Connect with us

Érdekességek

Érdekességek az NFL menetrend kapcsán

Egy heti huza-vona után végre megérkezett a teljes 2022-es NFL menetrend. Ebből pedig több érdekességet is megtudtunk. 

Főműsoridő

Ilyen például az, hogy 12 csapat van, amely megkapta a maximális öt főműsoridős meccset: Bills, Cowboys, Packers, Chiefs, Rams, Broncos, Buccaneers, Chargers, Bengals, Patriots, Eagles, 49ers. Ugyan erre nem találtunk biztos információt, de könnyen lehet, hogy ez a valaha volt legtöbb csapat 5 kiemelt meccsel.

NFL menetrend főműsoridő

Még öt csapat kapott négy főműsoridős meccset: Titans, Colts, Raiders, Cardinals, Steelers.
További három kapott hármat: Bears, Saints, Ravens (meglepő, hogy a Ravens csak ennyit).
Öten lesznek kétszer főműsoridőben: Browns, Commanders, Dolphins, Seahawks, Vikings
Hatan egyszer: Jets, Giants, Texans, Jaguars, Panthers, Falcons

A Lions pedig nem kapott egyetlen egy főműsoridős meccset sem (hacsak a Hálaadás napi korai sávot annak nem vesszük), ráadásul konkrétan az összes mérkőzésük helyi idő szerint délután 1 órakor kezdődik, tehát magyar idő szerint 19 órától (szezon közepétől 18 órától, ugyanis az USA-ban eltörölték az óraátállítást).

Főműsoridőhöz kapcsolódó további érdekesség, hogy a Broncos első hat meccséből négy is kiemelt időpontban lesz, a Patriotsnak a 12. és 15. hét közt négy éjszakai meccse lesz zsinórban, a Jaguars pedig sorozatban 11. éve nem kapott hétfő esti rangadót.


Pihenés

A menetrend készítői nem voltak kegyesek a Texanshoz abból a szempontból, hogy háromszor is olyan ellenféllel néznek szembe, amely bye weekről érkezik (habár ebből egyszer ők is bye weekről jönnek). Mindeközben 9 olyan csapat is van, amely egyszer sem találkozik pihenőhétről érkező csapattal.

Green Bayben sem örülhetnek túlzottan, ugyanis a lista legvégére kerültek nettó pihenési előnyt nézve (a lista elején a Lions szerepel), tehát az egész évet nézve átlagosan ők pihennek az adott ellenfelükhöz viszonyítva a legkevesebbet a mérkőzést megelőzően. A Packers emellett ott van azon négy csapat közt (Chiefs, Dolphins, Eagles), amely a szezon egy pontján zsinórban háromszor fog idegenbe utazni. Ehhez képest 7 olyan csapat is van, amelyik zsinórban háromszor játszik otthon (Panthers, Cowboys, Lions, Vikings, Giants, 49ers, Buccaneers).


Sorsoláserősség

Végül íme a csapatok sorsolásának erőssége a frissített vegasi oddsok alapján Warren Sharp jóvoltából:

sorsolás erőssége

Ezzel kapcsolatban azt lehet megjegyezni, hogy a Chiefs az első nyolc (!) meccsét olyan csapattal játssza, amely tavaly pozitív mérleggel zárt – ilyenre még nem volt példa az NFL történetében.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!