks. A második negyedben Lentulai Balázs erőszakolt ki egy fumble-t a Sharks oldalán és Horvát Tamás növelte 16-7-re a győriek előnyét egy elkapott TD-vel.

A 2 minute warning után viszont jött a kényszerszünet, ugyanis villámlás miatt félbe kellett szakítani a mérkőzést. Az ítéletidő csillapodása után nehezebben vették fel a csapatok a fonalat a felázott pályán, a harmadik negyedben mindössze egy mezőnygól sikerült a csapatoknak, ráadásul az is a Sharks oldaláról, így 19-7 állt az eredményjelzőn az utolsó játékrészre kanyarodva (legalábbis ekkor még azt hittük, hogy utolsó).

A Steelers azonban az irányító Vasyl Jordan és a futó/elkapó Carson Ouellette vezetésével megfordította a találkozót – a yardokat nagyobb részt utóbbi termelte, de végül előbbi futott be mindkétszer a gólvonal közvetlen közeléből a célterületre, plusz a kétpontost is megoldotta. Emeljük még ki Jónás Mátét, aki interceptiont szállított kulcspillanatban, mikor bő 3 perccel a vége előtt öt pontos hátrányban leszedte Bachelder labdáját, ezzel lehetőséghez juttatva a támadósort a fordításra.

Azonban 22-19-es Miskolc vezetésnél még nem volt vége a találkozónak és maradt bő egy perce a Sharksnak eljutni mezőnygól távolságba. Több rövid, oldalvonalon kifutó játékkal megindultak és végül Anthony Figueroa és Benedek kulcsfontosságú elkapásaival el is értek az ellenfél 24 yardosára. Ez HFL-szinten nem számít automatikusnak, főleg ha a rúgód egyébként elkapó, de Benedek bevágta a póznák közé az utolsó másodpercben, így jöhetett a hosszabbítás.

A szabályok értelmében az ellenfél 25 yardosáról jöhetett a “szétlövés”, mindkét csapatnak 1-1 lehetősége volt a hosszabbításban. Pontosabban az első hosszabbításban, mint utóbb kiderült, hiszen a Steelers négy kísérletből nem tudta megoldani a helyzetet, Benedek pedig most kihagyta hasonló távból, mint korábban, így jöhetett a második hosszabbítás.

Most Benedek nem hibázott, tehát a Steelersnek FG kellett a harmadik hosszabbításhoz és TD a győzelemhez, különben vereséggel hagyták volna el a pályát. Ouellette futott TD-jének csak pár pillanatig örülhettek a hazaiak, hiszen ezt még elvették holding miatt, de utána Vasyl Jordan megtalálta a célterületen Fenyvesi Csabát, így végül a Steelers diadalmaskodott 28-25 arányban.

Izgalmas, látványos, szórakoztató mérkőzést vívtak a felek, és szemtanúi lehettünk a HFL történetének első dupla hosszabbításos találkozójának is.

A HFL két hét múlva két mérkőzéssel folytatódik. Egyrészt jön a fővárosi rangadó, ahol a Cowbells javítani igyekezne az első körös vereséget követően, míg a Wolves bemutatkozik az idei szezonban. Másrészt pedig a Sharks méri össze tudását az Enthronersszel, amely a Cowbellst verte múlt héten.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!