Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Jermaine Johnson

Az idei draft class egyértelműen legerősebb pozíciós csoportját a passzsiettetők alkotják, ahonnan már 1/1-re is kiválaszthatnak egy szupersztárt. A rendkívül erős classban két nagynevű játékos egyértelműen viszi a prímet és a hype-ot, de mögöttük olyan kiváló játékosok sokasága következik, akik már az első hetekben komoly eséllyel nagy szerephez juthatnak. Nincs ez másképp Jermaine Johnsonnal sem, aki a modernkori edge rusher szerepkörbe tökéletesen beilleszthető, kellően okos és tapasztalt, jó atléta ahhoz, hogy produktív NFL-karriert futhasson be.

Háttér

Johnson útja a 2022-es NFL Draftig egészen rögös volt, ugyanis már a középiskolás karrierje során komoly nehézségekkel kellett szembenéznie. Amellett, hogy a tehetségét sokáig nem ismerték fel országos szinten, az iskolai padokban olyan rossz teljesítményt nyújtott, hogy végzős tanulmányi átlaga nem felelt meg az NCAA elsőosztályú követelményeinek, ezért miután távozott a Minnesota állambeli Eden Prairie High Schoolból, az Independence Community College-ba iratkozott be, hogy sikerüljön felhoznia a tanulmányi eredményeit arra a szintre, hogy szóba kerülhessenek nevesebb egyetemek ösztöndíjai is. A JuCo iskolában annyira jól ment neki a futball, hogy a második szezonjára olyan rangos programok álltak sorban érte, mint az Oregon, az Oklahoma, a Texas vagy éppen a Georgia, melyek közül végül utóbbi mellett köteleződött el, hogy Dan Lanning védelmében, rengeteg top tehetség között villoghasson.

Amilyen nagy csinnadratta és felhajtás mellett érkezett meg Athénba, olyan csendesen indult és folyt le minden, ami a bulldogsos karrierjét jellemezte. Ehhez hozzájárult, hogy a csapatban a szélső passzsiettető poszt igencsak telített volt, nem nagyon tudott kitűnni a meglévő tehetségek (Ojulari, Walker, Anderson) mellett. A rendszer sajátosságainak is betudhattuk, hogy nem ő volt a legproduktívabb játékos, de több próbálkozás ellenére sem tudott kitörni a szürkeségből, melynek következményeképp 2020 decemberében a Florida State Egyetemre transferelt. A várt kirobbanó szezon utolsó, redshirt senior évében jött el, dominálta az egész ACC-t, év végén pedig megválasztották a konferencia legjobb védőjátékosává, rengeteg draft boardon a legjobb 25-30 prospect közé került.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!