Connect with us

Érdekességek

A fogadóirodák szerint ilyen az NFL csapatok erőssége és ilyen nehéz a sorsolásuk

Az NFL ma éjjel hirdeti ki a 2022-es szezon teljes menetrendjét, így a fogadóirodák hamarosan kihozzák az összes meccsre az előzetes esélyeket. Azonban ezt megelőzően is meg lehet nézni, hogy Vegasban mit gondolnak a csapatok erőviszonyairól és ezáltal össze lehet azt is rakni, hogy kinek milyen nehéz a sorsolása. Timo Riske csinált ebből egy grafikát, ahol az X tengelyen az NFL csapatok erőssége, az Y tengelyen a sorsolásuk nehézsége látható.

NFL csapatok erőssége és sorsolásuk nehézsége

Sok minden leolvasható az ábráról, például hogy az NFC Eastnek és az NFC Northnak is elég könnyűnek tűnik a menetrendje, miközben az AFC Westnek nehéz dolga lesz (halálcsoport lévén ez nem túl meglepő).

Riske azt is kiemelte, hogy ha a Commanders mögött húzunk egy vonalat és azokat a csapatokat tekintjük gyengéknek (a fogadóirodák szerint), akkor a Lions és a Commanders 7-7 meccset játszik ellenük, a Bears, Cowboys, Packers, Vikings, Giants, Eagles 6-6-ot, épp ezért tekinthető egyszerűnek a sorsolásuk. A spektrum másik végén a Bengals, a Chiefs, a Raiders és a Steelers viszont mindössze 3-3 ilyen gárda ellen játszik idén.

Ha az erős csapatokat vizsgáljuk (minimum a Cowboys szintje), akkor a Chiefs és a Rams 9-9 meccset vív ellenük, a Cardinals, Falcons, Panthers, Bengals, Raiders, Dolphins, Steelers, Seahawks, Buccaneers 8-8-at, míg az Eagles mindössze 3-at, és a Giants, Cowboys, Vikings, Packers, Lions, Colts is csak 4-4-et.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zoard
Zoard
2022-05-12 08:21

ennek tényleg van értelme a hírgyártáson kívül? A csoporton belüli meccsek kivételével a többihez a napba nézett az alkotó vagy honnan tudja ilyen pontosan?

Al Davis
Al Davis
Reply to  Zoard
2022-05-12 09:16

az ellenfelek már mindenkinél ismertek, csak a sorrendjük nem.

Zoard
Zoard
Reply to  Al Davis
2022-05-12 18:23

aha, a hírt úgy értettem hogy az NFL még ezután fogja nyilvánosságra hozni. Akkor csak a meccsek sorrendjét…

LG
LG
Reply to  Zoard
2022-05-12 17:58

Persze hogy van értelme, és egy zsák tétje is. Ezt VEGASban nagyon is jól tudják. Aki pénzt akar szórni (bocsánat, befektetni), annak kifejezetten hasznosak ezek az ábrák. Máskülönben valóban inkább szezon végeztével lehet ezeket újra elővenni, és szörnyülködni, meg “Ezt nem láttam jönni”-ket mondani :)

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2022-05-12 15:04

A szezon eleji menetrend nehézséget kell összehasonlítani a szezon végivel. Mert akik tavaly szarok voltak, azok tápoltak a drafton és elvileg erősödtek, aki meg ki voltak maxolva, azok visszább fognak esni. Ha jól rémlik, majdnem minden évben van csapat, aki a csoport utolsóból csoportelső lesz. Ők egy ilyen összevetésben könnyítik a menetrendet, míg a szezon végén pont nehezíteni fognak.

Raist
Raist
Reply to  reszelo.aladar
2022-05-13 07:58

És ez a Broncos-Ravens párosban idén is simán benne van szerintem, többi csoportban ezt nem látom jönni.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x