Connect with us

Érdekességek

A fogadóirodák szerint ilyen az NFL csapatok erőssége és ilyen nehéz a sorsolásuk

Az NFL ma éjjel hirdeti ki a 2022-es szezon teljes menetrendjét, így a fogadóirodák hamarosan kihozzák az összes meccsre az előzetes esélyeket. Azonban ezt megelőzően is meg lehet nézni, hogy Vegasban mit gondolnak a csapatok erőviszonyairól és ezáltal össze lehet azt is rakni, hogy kinek milyen nehéz a sorsolása. Timo Riske csinált ebből egy grafikát, ahol az X tengelyen az NFL csapatok erőssége, az Y tengelyen a sorsolásuk nehézsége látható.

NFL csapatok erőssége és sorsolásuk nehézsége

Sok minden leolvasható az ábráról, például hogy az NFC Eastnek és az NFC Northnak is elég könnyűnek tűnik a menetrendje, miközben az AFC Westnek nehéz dolga lesz (halálcsoport lévén ez nem túl meglepő).

Riske azt is kiemelte, hogy ha a Commanders mögött húzunk egy vonalat és azokat a csapatokat tekintjük gyengéknek (a fogadóirodák szerint), akkor a Lions és a Commanders 7-7 meccset játszik ellenük, a Bears, Cowboys, Packers, Vikings, Giants, Eagles 6-6-ot, épp ezért tekinthető egyszerűnek a sorsolásuk. A spektrum másik végén a Bengals, a Chiefs, a Raiders és a Steelers viszont mindössze 3-3 ilyen gárda ellen játszik idén.

Ha az erős csapatokat vizsgáljuk (minimum a Cowboys szintje), akkor a Chiefs és a Rams 9-9 meccset vív ellenük, a Cardinals, Falcons, Panthers, Bengals, Raiders, Dolphins, Steelers, Seahawks, Buccaneers 8-8-at, míg az Eagles mindössze 3-at, és a Giants, Cowboys, Vikings, Packers, Lions, Colts is csak 4-4-et.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!