Connect with us

Hír

Samuel nem akar hibrid szerepben játszani, ezért kért cserét

Deebo Samuel cserét kért a 49erstől, és ilyenkor az az első feltételezése a legtöbbeknek, hogy a pénzügyek lehetnek a háttérben. Most viszont nem erről van szó, a csapat hajlandó lenne megfizetni a hírek szerint, azonban az elkapónak nem ez az elsődleges problémája (aztán persze lehet, hogy a 49ers egy nagyon alacsony ajánlattal indított, ami nem segített a kapcsolaton). Samuel elsődleges problémája az, ahogyan használják őt a támadósorban.

Tavaly Samuel a szezon második felében egy hibrid “wide back” fantázianévvel illetett szerepben tetszelgett, ahol elkapót és futót is játszott, és ez igazán különleges, egyedi játékossá tette őt a ligában. Azonban ez azzal járt, hogy jóval több ütést kapott futóként, ami érthető módon nem annyira tetszik neki, hiszen ha így marad, akkor ez növeli a sérülések valószínűségét és csökkenti a karrierjének várható hosszát is. Ezen szeretne változtatni és ezért szeretne távozni a 49erstől.

Deebo tavaly az első nyolc héten mindössze 6-szor kapott labdacipelést és emellé 80-szor vették célba, ebben a szerepben meccsenként 113 scrimmage yardot szerzett. A kilencedik héttől változott meg a szerepe, innen a playoff végéig 11 meccs alatt 80 labdacipelése volt 53 target mellett, amivel meccsenként 105,2 scrimmage yardot ért el. Tehát nem mondhatjuk, hogy csak a hibrid szerepe miatt lenne kiváló játékos, sőt, “sima” elkapóként is a legjobbak közt van a ligában.

Ugyan a 49ersnek nem kell elcserélnie Samuelt és a szerződés szerinti előny egyértelműen a csapatnál van, a jövőt nézve biztosan nem vet jó fényt a franchise-ra, ha akarata ellenére tart fogva egy játékost, ez befolyásolhatja a jövőben a szabadügynökök San Franciscóba csábítását például. Persze az elképzelhető, hogy Samuel és Kyle Shanahan megbeszélik a dolgokat és a jövőben nem fogják használni ebben a wideback szerepkörben, és akkor marad a csapatnál.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!